Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Pouziti D-LINKu G664T bez ADSL

Pouziti D-LINKu G664T bez ADSL

Derek (8.5.2006 22:58:50)

Zdravim vespolek. Mam takovej priblblej dotaz :)) Dostal se mi do ruky D-Link G664T, at ho nejak udam a ja zrovna shanim pro sebe router s wifinou - nebyla by moznost na to nejak "znasilnit" tohle zarizeni, i kdyz puvodne urceny pro xdsl ? Tusim ze bude problem v tom ze RJ-11 bude jako WAN a tudiz pro klasickou ethernetovou sit to asi nepujde, ale presto se ptam. (prinejhorsim si dam tu praci a udam ho a sam si poridim klasiku, ale co kdyby ...) Diky za odpoved, Derek

Anonym (9.5.2006 13:14:02)

nevidim problem, tu RJ11 necháš volnou, IP přenastavíš, DHCP vypneš(pokud bude třeba).použiješ křiženej kabel(pokud bude třeba). Vyzkoušej a napiš s čim konkretně maš problem, co do něj chceš připojit...

Derek (9.5.2006 13:39:16)

Potrebuju router jako nahradu za switch - povesenej za kabelovym modemem. Jsou na nem dva compy a planuju ntb s wifi. Tak me zajima jestli pujde pouzit ten adsl router, kdyz jako wan je tam rj-11, ale ja potrebuju jako wan klasickou rj-45 (kabelovej modem). Omlouvam se, z puvodniho dotazu to mozna nebylo uplne jasne :(

Anonym (9.5.2006 13:51:05)

1*křiženej kabel a šup s nim do jedne za čtyř RJ45 a do kablmodemu, a jedna RJ45 ještě zbude. Možná ještě vypnout DHCP a nastavit IP. PS:s tou RJ11 nic navymyslíš, a to ze je tam napsano WAN neřeš.

Anonym (9.5.2006 21:56:48)

Byl by jste tady někdo z vás schopen uvést, jak konkrétně donutíte ten router, aby věděl, který z těch 4 portů je tedy "druhá síť"? Zkušel jsem to nějak vymyslet přes "Static routing", ale nic mě nenapadlo. Konkrétně se mi nepodařilo rozlišit ty jednotlivé porty toho modemu. Typicky... Jak tomu modemu vysvětlíte, (rozumněj, jakým pravidlem), že třeba všechno, co jde nejde do 10.0.0.0/24 má směrovat třeba na LAN port 1? Jediné, co mě tak ještě napadá je zkusit to změnit přímo v routovací tabulce toho modemu přes telnet... Ale bude to fungovat?

Derek (9.5.2006 22:40:51)

Presne to resim. Jsem u karnevalu a ten ted rusi pevny IP a misto nich dava dynamicky pridelovany. Takze bych nejak potreboval aby si tenhle dsl-g664t vzal tu jedinou pevnou (tu cpe karnevalacky dhcp podle MACky) a pak routoval. Jenze WANkou je port na dsl a to jde mimo me. Takze jak a co kde nastavit ? Zatim jsem ho rozjel jako switch, coz je mi ale totalne k ***, kdyz jsem ho vymenil za pureswitch :D Takze existuje nejaky polopaticky reseni ? Moddnutej firmware ci co ja vim ? Nebo se mam smirit s tim, ze se snazim jezdit na hranejch kolech a vymenit ho za klasickej eth router ?

Radek (10.5.2006 10:16:44)

Obávám, že toto řešení Vám fungovat nebude, D-Link dokáže routovat mezi WAN a LAN rozhraním. LAN je Wifi a switch => jednotlivé porty switche rozhodně nejde rozdělit na několik sítía routovat mezi nimi. Podobné využití D-Linku si dovedu představit pouze v případě, že by se o routovaní a NAT do vnitřní sítě staral ten kabel. modem/router (ale protože píšete, že je to modem, umět to asi nebude) a D-Link by fungoval čistě jako kombinace switch + wifi-AP.

pete (10.5.2006 14:30:36)

Lze na to odpovedet pouze jednim slovem: "nelze" V modemu by se musela udelat hardwarova uprava, firmwarem to urcite nepujde. Volil bych vymenu za klasicky router.