Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Sagem F@st 840 - nelze připojit

Sagem F@st 840 - nelze připojit

Joseff (28.3.2006 09:00:32)

Je to na čisté instalaci WI98SE. Vše nainstalováno OK. Modem nainstalován (ve správci zařízení v telefonních adaptérech je Telefonní adaptér a WAN adapter - tak nějak - prostě ten modem). I na ploše se po instalaci z CD objevil zástupce na telefonní přiopojení. Když to rozjedu, tak jako telefooní číslo, ktzeré volám je jen napsáno "adsl" - což myslím u ADSL nevadí. Jenže když se chci připojit, tak to vždy jakoby hned ověřuje uživ. jméno a heslo a po nějaké době to napíše dvě varianty chybových hlášek: 1. Byli jste odpojeni od volaného počítače Poklepáním na ikonu se zkuste připojit znovu 2. Volaný počítač nereaguje na požadavky sítě, zkontrolujte nastavení typu serveru na vlastnostech připojení Pokud potíže přetrvávají, požádejte o pomoc správce sítě Přitom modem je na DSLAM normálně připojen. Chvilku po zapnutí PC mu bliká levá dioda a pak už jen svítí. I utilita k modemu hlásí, že je modem ready. Ale připojit se prostě nelze. Přitom na stejné mašině to před pár dny ještě jelo. Musel jsem ji jenom předělávat znova, protože už byl win celej zas.... Ale po nové instalaci (podruhé) to prostě nejede. V čem je chyba?

Anonym (28.3.2006 10:50:56)

Máš nastaveno PPPoE ?

Joseff (28.3.2006 10:54:29)

Zřejmě ne. Není to moje PC. Ale doposud to bylo PPPoA. A hlavně o změně nepřišel žádný mail.

Lukáš (28.3.2006 11:01:11)

Vyzkoušej to změnit podle tohoto: http://www.telecom.cz/dokumenty/internet_expres/migrace_sagem_fast.pdf

Joseff (29.3.2006 06:34:51)

Tak skutečně. Když jsem natavil PPPoE, tak se to chytlo. Je ovšem prasečina, že to tom vůbec neinformovali. Sice to probíhá tuším od listopadu 2005, ale přece měli napsat aspoň. Informační email. Je totiž sranda, že já mám ADSL o 50 metrů dále a jede to jen na PPPoA.