Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > torrenty zahltí router Asus SL500

torrenty zahltí router Asus SL500

makrofág (14.4.2006 14:44:39)

Po spuštění Azureusu (nebo jiného klienta) asi do jedné sekundy přestane jít internet. Po vypnutí torrentu asi za 45 minut se routr nahodí sám. Po tuto dobu nelze se dostat ani do konfiguračního menu routru. Resetem se doba blokování nezkrátí. Routr lze také spravovat pomocí telnetu přes sériový port RS232 označený "console", ale konektor je typu RJ45. Tento kabel jsem nikde nesehnal, mohl bych si jej vyrobit, ale neznám vnitřní zapojení. Pokud by někdo věděl jak nastavit routr, aby mu torrenty nevadily, nebo kdo zná vnitřní zapojení kabelu, tak bych byl moc rád.

j. (15.4.2006 10:28:36)

Mám stejný problém. Měl jsem SMC7004VBR, který byl absolutně nevyhovující pro p2p (table 253 NAT session). Proto jsem řekl prodavačovi, že potřebuju pořádný router, může být i drahý, ale fungující. Nabídl mi Asus SL500 (byl nejdražší co měl skladem), je prý na to dělaný. Bohužel projevuje se jak říkáš. DC++ ho brzo zahltí a je konec. Dokonce bych řekl, že SDMC7004VBR snese víc. Ten ASUS je prostě sračka na kterou dělají děsnou reklamu. Momentálně nemám na nový peníze, ale Asuse už příště prostě nikdy nekoupím. Nehledě k tomu, že mi od něj odešla i základovka a to jsem netaktoval. Líbí se mi D-Link 4100, který by mi asi vyhovoval - píšou v něm, že je dělaný na p2p, má dokonce i nějaký upřednostnění paketů, který můžeš ovlivňovat. Hlavně je dělaný na hraní her, takže nějaký lagy v něm nebudou existovat. Jeho table NAT session má 8192! položek, což je fantastický. Měl jsem doma půjčenej počítač s linuxem a ten měl nastavenejch 65228 NAT položek. To bylo pořádný kafe! Žádnej problém, nedalo se to vůbec strhnout. Nevím jestli bude stačit těch 8192, ale když to tvrděj v manuálu, tak asi jo. Rozhodně to bude lepší, než těch 253.

j. (15.4.2006 10:45:06)

Zkoušel jsem v routru nastavovat kde co, ale nic. O tom kabelu nevím, ani nevím jak bych to nastavil. V manuálu nic není. Prodavač říkal, že je to pouze pro servis. Skusil jsem Azurus a s tím mi to zatím jede. Mám to ale nastaveno tak, že: Maximum připojení na torrent: 10 Celkové maximum připojení: 12 Zkusil jsem nastavit i víc jak 45 a pak se Asus umrtví a je konec. Dá se jet do těch 25, ale nechal jsem rezervu pro ICQ a prohlížení stránek. Jinak normálně je tam nastaveno asi 400. Mimochodem routr SMC7004VBR zvládne asi 100. Všiml jsem si, že routr Asus nespadne, pokud to tahá maximální rychlostí. Ale naopak spadne, pokud stahování nejde (pokud mu nikdo neodpovídá). Takže se spíš zahlcuje tabulka neuzavřenýma spojeníma, než otevřenýma. Možná, že ten Asus tu tabulku bude mít velkou (nikde jsem se nedočet kolik), ale informace o paketech tam drží příliš dlouho. Měla by se dát nějak snížit životnost paketů asi jako to dělá ZyXEL, ten má taky tabulku malou, ale pokud se mu zaplní, tak starý údaje o spojeních začne zahazovat a tím si uvolní místo pro nový info.

jass (17.4.2006 21:11:22)

takze je to presne tak jak pisete.... prvni co vam doporucim je vypnout DHT v azureusu - default je tusim zapnuty (tim padem vyresis to ze modem spadne okamzite po zapnuti azureusu) dalsi vec je potom pokus o zvyseni NAT TABULKY, mam modem siemens na kterem to docela pomohlo a tusim, ze Asus ma stejne firmware - jukni tady po diskuzy je to jeden prikaz a po nem mi to jede o 100% lepe, bohuzel pokud mas na modem pripojeno vic pocitacu a vsichni zacnou uzivat net tak modem stejne vytuhne, takze DOPORUCUJI REZIM BRIGDE ve spojeni bud s PPPoE dialerem na linuxu nebo nejakej normalni router co umi vytacet PPPoE... takovej koupis jetej za par stovaku