Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Modemy > Nastavení portů ASUS WL-600g

Nastavení portů ASUS WL-600g

anonym (3.6.2010 12:48:17)

Dobrý den/ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte informace o nastavování portů u modemu ASUS WL-600g. Potřeboval bych otevít všechny porty najednou na jeden počítač a nějak se mi to nedaří, před tímto modemem jsem měl klasickej ZyXEL (od O2, takoej ten fakt nejbeznejsi co ma i wi-fi) a tam se v nabídce NAT a SUA only, daly ty porty nastavit uplne jednoduse (pocatecni port, konecnej port a na jakou IP je chci otevrit) Tady v tom modemu jsem našel jenom nějaký ,,port TRIGGER" pod čím mám možnost : 1) název - to chápu 2) port TRIGGER - nevím o co jde 3) protokol : UDP/TCP - nevím co z toho vybrat 4) příchozí port 5 protokol : UDP/TCP - stejně jako u toho TRIGGER ale tady jde asi o ten příchozí Příjde mi jako by tady to bylo nějaký až moc vymakaný oproti tomu ZyXELU že se v tom už nevyznám. Selskej rozum mi říká že ten TRIGGER je odchozí, v tm případě lze ale jenom nastavovat ty porty pojednom a ne všechny najednou? Děkuji za odpověd, snažil jsem se něco vygooglit abych tu nespamoval ale nic jsem nenašel, budu moc rád když se někdo podělí o poznatky.

Olda (3.6.2010 13:08:30)

Na netu jsem našel akorát tuhle stránku : http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Asus/WL600g/Warcraft_III.htm kde to je sice krásně vysvětlený ale pro jinej systém v tom modemu. Já to tam mám uplně jiný

Olda (3.6.2010 16:12:44)

Zapomel jsem dodat ze tu verzi kterou mam ja je 3.0.0.8.B

Petr (3.6.2010 18:33:00)

Ahoj, včera jsem si koupil stejný router/modem co máš ty asus WL - 600g jako náhradu za Zyxel p - 600 series (který dost často padá, takže sem se ho rozhodl nahradit tím asusem) problém je ten, že se sám nenastaví, zkoušel jsem dát quick setup, jenže nakonec mi to vyplivne at to nastavim ručně. Upgradoval jsem i firmware z verze 3.0.0.8.B na tu nejnovejší a pořád to nevyřešilo můj problém. Mám taky ADSL od O2. Je to na reklamaci? BTW - kontrolka ADSL i IP svítí a to zeleně. Ručně se mi to nastavovat nechce, protože tomu tak nerozumim a nevim co bych tam nastavoval. Předem díky za radu. Petr

Olda (3.6.2010 18:46:46)

Ahoj Petře, bohužel tě musím upozornit že problematika portů moc společného s tvím problémem nemá :-). Doporučuju se kouknout sem: http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P4C8FF85F38E5F984C12571FC0053547D.html?&all=1 Je tam hafo informací kde určitě najdeš odpovědi na co hledáš. Já osobně jsem modem nastavil ve FW 3.0.0.8.B takhle: VPI 8 VCI 48 Kategorie služby: UBR without PCR PPP over Ethernet (PPPoE) Encapsulation Mode : LLC/SNAP - Bridging Povolit 802.1q - nezaškrtnuto Uživatelské jméno: O2 Heslo: O2 Název služby protokolu PPPoE: nic Metoda ověření: auto MTU: 1492 Vytočit na vyžádání : nezašrtnuto Přípona IP protokolu PPP : nezaškrtnuto Použít statickou adresu IP : nezaškrtnuto Povolit IGMP Multicast : nezaškrtnuto Povolit službu sítě WAN : zaškrtnuto název služby : pppoe_8_48_1 Doufám že ti to pomůže ;). Jestli ti to ale i přez to nebude chodit tak se fakt koukni na tu diskuzi co jsem posilal vejs, je tam toho o tom nastaveni napsano fakt hodne.

Petr (3.6.2010 19:08:11)

Ahoj, moc děkuji za rychlou a výstižnou odpověď, zapomněl jsem uvést, že ta moje otázka je oftopic, napsal jsem to sem jen kvůli tomu, že vlastníš stejné zařízení a že by si to mohl vědět :) Hned to půjdu vyzkoušet a dám vědět. Díky moc

Petr (3.6.2010 19:22:22)

TAk to takhle jde, ještě jedou děkuji

Olda (4.6.2010 02:10:52)

Ahoj Peťas, jsem rád že jsem poradil a že to frčí. Kdyby byl ještě nejakej problém tak dej určitě vědět. teď akorát jsem zvědavej jestli se vyřeší něco okolo těch portů. :-) hodně zdaru s novým domácím strojem :-)

Petr (3.6.2010 19:21:49)

Ahoj, moc děkuji za rychlou a výstižnou odpověď, zapomněl jsem uvést, že ta moje otázka je oftopic, napsal jsem to sem jen kvůli tomu, že vlastníš stejné zařízení a že by si to mohl vědět :) Hned to půjdu vyzkoušet a dám vědět. Díky moc