Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.

Dotaz?

BigMike (23.5.2006 15:18:43)

Zdravim. Mam Ideal od CT. A take 8GB volnych dat. Ale nechci, aby mi zbytecne propadli. Proto jsem si nainstaloval BitTorent. Ale mam jeden malej problem. Stahuje mi to pomalu. Je tam zlute stupnovadlo a napsano "Stahováni muze byt pomale, zrejme chraneno branou firewall/NATted" Mam D-link G664T Mam zaplej firewall i NAT, ale nechci to vypinat. Chtel bych se zeptat na radu jestli nekdo nevi jak to udelat v nastaveni. Aby me torenty slapaly normalne bez toho, abych musel vypinat ochranu. diky. Pripadne se nekdo ozvete pls na mail.

Jan (24.5.2006 08:40:24)

Ja mam podobny problem. Mam pripojeni od CRa a modem Asus TI4631 (samozrejme jsem pripojen pres ethernetove rozhrani). NAT a firewall mam take pusteny(na modemu) a Torrent mi sice nic nehlasi(mam BitComet), ale jede to take podezrele pomalu, max asi 30kB/s a to mam pripojeni 3072/512. Jinak v nastaveni BitCometu jsem dal neomezeno. Nevite nekdo co s tim? Musi se nastavovat neco v modemu? naky portforwarding? Neco podobneho jako v DC++??

Nargon (24.5.2006 11:00:04)

Jo chce to portforward. Stejny problem jako u DC, bohuzel u torrentu se predpoklada nekolik tisic uzivatelu na jednom torrentu, takze kdyz se treba na polovinu nemuzes pripojit tak to nevadi. Ale na rychlosti je to znat, kdyz se pripojujete jen na ty, na ktere se snazi pripojit uplne vsichni ostatni. Na tu druhou polovinu je pripojena jen zbyla polovina uzivatelu a jsou tedy mene vytizeni a rychlost je u nich vyssi. Ale proste dva uzivatele, kteri jsou oba za nat (nenastavenym) se spojit nemohou. Kazdemu ten nat pozadavek na pripojeni automaticky zahodi.

Jan (24.5.2006 11:20:04)

Tak jsem na routeru nastavil stejny port na jakem nasloucha BitComet a fakt se to rozjelo. Diky moc!! Taky me to mohlo napadnout driv, ale bylo to divne popsane...

Nargon (24.5.2006 11:58:43)

Teoreticky pri pouziti BitSpiritu a funkce NAT Traversal, by se mohlo docilit nastaveni natu, bez jeho nastavovani. Sice nevim presne co to dela, ale hadam, ze to provadi stejnou akci jako treba Hamachi. Tj otevre natem cesticku nekam ven, a trvale tam posila neco a tim udrzuje spojeni a zaznam v natu, pro urcity port. Nasledne tento port zacne pouzivat, a diky nastaveni timeoutu nat zaznamu (tj chvili v nat tabulce zaznam vydrzi, a pri odchozim odeslani je cas aktualizovan a znovu ceka celou dobu) Takze zaznam po celou dobu behu programu v natu trvale drzi, a nat by mel prichozi zpravy na tento port preposilat dale na PC s BitSpiritem. Takze i bez rucniho nastaveni natu, by jste mel fungovat jako s jeho nastavenim. Ale jak jsem rekl na zacatku, pouze se domnivam ze to takto funguje, nemam to jak overit (NAT nepouzivam) je mozne ze NAT Traversal dela neco uplne jineho, ale vubec me nenapada co jineho by mel delat.