Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Rychlost připojení > Postupné zpomalování ADSL

Postupné zpomalování ADSL

anonym (1.9.2010 09:42:39)

Zdravím, potýkám se s problémem zpomalování ADSL připojení. Po připojení modemu to jede uspokojivě na 5-6 Mbit. Řádově do pár hodin se rychlost sníží někam ke 100 kbit a tam už zůstane. Vypnutí modemu na několik minut pomůže, rychlost se zvýší a opět se postupně snižuje. Stejný problém byl s modemem D-Link, tak momentálně Asus. Připojení je od Novery, kdy nízkou rychlost potvrdili i oni pomocí měření z jejich strany. Linku proměřil na místě technik a zjistil výborné parametry. Zde by tedy problém být neměl. Modem je za splitterem, ale v případě, že by za to mohl splitter, tak bych očekával asi spíš konstantní snížení rychlosti než takto postupné, které se vyřeší restartem modemu. Díky za pomoc.

anonym (2.9.2010 13:46:41)

Jee zapotřebí vypnout power cut back. Případně stáhnout verzi firmware, kde je již vypnutý. Obecně předpokládám, že na lince je náhodné rušení, modem na dané nosné omezí počet bitů. To se opakuje až do nového spískávání po restartu, kdy se jede od nuly. Doporučuji použít modem s čipovou sadou Broadcom. Ideálně 2641B a vyšší.

anonym (7.9.2010 17:30:20)

Díky za odpověď. Modem je Asus DSL-N13. Jaký má chipset nevím, tuším, že nějaký Broadcom to je. Zkusím update firmwaru, nicméně se obávám, že žádné nastavení power cut back tam není. Může to být skryto za jiným názvem? Díky