Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Migrace u Telecomu

Migrace u Telecomu

Adam (10.4.2006 09:33:18)

Ahoj,je tu někdo u koho proběhla migrace u CT? U mě probíhá už 2 dny migrace a jem bez internetu. Jak dlouho to má trvat? Modem mi hlásí rychlost 2848/576 ,ale ve statusu je že čeká na odezvu. Myslím si,že to asi neproje kvůli vzdálenosti,ale proč s tím něco CT nedělá? Napište. Díky!

Mates (10.4.2006 14:59:18)

u me migrace byla pry velky prooobleem .. ale kdyz sem rekl ze bych chtel prejit z tarifu 512/128 ( po migraci mela byt 2048/256) na 3072/256 tak to slo hned ... ve ctvrtek oznamil, v patek na 4 hodiny vypadek a frcela 3072/256 .. staci jen chtit :)

Franta (10.4.2006 14:41:42)

jen 2 dny? My jsme migrovali měsíc. Telecom má (nebo měl) s migrací techncké problémy.

Bumbes (10.4.2006 14:44:03)

Nesmysl. TELEKOM NEMA ZADNE PROBLEMY, to jen vy jste problem

Anonym (13.4.2006 17:16:39)

Možná záleží na lokalitě; u nás nebyl žádný problém. Koncem března jsem zažádal o změnu (na webu ve správě účtu), za 2 dny přišel mail že je rychlost zvýšená. Pak už stačil restart modemu a bylo to.

Freezy (15.4.2006 07:47:43)

JJ presne jen u nas na malem mestecku to trvalo asi 2 hodky bez vypadku pouze email ...a pak restart modemu a bylo...

jiko (15.4.2006 17:01:00)

Vy jste dostali od telecomu mail?Taky jsem provedl změnu na webu,žádné oznámení,modem sice ukazuje 3072,ale na rychlosti to poznat nejde,spíš naopak.

Anonym (15.4.2006 21:46:57)

JJ, kdyz to nyvyseji posilaji mail (je tam ale nejake zpozdeni - tak jeden den)

Anonym (10.4.2006 19:42:39)

Zmigroval jsem si službu přes moje konto. Trvalo to 8 hodin od zadání požadavku. Výpadek jsem ani nezaznamenal. Takže pokud to trvá déle než jeden den tak je to podle mě problém u ČTc

earnil (10.4.2006 20:08:46)

Pokud je modem synchronizován a nepadá to, tak by problém se vzdáleností neměl být. Ovšem, ty hodnoty, co ti to hází, nevypadají nejlíp. Migrace u ČTc trvá max 3 dny. Pokud ti to i po třech dnech bude hlásit, že je synchronizován na 2848/576 a nebudeš se moc přihlásit, zavolej na tech support. Bude někde problém.

Adam (12.4.2006 07:41:08)

Děkuji vám všem za příspěvky. Migrace mi stále neproběhla. Na ústředně zapojený jsem,ale nejedeto. Už jsem vážně naštvanej a volal jsem na tech. aby mi tam zapojili zpět 512. To snad není ani možný,že to od soboty stále nejede!!

Anonym (12.4.2006 07:48:17)

zvykej si, bude hůř

tajtrlik (12.4.2006 10:40:54)

Zkus si zkontrolovat nastaveni setupu na modemu,asi by jsi to mel znova nastavit pokud jdes na vyssi rychlost,me to kdysi pomohlo pri prechodu,taky me to neslo :p)

Anonym (12.4.2006 14:02:05)

Na tech. te neprepojej na 512, to bys musel pres obchodni a jeste by tam byl poplatek za snizeni. Psalo se to tu hodnekrat, ale jestli chces pomoci, musis uvest co nejvice udaju a jake kroky si podniknul - ikdyby to byla uplna blbost, nebo neco co si nevedel co udela, tak to nezatajit. Pisou sem lide co by strcili do kapsy vetsinu operatoru tech podpory a take lide co si koupi router a chtej mit ten internet na Playstationu I. a přenášet to předplacenkou v Nokii 3210. A nelze odhadnout jaky mas znalosti. Nejlepsi je napsat: Jaky mas modem a co indikuji kontrolky a u combo jak si pripojen k PC a jestli nefunguji oba kanaly prenosu, jakou mas sluzbu, na jakou migrujes, odkdy mas IE, co nazyvas migraci, jestli si se dovolal na tech. podp. a co ti rekli za info a co je vysledek volani (1. vyreseno funguje, 2. vyreseno chyba na strane zak., nevyreseno chyba u CTc predano dal v ramci CTc), kdy a jak se projevila nefukcnost a zdali od te doby konstantne nejde, novacci by meli popsat co jim nejde konkretne - pro ne je nezobrazeni stranek v IE nefunkcni internet a neni jim divne ze dostavaji a odesilaji emaily, dobre je take strizlive ohodnoceni sve urovne znalosti, pokud jsi znaly tak popsat informace z modemu - presne opsat- a to co si myslim ze to je pripadne pripsat -nikdy ne obracene! No a co jsi vsechno udelal - s hardware, software a jak se to projevilo a samovolne zmeny take pripsat. Pokud mas vice zasuvek, telefonu, vlastni "zaruceny" vedeni, tak to napsat, pokud se vzajemne ovlivnuje cinnost modemu a telefonu a jak. Sam vidis ze rady tady nejsou nic moc, vetsinou jsou to glosy stejnejch lidi jako ty, co se taky neumeli poradne zeptat. Kdo by byl schopnej ti dobre poradit by se te musel zas vyptavat a vykasle se na to. Dalsi problem je pokud nevim jak ses na tom, musim te defaultne povazovat za uplnyho novacka, pokud zacnu predpokladat ze neco je samozrejmosti tak budem resit dokola stale to co je spravne a pak zjistime ze zakladni vec je spatne. Mnoho lidi nastavi spravne modem i comp. a splitter ma do zdi phone a do telef. line - !zradne! tf. funguje ale modem ne (vim ze neni tvuj pripad). Pokud nekdo nekomu radi a spravne jde odspoda a povazuje ho za lamu a on neni nebo hure si jen mysli ze neni a pak se urazi a zprazi ho, tak si da priste bacha aby radil nekomu kde neni jasna uroven znalosti.

Anonym (12.4.2006 14:02:48)

pokrac. Az z tveho druheho prispevku se da vycist ze asi migrujes 512->2048, mluvis o vzdalenosti ale nereknes zda vis jakou mas, CT s tim nic nedela protoze to aktualne nevi a pokud je chyba u tebe tak se to ani nikdy nedovi. Nejake znalosti mam, vsechno taky nevim, je tu mnoho znalejsich a doufam ze mluvim i za ty co vedi vice a chtej nekomu poradit. Nejsem u compu porad a pokud ti nemuzu dat efektivni radu napoprve tak na to dlabu, protoze doplnujici dotaz u neonline diskuze je opruz - jsou tam dva kroky navic, cekani na tebe a doba nez se dostanu ke kompu, a hlidat jestli si odpovedel, je otravny a nekdo to nechce resit mailem - nema efekt pro ostatni a neni podrobeno kontrole skupinou. A jelikoz leckdy staci udelat urcitou banalitu, tak casto okradas sam sebe o placenou dobu co si moh byt na internetu. Mozna ze toho vis mnohem vic nez ja (jsem prumerne zdatny, mam spise znalosti z praxe nez technicke znalosti, takze spis vim ze pri urcitem stavu je potreba udelat urcitou upravu, nez ze bych dokazal z technicke specifikace dany krok odvodit) a treba ses ptal pokrocilych uzivatelu, kteri te znaji podle Nicku a ja ti ani pomoci nemohu, ale pak to kazis tem co vedi malo a nekdo jim neporadi z obavy aby vejce nepoucovalo slepici. Omlouvam se za delku meho nudneho vylevu, ale neni jen pro tebe, ale kazdeho komu je lehka rada, ale nedostane ji, protoze se zeptal spatne nebo reseni v diskuzi ucinil unavne dlouhym. Mej se a ridte se kyberprislovim, line prsty - hole nestesti (tyka se psani na klavesnici, cisteni cirkularky za chodu a testovani vysokeho napeti rukou na fazi nutno posuzovat jednotlive a oddelene) Disclaimer: Pisatel dava tyto rady, pouze jako doporuceni a jejich aplikace je plne dobrovolna a provadena na vlastni zodpovednost. Pisatel nenese za pripadne zpusobene skody zadnou odpovednost, leckdy neni odpovedny ani sam za sebe. Pisatele do hajzlu neposilejte, neb uz tam davno je. Pokud po precteni budete na pochybach o pisatelove dusevni pohode a psychicke stabilite, nevenujte tomu pozornost neb se vyskytujete ve skupine lidi, ktera je majoritni a v case konverguje k nekonecnu.

spykee (15.4.2006 19:43:14)

no vidíš já čekal 25 dnů a nakonec mám stejně furt stejnou rychlost. když jsem jim řekl že chci ukončit smlouvu z důvodů neplnění závazků z jejich strany tak se hrozně vykrouceli že to tak nejde. at už mám za sebou ten jejich závazek