Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > OVISLINK IP-3047 jako DSL modem?

OVISLINK IP-3047 jako DSL modem?

jirka (9.6.2006 23:39:53)

Dobry den, mam domaci sit, 2 PC spojene prez router OVISLINK IP-3047. Chtel jsem internet a tak jsem zvolil adsl od telecomu, dodali modem ZYXEL prestige 600 series. Kdyz ZYXEL napojim do jednoho PC prez sitovy kabel a nastavim podle navodu, internet jede. Chtel bych ale rochodit i sit a tak se ptat zdali nekdo nevite, jak to propojit, aby jela sit i internet na obou pocitacich. Dozvedel jsem se,ze router podporuje DSL pripojeni a ze by byla moznost zapojit primo kabel ze spliteru do routeru a tim uplne vyradit ZYXEL. Zkousel jsem to nejdriv zapojit do WAN vstupu routeru (router jsem nakonfiguroval na PPPoE,zadal pristupove kody) a nejelo to. Tak jsem zkusil linku napojit do LAN vstupu routeru a zdalo se ze to jede (test podle Obnovit v IE, stranka nabihala), ale pak to nejak prestalo a nevim co ted. Jestli nekdo muze, prosim o radu. Dekuji Jirka

Anonym (10.6.2006 00:05:55)

Jedná se pouze o router,takže řešení je zapojit výstup z modemu do lan portu routeru nebo modem přepnout do režimu bridge a zapojit ho do wan portu routeru a v routeru nastavit mod PPPoE a zadat jméno a heslo pro přihlášení do internetu.

Jiri VOGNAR (11.6.2006 12:54:06)

Mam kabely dodany od vyrobcu. Myslim, ze zadny neni krizeny (zyxel - pc, ovislink - pc). 1. Kdybych se rozhodl pripojit modem do WAN routeru, neni potreba krizeny? 2. Kdyz modem do LAN routeru - primy bude asi v pohode Kontrola pravdepodobne dle sviticich diod na routeru.(sviti ok,..) Udelam li zapojeni (modem - (LAN) router (LAN) - PC, snad bude stacit nechat modem se standadnim nastavenim a v routeru vypnout pouze DHCP. Bude? Kdybych se nejak mylil, prosim opravte mne.