Internet Optimal již od 400 Kč s DPH! Kvalitní připojení bez omezení. Další služby můžete získat za zvýhodněnou cenu.

Obecná diskuse

Diskuze na obecná témata týkající se počítačů a internetového připojení.
Přečtěte si, prosím, pravidla diskuze.

Petr Kukal (redaktor)
+0x

-0x

17.03.2007, 00:00
Staň se akademikem (článek na DSL.cz)
Když jsem před lety odpromoval a přijel to do rodné vísky sdělit rodičům, odešel otec do hospody pochlubit se kamarádům, že jeho synek je magistr. Ještě téhož večera se u nás dva z nich stavili pro šumivý aspirin a jeden pro gastrogel, protože magistr byl pro ně do té doby vždycky jenom lékárník. (Výčepní se druhý den stavil pro sedm stovek, o které otec přetáhl aktuální finanční možnosti oslavy, ale to už je jiná vyprávěnka.)

jirka (neregistrovany)
+0x

-0x

20.03.2007, 17:11
ale no tak
Shodou náhod jsem IT student, a článek mi přijde celkem trefný. Až na tu osudnou bagatelizaci - titul = sepsání práce. Co si budeme povídat, ani od absolventa peďáku, ani od informatika se přeci nečeká že bude plodit literární veledíla. Že je bakalářka/diplomka jenom nepodstatná periferie na pozadí mnohem horších hrůz studia (alespoň na IT škole) by se mnou asi každý spolustudent souhlasil.

Zkrátka - Až dostanu titul, budu moc dobře vědět že to nebylo za nějakou diplomku.

Forrest (neregistrovany)
+0x

-0x

20.03.2007, 19:06
RE: ale no tak
Přesně můj názor. Určitě by spousta lidí dokázala napsat článek. Ale například spočítat matiku co jsme měli už v prvním semestru už by tolik lidí nedokázalo (a bez matiky vás k nějaké diplomce vůbec nepustí). Tím se nad nikoho nepovyšuju (zas tak těžké to není), ale podle článku to vypadá, že titul by mohl mít každý co umí psát.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

21.03.2007, 07:28
RE: ale no tak
Matika jak matika, ale takové telekomunikační sítě, teorie elektromagnetického pole, statistika 1,2. Takové předměty, kde odpadá 95% studentů nikdo nezmíní, hlavně že titul se dává "JEN" za několik desítek stránek textu a obrázků v diplomce. A samotné státnice asi taky nic, to je jen takový legrační pokec mezi hloučkem profesorů.
Bakalářka a diplomka není nic moc podstatného, nevím proč to někdo spojuje s udělováním titulů.

Ilona (neregistrovany)
+0x

-0x

19.03.2007, 15:31
RE: Staň se akademikem
Jak praví pan Dušek ve 4 dohodách - výsledkem lidského snažení v tomto koutě Světa je většinou PAPÍR.... :-) jen nevím, jak to vysvětlovat dětem, od kterých jemně žádám, aby jej získaly také, a jak se srovnat sama s informacemi o dění v příslušném ústavu, když je mám z první ruky :-s

jo2X (neregistrovany)
+0x

-0x

19.03.2007, 11:55
Holt, smiali sme sa, že v Rusku je inžener po lokomotive ale v amerike to nebude o nič lepšie. Lacnejšie by bolo každému kto zvládne vyplniť žiadosť dopísať do občianky Bc, Mgr, za 500-1000 korunový kolok a účel by to rovnako splnilo. Ale kšeft je kšeft. Cestovanie, ubytovanie, školné, papier, toner, obaly, pivo a iné a ekonomika fičí.

Morpheus (neregistrovany)
+0x

-0x

19.03.2007, 09:07
Z nejakeho uhla pohladu sa to fakticky zda neuveritelne a kto nestudoval informatiku v sucasnej dobe sa na tom asi dobre zabaví. Ale ja som mal napriklad temu multimedialna encyklopedia perifernych zariadeni pocitaca a by ste neverili ze heslo vsetko je na webe je klamlive. Dokonca neexistuje jedina seriozna publikacia ktora sa tymto zaobera.Pritom ide o jedno z najrychlejsie sa rozvijajucich sa odvetvi PC priemyslu a po druhe skuste najst nejake seriozne vyvojove prostredie ny vytvorenie takejto encyklopedie. A este mi pripada smiesne ze 80% tych co sa na tychto veciach smeju v zivote nic nevytvorila, ani 50 stranovy dokument vo worde. Iba pozeraju somariny na webe a potom sa hraju na chytrakov.
p.s. Ak si niekto mysli ze na nasich vysokych skolach sa v IT oblasti da vytvorit aj nejaka seriozna praca je na velkom a k.....y velkom omyle. Lebo studium nie je o tom aby studenti sa tam co najviac naucili , ale aby sa hrali na idiotov a klanali sa nafukanym sefom katedier ktory za poslednych 15 rokov vytvorili nejaku "odbornu" pracu iba s pomocou doktorantov.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 23:04
Musím se připojit. Skvělý článek!

quetzal (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 15:28
dokonalé :)

je taky zajímavé sledovat, kolik čtenářů nemá smysl pro humor a neváhá sem napsat ...

mmch, jeden můj kámoš na peďárně dostal magistra za práci o významu horoskopů v pedagogice nebo tak něco, takže mi tohle jako nadsázka vůbec nepřipadá.

bob (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 14:58
Díky za skvělý článek. Už jsem měl strach, že na tento web nebudete dál přispívat svými články.

Jeremy (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 12:30
Díky za tento článek. Na dsl.cz chodím už jen kvůli nim. Je to příjemná oddechovka...

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 11:42
omg nechapu vyznam techto clanku k cemu nam jsou k dsl? dozvime se z toho jak zatlacit O2 aby vyresila nas problem?

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 21:09
To se dozvíš v jiných článcích přes pracovní víkend.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 21:10
teda přes pracovní týden. Víkend je věnován právě oddechovým článkům, ale to je pro některé nějak těžké pochopit.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

18.03.2007, 09:58
Ríká se jim workoholici a od těch her co paří 24/7 se odtrhávají jen dynamitem. Sem zabloudil nedopatřením a adrenalinový pojistný ventil mu ke všemu uchází, tak mu to budiž prominuto. Třeba se mu tady zalíbí a může být časem i užitečný. Příroda je mocná čarodějka.

MartinCZ (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 10:46
Me se clanek velmi libil a davam 1*

Jen nechapu proc to pisete sem, jeden Bc. na vic by se urcite hodil: "Neobvykla temata diplomovych praci".

Juky (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 10:22
Koho zajima takovy blabol ty vemeno

ataman (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 11:39
zase nejakej jouda co se neumi zasmat vtipnemu clanku ??? nepis do diskuze a necti clanky.!!!
jinak tenhle clanek je super, hodne jsem se zasmal. je samozrejme nadsazeny, ale kousek pravdy na nem urcite je.

Hele (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 12:41
Souhlasím, článek se mi taky líbil, jen se obávám, že nadsazený moc není, alespoň co s diplomových prací týče.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 21:12
Vzhledem k reakcím některých joudů ten článek vůbec není nadsazený. Asi běhá po světě hodně lidí s diplomem, a přitom pitomých jak puštok. A někteří si vylévají mindráky tad yna diskuzních fórech ze své neschopnosti.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

18.03.2007, 09:43
S tím půlštokem bych nebyl tak skromný. I před revolucí jsem měl možnost spolupráce ve výzkumu na VUT s jednoceloštokovými i dvouceloštokovými graduanty. Po ní nastala ještě devalvace titulů a tak běhá po světě beztrestně navíc i mnoho graduovaných bez diplomů. Dokonce na nejvyšších postech ve státě..

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

19.03.2007, 05:55
možná by nebylo od věci, aby nám páni a dámy v parlamentu oznámili témata svých diplomek. K ničemu by to nebylo, ale alespoň bychom se od srdce zasmáli.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

19.03.2007, 11:14
Tak to je skvělý nápad. To by nás určitě moc pobavilo

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 08:28
"Když jsem před lety odpromoval a přijel to do rodné vísky sdělit rodičům, odešel otec do hospody pochlubit se kamarádům, že jeho synek je magistr."
--------------------------------------------------------------------
Takze rodinka buranu, taticek ochlasta a synacek magor?

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

19.03.2007, 14:19
Tak to je zatim nejlepsi zhodnoceni Kukala co sem tu cetl. Dekuji

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 17:52
Dal bych ti facku že bys chytil druhou o zem! A to nejsem z vesnice.

Hele (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 12:43
Ty asi pocházíš z velké elity, to se hned pozná!

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

18.03.2007, 09:29
I malé elity časem z genetické jednotvárnosti degenetují a pak generují magory. U těch velkých je to již nepřehlédnutelný rodový charakteristický rys. Něco jako vada výrobní serie.

MIZ (neregistrovany)
+0x

-0x

17.03.2007, 02:48
Za Rákosníčka dávám autorovi 100 bodů! :-D
Jinak to bohužel moc xmíchu není. Ledaže by článek byl trochu přehnaný a realita trochu lepší, ale ...

Standa (neregistrovany)
+0x

-0x

18.03.2007, 17:47
No clanek vubec neprehani, ale taky zalezi na tom jak si to clovek zaridi. Treba kamos prekladal manual z angliny k nejakemu programu co se ve skole puzival, ale zase toho mel 100stran a mel tam i nejaky priklad (byla to bakalarka). Ale videl sem bakalarky co se zabyvaly treba ochrannou objektu pomoci ostnatych dratu apod. :-) Na druhou stranu kamos delal bakalarku na navrh regulatoru, nebo neco takoveho a mel toho asi 200stran (a to bez zdrojaku pro matlab)

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

19.03.2007, 14:48
Je to nefér, někdo dostane bakaláře za návrh šesnáctibitového čítače s převodníkem pro LED displej a jiného vykopnou za důlní bezdrátovou nevýbušnou komunikaci, protože nedodržel jeden absolutně bezvýznamný paragraf v bezpečnostní normě na jinak perfektně zpracovaném projektu.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

21.03.2007, 12:10
Ti z Vás co berou život a vše okolo příliš vážně jsou mrtvoly již za svého života. Některé reakce jsou opravdu humorné, tak jako sám článek.