Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Modemy > Problem s wifi připojením a wan

Problem s wifi připojením a wan

porizkovakatka@seznam.cz (2.11.2013 11:59:53)

Dobrý den, máme modem od UPC a wifi router asus RT-N12e a přestala fungovat wifi. Měli jsme to připojené upc modem do lan a z dalšího lan byl připojen kabel do PC, které ted už není a do notebooku, ale ne pořád a wifi se chytala na všechna zařízení (mobily, tablet i notebook) a nyní wifi začala hlásit není připojen sítový kabel, tak jsem se dívala do manuálu a tam jsem zjistila že upc modem má být připojen do zdířky pro wan, tak jsem to udělala. Ale ted to vůbec nefunguje. Nevyznám se moc v tom nastavení na stránce IP adresy routeru, tak se chci zeptat jestli by mi někdo neporadil. Máme nastavenou dynamickou IP, zabezpečení WPA-auto-personal. Zkoušela jsem různé věci a vůbec nic nefunguje. Četla jsem něco o zapnutí bridge modu, ale nevím jak se to dělá. A když mám připojený kabel z upc modemu přímo do notebooku tak internet funguje. Děkuji všem kteří nějak poradí.

vasek (5.11.2013 20:12:31)

Dobrý den, v první řadě nastavte vše tak jak to bylo dříve, po té vyplněte z el. modem na 10 min a po té zapněte. Počkejte 3min a potom to zkuste znovu. Pokud nepomůže, tak otevřete nastavení wifi a zkuste dočasně nepoužívat heslo - žádné zabezpečení. Pokud se připojíte, bude to problém s ovladačem v notebooku (nebo v zařízení ze kterého se připojujete). Pokud to nepomůže bude problém s routrem => reklamovat.

Rado (9.12.2013 19:07:36)

nesmysl - od UPC modemu to musí jít do WAN na router. Pak je potřeba zařízení vypnout a za chvíli zapnout (jak modem, tak router) aby se přeregistrovala MAC adresa routeru. Potom by mělo proběhnout základní nastavení routeru včetně wifi. Měl by fungovat internet aspoň po kabelu, s wifi se pak dá dále laborovat. Nejprve je ale potřeba ověřit funkčnost aspoň přes ten kabel.