Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Zábavní průmysl hlásí rekordní zisky

Zábavní průmysl hlásí rekordní zisky

Anonym (9.2.2012 00:00:00)

Zatímco v ulicích se demonstruje proti ACTA, SOPA či PIPA, zábavní průmysl v tichosti ohlásil rekordní zisky. Internet tedy v žádném případě nepoškozuje producenty filmů ani další zainteresované subjekty.

OSPF (9.2.2012 10:23:53)

Prosim autora clanku at vysvetli, proc by lide kteri jsou ziskovy meli ignorovat nake ztraty? Kdyz budete prodavat v krame a nekdo vam bude krast jablka, tak ho take nebudete ignorovat jenom proto, ze jste v zisku.

neznalek1 (9.2.2012 12:14:21)

spravne pozavirejte ty zlocince vsecky !! chudi nebudou okradat bohate !! to bohda nebude !!

OSPF (9.2.2012 12:28:18)

Tak argumentovat tim, ze firmy maji velke zisky, takze maji ignorovat lidi, kteri si jejich vyrobek berou bez placeni a jejich svoleni je docela mimo. To ze jsi chudy ti nedava pravo porusovat autorsky zakonik. A kdyby autor chtel aby bylo jeho dilo volne dostupne, tak to udela. Ovsem pro autora je daleko pohodlnejsi zaplatit si vydavatele, kterej vsechno udela za nej a autor jenom kasiruje zisky.

Autor (9.2.2012 16:53:12)

Tak to je tragický názor, jehož pisatel zřejmě neví nic o tom, jak to vše s autory vlastně funguje. Pobavilo mě, že autoři kasírují - zní to, jak kdyby pršely milióny. Vzhledem k tomu, že jsem taky "autor", tak musím říci, že jsi mimo, Pepo. A společnost, která deset let ignoruje možnosti internetu, ač by jí tento mohl přinést skutečně velké zisky, asi svoje zisky moc maximalizovat nechce. Je lepší to asi vydávat za právníky, aby honili o náhradu škody zemřelé, babičky a teenagery s prázdnou kapsou. Skvělý obchodní model.

OSPF (9.2.2012 20:43:26)

Mam vydano nekolik knizek, takze vim o cem mluvim. Prijde mi trochu trapne abych si sam mel delat prebal na knizku, domlouvat si smlouvy, reklamu atd(ani to neumim). To radsi ozelim cast zisku s tim, ze za me vse udela vydavatel. Jinak ony jsou naklady na vlastni vydani prakticky stejne velke. Zkusil jste si nekdy vytisknou knihu na vlastni naklady? Vite kolik vam tiskarna napali na knizce? Asi ne co? Jinak na internetu lze naprosto bezne hudbu kupovat. Lze koupit naprosto vse. Ovsem mistnim stahovacum se nelibi to, ze cena za album z netu je temer stejna s cenou za koupi CD. Ale jak uz jsem psal - chces/nechces - ber/neber. Je to jen na tobe. Jinak kdyz uz je v necem problem, tak v tom, ze vydavatelstvi si vetsinou zacinajici autory zavazi na silene dlouho dobu. Souhlasim, ze clovek ktery zacina a nema penize, nema jinou moznost nez se obratit na vydavatelstvi. To ovsem na druhou stranu nese vsechna rizika v pripade, ze se dilo nebude prodavat.

Jarda (9.2.2012 21:38:09)

netuším co se po d Tvou přezdívkou skrývá OSPF ale knihomol dle mého asi nebudeš.ono Tvé vyjádření citace :Souhlasim, ze clovek ktery zacina a nema penize, nema jinou moznost nez se obratit na vydavatelstvi. To ovsem na druhou stranu nese vsechna rizika v pripade, ze se dilo nebude prodavat. Už jsi někdy viděl někoho kdo bude něco vydávat,aby jsme přeci ve svém jádru všichni kapitalisti neměl potuchu aspioň minimální ,že to má hlavu a patu a určitou skupinu lidí to může zaujmout,budto bude pecka nebo nic. Jinak pokud i když jsi neznámý vem si Rudu z Ostravy internet mu otevřel dveře do médií nic neriskoval (i když já ho třeba nemusím) a vydělal proč by to nemohly být otevřené dveře pro ostatní umělce pokud opravdu za něco stojí, Jinak pokud né opravdu bude pro lidi teda umělce lepší pokud se schovají pod ochranná křídla OSY a dalších zájmových skupin co nedělají CHARITU ,ale tvrdý byznys.Jarda

Josef Novák (9.2.2012 23:29:41)

Na první pohled jde přece o Zdeňka Kubíčka, který se snaží uplatnit jako "producent"... Píšu mu pořád, ať už ten kokain nebere, jak můžeme vidět, nedělá to lidem dobře.

vasjo (10.2.2012 22:27:24)

Jj, evidentně je ten člověk zcela mimo mísu, žije v nějakém paralelním světě, v nějaké utopii, kde se lidé mají rádi a kapitalisté prodávají věci lidem vlastně z lásky k bližnímu, a ne v honbě za ještě většími zisky a rostoucími grafy.

OSPF (11.2.2012 09:29:53)

Prodavat za maximalni zisky je naprosto v poradku. Chova se tak kazdy. Ty take jiste v praci pracujes za maximalni casdtku kterou jsi schopen urvat a ne za minimalni mzdu.

trulant (12.2.2012 04:26:03)

Jen blbec nemění své názory a snaží se je obhajovat za každou cenu. Internet není knihovna, takže má s vydáváním reálných knih pramálo společného, což je škoda, protože ty čtu pořád ještě raději na reálném papíře. Obecně je problém, že lidé málo čtou, ale moc mluví a píšou a to i o tom, do čeho vůbec nevidí a čemu pořádně nerozumí.

Fox (12.2.2012 05:18:17)

Buď je OSPF za cílenou provokaci placený nebo je pouze tak zabedněný. Své argumenty schvaluje(aby taky ne), argumenty druhých už z principu nebo jiného důvodu odmítá. A to že by se nad nimi zamyslel asi moc nehrozí. Ale tak co, alespoň třeba založí fan klub OSA nebo podobné organizace, měli by konečně zasloužené uznání i od "běžného" lidu. A maximalizace zisku je přece nutná, není přece možné aby někdo shlédnul film zdarma. Jsou to všechno ušlé zisky a všichni tím hrozně trpí. Je nutné s tím něco dělat, ideálně internet na občanku a za stažení s občánkem do chládku. A ještě lépe na občana max. jeden počítač který bude pravidelně logovat jeho činnost na server FBI kde se bude kontrolovat zda nespustil autorizovaný nelegální obsah. Krásná budoucnost. PS Pane OSPF, nejspíš jsem vás urazil protože mi došli argumenty a má inteligence se dle vás blíží smaženým hranolkům. No co si budeme nalhávat, máte pravdu. Alespoň můžete napsat že místo argumentů urážím a jsem také zabedněný.

anonym (13.2.2012 02:04:02)

Jak už jsem psal : OSPF - Ochraný Svaz Producentu Filmu :) nejspíše další vižírka a darmožrout nic vic ! a že je placený je zcela jasny fakt , a nevíc je totálně zabědněný "holt super tvrdý kapitalista " a nikdy mu nedojde, že pokud by se dané produkty slevnily, tak se jich prodá daleko více , a tím pádem by firmy mněly větší zisk nic vic nic mín

OSPF (14.2.2012 11:02:54)

Delam dohledare pro jednoho CE ISP. To cemu se smeju je to, ze jaksi nechapete, ze kazdy ma pravo urcit si cenu sveho vyrobku. CD a DVD se i za dnesni ceny v pohode prodavaji = cena je nastavena spravne. To ze par lidi z nakeho statecku v Evrope ma mensi kupni silu a na CD a DVD nema, jaksi vydavatele nekde v USA nezajima. Kdyby se dane produkty zlevnili, tak se jich mozna proda vice, ale zisk bude +/- stejny. Protoze velke ekonomiky ktere prodej CD a DVD tahnou jich vice neprodaji - tam si vetsina lidi CD kupuje. Ale tady ma kazdy pocit, ze urcovani ceny vyrobku pro svetovy trh je neco, co se deje nekde u ciga.

Fox (14.2.2012 17:50:15)

Ono vážně nemá cenu se s vámi bavit. Ať si filmová studia žádají za "kus" třeba 10000 korun, je mi to zcela jedno. Těch pár zajímavých filmů co za rok vyjde si koupím a nebo jej prostě neuvidím. Jen mě štve to že vytáhnu paty za hranice a hned mám stejný film za méně peněz. Mám ze zahraničí na DVD district 9, stál mě 95 korun. Když jsem se teď koukal u nás tak stojí 379, v UK 115. Vím že u nás to prodražuje dabing, jiné daně, ale to mě nezajímá. Nehledě na to že každé DVD musím grabnout v PC díky regionům, stejně tak nechci být obtěžován trailery, reklamou a varovaním před piráty(jakými sakra když jsem si film koupil?) kde je stahovač srovnáván se zlodějem aut. S hudebními CD je to stejné, ale ty už nekupuji hodně dlouho díky loudness war, alespoň se to vyhnulo klasice která je u nás "jen" předražená a blbě remasterovaná. On ten problém bude mnohem složitější než ho vidíte. A nedivte se lidem že stahují, nemají peníze. Ti co peníze mají a stahují jsou zase naštvaní že je u nás vše předražené. Nebo může lidi u filmového DVD štvát ta kupa spamu který na něm je, DVD nejde strčit do přehrávače a hned se koukat na film, u VHS fungovalo alespoň přetáčení. Hádám že jsem nenakousl ani desetinu z celkového problému. A to čemu se smějete, přijde mi to tak trochu hloupé, protože to co jste napsal si určitě uvědomuje valná většina zde diskutujících. A podívejte se co udělalo zvednutí "výpalného" s PHM, kdo může tankuje v zahraničí levnější a kvalitnější PHM. Vy na jedné straně obhajujete dražší filmy, hudbu a je vám jedno co to způsobuje. Na druhé straně je většina které to už tak jedno není a má racionálnější důvody. Můžete se smát jak chcete, dokonce proti tomu "bojovat" jak se zde snažíte, ale to je tak vše, spíš jen přiléváte olej na rozpálená kamna.

OSPF (15.2.2012 09:43:15)

Konecne nekdo rozumny! Obavam se, ze s cenou DVD a CD u nas toho moc nenadelate. Jsme moc maly trh. Navic u nas nikdy nebyly zavratne prodeje CD a DVD. A kdyz porovnate cenu listku do kina (150kc Galaxie) tak kolik by podle vas melo stat DVD ktere si muzete pustit opakovane?

Fox (16.2.2012 04:54:10)

Já to vím, co bych taky sám zmohl. To že ČR je malý trh mě taky nezajímá. Přijde mi to naopak zvrácené, čím menší trh tím dražší? To mohlo fungovat v době kdy moc nebyl rozšířený internet. Jenže teď si každý může zjistit cenu nezávisle na hranicích zemí. Ovšem i to jednou pomine, Orwell nebyl spisovatel, ale vizionář, bohužel. Stejně je to neobhajitelné protože tím podporují pouze pirátství. Tak kino pěkně podražilo od doby co jsem v něm naposledy byl. I když lístek v kině stojí 150 korun stejně to s DVD nesouvisí, jedině snad pokud by v den uvádění začali prodávat i DVD což pokud se nemýlím se stejně neděje a DVD je až po premiérách. Prodeje DVD nejsou závratné kvůli cenám. Když mám měsíční příjem 9000 tak rozhodně nedám za DVD 600 korun. A ti co mají průměrný plat to taky nevytrhnou. A věřte tomu že rozumní jsou i ostatní, jen se tolik nerozepisují jako já. Nehledě na to že to co jsem uvedl před tím i teď už dávno není nic nového. I vaše názory dávají smysl, jen mi přijdou vzhledem k ostatním faktům tak trochu "zvrácené". I proto vyvoláváte silně emotivní odpovědi kdy vám ostatní začnou nadávat. Ale konečně u nás dostal někdo rozum. Koukněte se na supraphon.cz Mají výborné ceny, přehledný web, nahrávky jsou poměrně kvalitní a už jsem jim tam nechal myslím 1600.

Shoestring (28.2.2012 12:35:21)

Někde jsem četl zajímavý článek, kde autor uváděl, že ceny si určuje do jisté míry obyvatelstvo. V Anglii by nikdo nekoupil džíny za cenu jako u nás, v Americe by nikdo nejedl v McDonaldu za ceny jako u nás a pod. Prostě češi jsou ochotní platit předražené komodity a pak jen remcat doma, na internetu nebo v hospodě. A dokud to tak bude, bude stále sorta lidí kupovat DVD a pod za přemrštěné ceny a vzhledem k trhu tohohle odvětví je to dostačující zisk.

OSPF (14.2.2012 11:31:53)

Opakovane jsem psal, ze OSA je cesky nesmysl ktery mel byt davno zrusen. Stejne tak je nesmyslne vykrikovat, ze na CD a DVD nemate nebo ze jsou moc drahe a tudiz ma vyrobce povinost zlevnit. Nema. Vyrobce prodava za cenu, ktera je pro nej maximalne ziskova. Proc by mel zlevnovat? Lide za dnesni cenu CD a DVD kupuji - viz prodeje. Tak proc by mel zlevnovat? Jinak ano, maximalizace zisku je nutna. Jak jiste nevis, akcionari by mohli zalovat vedeni spolecnosti za usle zisky (jiz se tak i nekolikrat stalo). Proste cesi maji smulu, ze prumerne vyplata v CR je takova jaka je. Jinak logovani tve cinosti na internetu jiz davno probiha. Kazdy ISP ma povinost logovat odkud, kam a kdy jsi lezl. Plati to uz hezkych par let. Stejne tak te uz dnes muze poskytovatel odpojit. Treba v pripade, ze jde od tebe DDoS utok nebo rozesilas SPAM. Jinak BTW zadne argumenty jste nepredvedl. Argumentem by byla treba odlisna cena CD a DVD v CR a zbytku evropy, ovsem tomu tak neni.

Josef Novák (14.2.2012 22:58:27)

Je vidět, že se v oboru opravdu moc nepohybujete, Petře. Viz. např. http://www.linuxexpres.cz/ustavni-soud-odstranil-zbytky-data-retention Jinak si zkuste v praxi požádat např. Telefonicu O2 o sdělení provozních a lokalizačních údajů. Tyto údaje nevydávají ani PČR, prostě je nelogují. Viz. nález ÚS ze dne 31.3.2011. http://www.linuxexpres.cz/ustavni-soud-zrusil-data-retention Vraťte se do reality.

anonym (13.2.2012 01:56:05)

any jak zcela jasně vidím , žijete pseudo realitě, kde máte pravdu jenom vy a nikdo jiný ji nemá !! mně by fakt zajímalo, jestli ty vaše řečí myslíte vážně nebo jen provokujete ? pokud je myslíte vážně , tak je mi vás upřímně líto :)

OSPF (10.2.2012 09:38:32)

Tak to uz mame cele dva autory co si vydavaji na vlastni naklady. KDe jsou ty hromady o kterych se zde pise?

anonym (11.2.2012 17:17:04)

OSPF - Ochraný Svaz Producentu Filmu :) nejspíše další vižírka a darmožrout nic vic ! možnost 2 OSPF - http://www.google.cz/search?q=OSPF&hl=cs&client=firefox-a&hs=i3v&rls=org.mozilla:cs:official&prmd=imvnsb&source=lnms&tbm=isch&ei=XZQ2T-q7JcnS-gbI-NiPAg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=936 tak zajimavé když se nad tim zamyslíte :)

wikx (12.2.2012 19:57:29)

cast zisku? mate na mysli tech 90% ?

anonym (12.2.2012 19:59:22)

btw, vy, jako autor pisete bez diakritiky?

anonym (13.2.2012 01:57:44)

A jasně beztak ty knížky jsou vydány u Eplu že :) to by mluvilo za vše :))))))))))))))))))))))))))

vasjo (9.2.2012 17:14:21)

Jj, a proto velkým společnostem spousta autorů utíká a vydává si třeba CD doma na koleně, jako třeba Jarek Nohavica. Když se měl u vydavatele jak prase v žitě, co ho kurňa asi tak táhlo pryč? Tuhle říkal Nohavica veselou historku, jak nazpíval Ladovskou zimu, hodil to k sobě na web, aniž by se ho někdo dovolil, nebo mu zaplatil, začala to hrát rádia, a OSA mu napsala, ať zaplatí autorský poplatek! Jestli v tomhle nikdo nevidí tu zvrácenost tohohle systému výběru poplatků za cokoliv, tak už nevím.

OSPF (9.2.2012 20:46:52)

No Jarek je taky jeden z male :) Jiste v tech spoustach budes jmenovat dalsich alespon deset jmen velkych kapel :) Poplatek pro OSA je stejna prasarna jako stahovani del z internetu a tvrzeni, ze na to mas pravo, protoze stejne nikde zadna skoda nevznikne. Osobne jsem pro zruseny poplatku, tezke stihani serveru sdilejicich a/v dila a dejme tomu moznost volneho sireni dila treba dva roky od uvedeni do kina.

anonym (10.2.2012 00:39:11)

ja nerikal ze kdyz si chudy mas pravo na to porusovat zakonik ..jen sem chtel rict ze kdyz nemas co do huby tesko si koupis nakou zbytnou vec ... jo kdyby chudi meli penize tak si to taky koupi ale oni je nemaji tak ze z nich autori ani vydavatele ty penize nevytriskaji ani kdyz se nejneprolomitejsi ochrana proti kopirovani vymysli

OSPF (10.2.2012 09:36:33)

Tak voni nemaj co do huby, ale PC a pripojeni k netu maji? No tak to maji i na listek do kina. To ze nemas penize opravdu prodavajiciho nezajima.

anonym (13.2.2012 01:52:37)

ještě jsem mi neodpověděl ? na moji otázku : jestli si myslíte že mužete prodavát brak/šmejd/humus , a nenést nasledky ??? co ?

vasjo (9.2.2012 17:07:52)

Problém je, že jde o imaginární ztráty, nikoliv skutečné. Kdyby ten film nebyl ke stažení, ti, kdo si jej stáhli, by peníze za kino / DVD / BD nedali. Stejně tak s hudbou. Kapišto? De facto společnosti v tomto ohledu žádné ztráty nemají. A kdyby nebyly ty firmy hloupé, už dávno by internet jako jeden z mediálních kanálů využily, a ne jej potírali jako kdysi se potíral knihtisk.

vasjo (9.2.2012 17:11:09)

Když rozvedu váš příklad, je to to samé, jako kdybyste nechal předběžně pozavírat všechny, kdo projdou kolem vašeho stánku s jablky, protože všichni by je teoreticky mohli ukrást, když je prodáváte za 200 Kč jedno. A vy byste měl ztrátu v tom, že si někdo to jablko vyfotil, protože za tu cenu si je fakt nekoupí, a může se doma leda tak dívat na obrázek a pak jej vyhodit.

OSPF (9.2.2012 20:38:09)

Vymluva. Kdyz to nechces tak to nekupuj, ale take respektuj pravo prodavajici a vec nestahuj. Tecka. Nevim co na tom nechapes. Neustale tu maji lidi plnou pusu svobod a prav. Proc chces porusovat pravo prodavajiciho a omezovat jeho zakladni svobodu a to jest dostat za svuj vyrobek zaplaceno? To ze by lidi na film stejne nesly je blabol. Velka cast stahovacu by do kina stejne sla.

Shoestring (9.2.2012 21:17:57)

Věc první: Nemůžete přece srovnávat krámek s jablky se zábavním průmyslem. Věc druhá: ne každý má peníze na kino, aby šel na film, který ho zajíma. Čili by buď filmová tvorba musela být opravdu na úrovni a nebo by byla neuvěřitelně ztrátová, vzhledek k počtu vyprodukovaných filmů a počtu opravdu kvalitních filmů. Věc třetí: Když by chtěli, tak by dali film ke shlédnutí zdarma a nasypali by před něj plno reklam. Takto funguje spousty spousty velice výdělečných webů a nevidím důvod, proč by to nemohlo fungovat i u filmů a hudby:)

OSPF (10.2.2012 09:35:40)

Pokud nekdo nema penize na kino jeho problem. Ja treba nemam penize na Bentley. Kdo chce tak da a/v dilo volne ke stazeni. Kdo nechce tak to neudela. Zijeme ve svobodnem svete. Ty mas pravo si film koupit za podminek jake nabizi prodavajici, nebo nekupovat. Vsechno ostatni je kradez. Nechces na ten film cucet? V poradku, nekoukej, nikdo te nenuti. Chces se podivat? No tak zaplat. KDe je proble?

Josef Novák (10.2.2012 13:21:35)

Nepřeju ti, Zdeňku, nic špatného, ale vypadá to, že se z toho zblázníš. Škoda tě určitě nebude, pro společnost nejsi nijak užitečný. Zamysli se nejdříve nad sebou a nad svým "byznysem". Tvůj přínos pro společnost je NULOVÝ tak se dej do pořádku a začni dělat něco prospěšného! Momentálně jsi zcela mimo realitu.

OSPF (11.2.2012 09:28:27)

Misto reakce k tematu urazky. Navic jsem Petr. Mas v tom docela bordel.

Josef Novák (11.2.2012 22:03:40)

V tom případě se Ti, Petře, omlouvám. Domnívám se, že není o čem diskutovat, většina lidí má totiž v otázce vás - vyžírek (chápej producentů), zcela jasno. Váš konec se blíží, tak se s tím smiřte. Už se nemůžu dočkat, alespoň se přestanou točit zrůdnosti typu Czech Made Man a Hranaři. Ty "filmy" totiž nestojí ani za stažení, jedná se o zbytečné plýtvání energií, naštěstí to začíná chápat čím dál víc lidí a tudíž jich do kin na podobné počiny bude chodit čím dál míň. Děkuju pánu bohu za CSFD, kladivu na podobné nechutnosti.

wikx (12.2.2012 19:55:57)

upresnim, nejde tak o producenty (autory) jako "vydavatele".. autori dostavaji cca 10% ze zisku, vydavatel zbytek

Josef Novák (12.2.2012 22:45:25)

Ano, omlouvám se za nepřesnost.

OSPF (14.2.2012 10:58:16)

Nejsem prodejce ani vydavatel a ani nejsem v tomto ksefte nijak namocen. Prijde mi jen vtipne, ze se nekdo divi, ze nekdo nastavuje cenu produktu tak, aby byla maximalne ziskova. Kricet, ze na neco nemate a vyrobce ma povinost zlevnit nebo pujdete a vec si vemete je docela vtipne :) Tak na urovni 12ti leteho ditete kteremu nekdo bere sladkost. Ono totiz jaksi plno lidi nechape, ze svobodna spolecnost s sebou nese i veci, jako pravo vydavat nekoukatelne filmy a pravo pozadovat za jejich shlednuti castku, kterou si vydavatel/distributor urci. Pokud vam se toto nelibi, mate svobodne pravo si vec nekupovat. Nikdo vas do toho nenuti, A/V dila nejsou jidlo ktere potrebujete nutne k zivotu. Jinak vy v praci take jiste pracujete za tu maximalni castku kterou vam nekdo da. Proc by prodejci a distributori A/V del meli byti vyjimka?

Josef Novák (14.2.2012 23:02:32)

Třeba se dočkáte a na ty vaše "díla" brzy opravdu nikdo chodit nebude ;-) Zvlášť na kejdu typu Czech Made Man a Hranaři. No FUJ http://www.csfd.cz/film/298699-hranari/

OSPF (15.2.2012 09:39:53)

Ale lidi na to ocividne chodi. Jestli to nebude tim, ze kazdemu se libi neco jineho ze :) Takze si to shrnme. Do kina se bezne chodi, CD a DVD se porad kupouji, ale lidi zde rvou, ze jsou predrazeny. Jenom jestli to neni spise tim, ze lide zde maji malou kupni silu ze :)

vasjo (10.2.2012 22:21:47)

Problém je v tom, že mi věc, kterou bych nechtěl, zábavní průmysl cpe horem dolem a reklama na každý blbý film je všudypřítomná, dokonce i v pajďuláčcích v Mekáči. Proč mi někdo NÁSILÍM cpe něco, co nechci? Kde je moje právo nenechat se obtěžovat? Proč mi ty reklamy na filmy/hudbu/hr lezou do bytu a zasírají webové stránky? Jistě jistě, poradíš mi, nedívej se na reklamy. Ale to bych musel být slepej a hluchej. Takže tady mne někdo nutí užít nějaké multimediální dílo proti mé vůli, a pak se diví, když ho ze zvědavosti někdo stáhne (stahování není trestné), aby věděl, jestli to je skutečně takový shit, jak to vypadá, a když po pár minutách zjistí, že ano, smázne to z disku. Podobně si nejdřív sáhnu na rohlík, tvůj oblíbený příměr, jestli není tvrdej jak beton.

OSPF (14.2.2012 11:33:49)

kolik vam je? Doufam, ze nejste dospely. Todle je takovej blabol, ze na to ani nejde reagovat. Tady se kazdej druhe ohani svobodama a pravama a pritom by chtel firmam zakazovat reklamu. Nebo ji treba omezovat. On ti nekdo neco nasilim cpe? Ty jsi naky dusevni primitiv, ktery si musi koupit vsechno na co vidi reklamu? Clovece mysli.

anonym (11.2.2012 17:13:14)

problém je v takových lidech jako vy ! si myslí že mužou prodat sračky/odpad/humus/atd """myšleno všeobecně""" ! za nehorazný prachy a pak nenest nasledky takového jední ! asi tak

OSPF (14.2.2012 10:34:12)

A on te nekdo nuti tu sracku kupovat? Nenuti, no tak ji nekupuj. Dneska tu mame svobodu. Svoboda nabizet sracky za premrstenou cenu k tomu patri. Stejne tak jako ty muzes mlejt sracky na netu. Jsi jako male dite ktere breci, ze se mu nelibil vecernicek a dozaduje se pusteni dalsiho dilu.

wikx (12.2.2012 19:53:42)

soucasna legislativni uprava pravi, ze stahovani je zcela legalni, tak nevim co to melete za hlouposti.. Kdyby se vyrobci potravin chovali jako toto svinstvo a dali by ti cenu rohliku za 50Kc, byl bys rad? Kdo nema na rohlik, jeho problem, at klidne zdechne.. Tohle je tva logika.

OSPF (14.2.2012 10:36:41)

Chapes jak se urcuje cena vyrobku? Ocividne ne. Takze si zjisti neco o trzni sile, regulaci trhu atd. Kdyby dali vyrobci potravin rohlik za 50kc tak do mesice zkrachnou, protoze u nich nikdo rohliky kupovat nebude. Ovsem prodeje CD a DVD neklesaji - lide kupuji i za cenu kterou ty prohlasujes za premrstenou - to znamena, ze v ramci evropske populace jsi socka se zanedbatelnou kupni silou a vyrobce na tebe kasle. Stejen tak jako vyrobce Bentley neresi to, ze naky bezdac z pod mostu na jeho auto nema. Co na tom nechapes? Az lide prestanou kupovat CD a DVD cena klesne. Drive ne.

buchtak (10.2.2012 09:20:18)

Blabla.. To jsou věčné diskuze. Možná, že část by na ten film šla, ale druhá část by se na to vykašlala a třetí část by z nějakého rozhodování úplně odpadla, protože by je nějaký hudební/filmový průmysl vůbec nezajímal, kdyby si ho v začátcích nemohli dosytosti užít zadarmo a přijít tak na jeho krásy. Docela by mě zajímalo, jak by na tom s popularitou byly seriály TBBT, HIMYM, Lost, House, Dexter a tuny dalších, kdyby k nim nemělo tak snadný přístup tolik lidí z celého světa. Jak by na tom byly aplikace a systémy jako 3DS, Photoshop, Windows, ..., nebo herní průmysl, kdyby si je studenti nepirátili domů a neučili se je. Dnes už většina mých známých např. hry kupuje, ale v pubertě jsme to všichni mezi sebou handlovali na CD-RW, později stahovali z internetu. Rodiče by nám většině nikdy takto drahou zábavu nekupovali, ne více než pár her do roka. Kdybychom nemohli jako malí ty hry ukrást, nikdo by je dnes zřejmě nekupoval, protože by si prostě navykl trávit dlouhé cvhíle jinak, např. četbou. Takže s těmi ztrátami je to ošemetné. V krátkodobém horizontu by bez pirátství zisky možná stouply, ale jak by se vymícení pirátství projevilo dlouhodobě, to na tomhle světě neví nikdo.

OSPF (10.2.2012 09:33:22)

Laskave vytahni zadek z ceska. Stahovani her je fenomen prakticky jen naseho trhu. Takovej amik nebo nemec si tu hru za par kacek radsi koupi nez ji pocernu stahovat. Navic kurva lidi, majitel prav si nepreje, aby jste si dilo stahovali, tak drzte hubu a respektujte jeho pravo. Tady ma kazdej plnou hubu prav a svobod a prvni co udelate je to, ze jdete a nekoho jineho okradete - porusite jeho autorske pravo.

buchtak (10.2.2012 10:59:43)

Pirátství je problémem po celém světě, pochopitelně je však nepřímo úměrné kupní síle obyvatel. U nás to zdaleka není nejhorší, čím více na východ, tím je to horší. Až (jestli) v ekonomikách jako Rusko, Čína, Indie, Brazílie a dalších vzrostou finanční možnosti hráčů a zapůsobí anti-piracy kampaň, začnou si ty hry/filmy/hudbu/SW/... kupovat podobně jako v západním světě. A pak bude celý tento průmysl naopak těžit z toho, že se v těchto zemích tak rozšířil, byť pirátským způsobem, že si hráči/stahovači navykli na jejich produkty... Pleteš si pojmy s dojmy. Jen skutečně málokdo obhajuje stahování a užívání cizí práce zadarmo. Když někdo oroduje za občanská práva, je to na protest proti represivnímu způsobu boje s piráty předhazováním zákonů a dohod typu PIPA/SOPA/ACTA, které se skutečně snaží o nesmyslné věci. Nebo jde o zdůraznění faktu, že v našich končinách je stahování audiovizuálních děl legální. Netvrdím, že je pirátství dobrá věc, ale zrovna tak netvrdím, že je to tak strašné zlo. Jen tvrdím, že se s ním dá bojovat mnohem chytřejším a vstřícnějším způsobem, než represí a narušováním svobody na internetu. Pominu-li vysoké ceny, proč např. nemůžu za hry či film zaplatit až po použití/shlédnutí? Proč jsou např. u nás tak hloupé zákony, že za každé médium platíme výpalné a díky tomu je u nás stahování legální?

OSPF (10.2.2012 19:31:37)

OSA je na zruseni, to je bez debat. Za rohli, navstevu divadla atd take platis pred pozitim/shlednutim, proc by to u filmu melo byti jinak?

buchtak (12.2.2012 02:06:21)

OSPF: Protože v době zaplacených recenzí (běžná dnešní hra má typicky hodnocení okolo 80-85%), naprosto nevypovídajících filmových trailerů apod. je to kupování zajíce v pytli a protože tomu nic nebrání. Film, hudba, či veškerý SW obecně není fyzický produkt jako třeba ten rohlík. Když si to stáhnu s tím, že zaplatím až později a jen když budu spokojen, nikde nic chybět nebude ani nikoho neubyde. Je to jen o přístupu vydavatele. A pokud by si lidé zvykli stahovat přímo u něj, veškeré pirátské zátoky, všechna ta válečná fóra a různé ukládače by ztratily smysl své existence...

OSPF (14.2.2012 10:32:35)

Ovsem takova nabidka na trhu neni. Takze ty mas pravo budto nekupovat nebo kupovat a respektovat prani prodavajiciho. To ze se tobe film nebo hudba nelibi je naprosto irelevantni. Kazdemu se libi neco jineho a to ze se dany film tobe nelibi, neni chyba jeho tvurce. Plno filmu od Tarantina jsou toho zarnym prikladem. Jeden je povazuje za vrchol geniality druhy za totalni nesmysle. Myslete lidi.

xxxxxxxxxxxxx (11.2.2012 17:02:51)

IQ chcíple tresky ! jasně stahovaní je jenom u nas nikde jinde ve světe není ! mně by zajimalo ked vlastně žíjete, v jaké pseudo realitě ? a to jsem fakt nevěděl že v blazincich maji internet :)

anonym (11.2.2012 17:10:15)

dale pak , poměr cen filmu/her u nás a v zahraničí tedy na ralný plat ! u nás mate plat cca 10 tisic cena hry je cca 1200kč cena filmu cca 700kč tedy u novinek ! """ktaré jsou už rok staré, to se týká fimu na dvd""" německo , plat cca 3500 euro ! cena her cca 30 euro , film nevim v nemecku jsem nekupovla ! takže tak až dovozci/prodejci yačnou prodávat za realný ceny " nepřemrštěné " tedy jak rychle zbohatnout na lidech ! tak pak se míra stahovaní asi sníži tot vše , o ničem jiném to není !

OSPF (14.2.2012 10:30:43)

Milej chlapce, zkus se zeptat sveho ucitele na eknomiku (jestli ji tedy na ZS mate) proc vyrobce nemuze urcovat cenu pro cesky trh jinou nez pro nemecky trh. Kdyz uz jsme u toho, tak Nemci maji daleko vetsi poplatek u lekare, za bydleni daji daleko vice nez clovek v CR...ale nechapu proc ti to tu vubec vysvetluji, budto jsi nakej pubertak kterej vystrcil z hlavu z hnizda a ted cuci jak vypada realny svet nebo jsi naky provokater ktery chapat nechce.

Josef Novák (14.2.2012 23:06:53)

Promiň, ale stojí proti tobě 99% lidí. Nemyslíš, že bude chyba v tvém s prominutím mozečku? Zamysli se :-)

OSPF (15.2.2012 09:36:32)

Promin, nechodim na debaty na kterych ma vetsina stejny nazor, nepotrebuji si honit ego tim, jak se mnou kazdy souhlasi. Od toho je to DEBATA.

OSPF (14.2.2012 10:26:54)

Tak jeste jednou: Stahovani je fenomen slabsich ekonomik (a podle debaty zde i slabsich jedincu) Vyrobce jaksi nezajima, ze naky Pepik z Horni Dolni nema penize na jeho produkt. Vyrobce se zameruje na velke ekonomiky ktere maji jaksi trochu jinou kupni silu. Chapu ze je pro tebe tezke myslet v mezinarodnim meritku, ale jaksi zkus zapremyslet nad tim, proc vyrobce nemuze urcit pro CR jinou cenu nez treba pro Nemecko. A kdyz tedy vsichni tolik stahuji, jak je mozne, ze se prodeje CD a DVD drzi +/- stejne? Priste nez zacnes vykrikovat hlouposti tak zkus pouzivat mozek.

Analphabet (3.11.2012 16:57:23)

Chlapče, mě fascinuje, jak ty se pořád oháníš právem, ale nějaká morálka nebo legitimita tě absolutně nezajímá. Jakmile někdo udělá jen náznak něčeho nelegálního, už si jako na trní, ale to že někteří lidé, společnosti dělají na lidech legální, ale za to nelegitimní prasárny to ti je jedno. Jsi jen nafouklý panák, co si hraje na spravedlivého, ale to jsi na velkém omylu. Měl by ses ve svých komentářích zamyslet, kdo vlastně koho okrádá a vykořisťuje.

anonym (11.2.2012 16:55:24)

jak tak vidím další aukrista nejspíše "prodám pc 386 nevím jestli jede , cena 8000kč " že, jinak rozoumek zcela zdravý ? asi ne

anonym (11.2.2012 16:58:38)

dám takový příklad : když pujdu do kina, zaplatím za lístek 200kč (třeba) a co když se mi film nebude líbit ? a ve čtvrtině odejdu , vráti mi někdo adekvátní čast ceny lístku ? ne nevrati ! tak že tak

OSPF (14.2.2012 10:24:02)

A?? Tak se mas nejdriv podivat na nakou upoutavku nebo si precist nake recenze. Kdyz si koupim auto a za pul roku zjistim, ze mi nevyhovuje protoze neco, tak mi taky nikdo nebude vracet penize. Kdyz mi nebude chutnat svickova v hospode (kazdy ji dela jinak) tak taky prachy nazpet nedostanu. Kolik ti je chlapce? 12let? Zijes v realite nebo v nake pohadce?

re (13.2.2012 11:03:29)

A proč platit za prázdná DVD CD a paměťové karty??? To je podle Vás normální a morální? Takž když to spočítám tak máme předplaceno a můžeme stahovat. Protože můj výpočet ztráty za výpalné na CD DVD a pamětech se rovná příklad 5kč sebrala OSA já bych je investoval s 666% ziskem za 1/2 roku a kolik to je za 10let a to je má ztráta z pouze 5kč.

OSPF (14.2.2012 10:19:26)

Poplatek pro OSA je nesmysl ktery se mel davno zrusit. Ovsem stejny nesmysl je tvrdi, ze diky poplatku mate nake predplatne na stahovani. Kdyz si kupujes lednicku, tak za ni platis ekologickou dan, ale to neznamena, ze muzes lednicku po skonceni jeji zivotnosti vyhodit nekde v lese. Laskave se prestante lidi chovat jako male deti a respektujte zakony. A pokud se vam zakony nelibi, tak jednou za par let probihaji volby a ty mas sanci hodit hlas nekomu jinemu.

fthgf (13.2.2012 10:01:49)

uvediem priklad za mna, stiahnem si hru, nepaci sam i vymazem, paci sa mi kupim si ju lebo to chcem hrat po nete, po Lan to je hlupost, ale to pochopi len ten, kto niekedy hral po nete. Takze to je asi tak za mna. Ak som s vyrobkom spokojny kupim si ho lebo viem do coho idem, urcite by som nedal za hru 70? ako novinku ked neviem ci ma bude bavit. S filmami to je podobne ale v ovela mensej miere, mam oblubene filmy ktore proste mam ale srakotu ktoru ledva dopozeram urcite nezaplatim, bol som minule v kine so synom a za 3d film kocur v cizmach sme dali 21? (traja) je to podla vas ok ? podla mna vzhladom k slovenskym platom nie ale vela ludi mi bude asi oponovat. Ak by film z netu stal 0,5-1? som ochotny ho kupit priamo od distributora, ak viac tak nie, a radsej zaplatim za jeho download sharerapidu a pod aj ked ma vyjde skoro rovnako (platim ako premium user). Pripadne nejaky mesacny poplatok a mam pristup k databaze filmov, stiahnem a pzoeram, ano bol by som ochotny dat za to mesacne 15? ak tam budu filmy hned po vyjdeni na dvd. Naklady distributor ma len za net a ja tiez + poplatok za pausal. neverim ze by na tom bol horsie ako teraz ked ma cash iba za predane dvd

OSPF (14.2.2012 10:21:44)

1)otazku kupni sily obyvatel jsme zde jiz probrali. 2)i za techto cen lide chodi do kina a kupuji DVD a CD - viz prodeje (cena je tedy nastavena spravne - maximalne ziskove) 3)pokud se vam stavajici nabidka nelibi, mate plne pravo vyrobek nekupovat 4)stejne tak ma vyrobce pravo, aby jste si jeho produkt nebrali proti jeho prani - to je jaksi kradez.

Analphabet (3.11.2012 16:05:23)

OSPV, ty jsi ale pako. Jsi sice studovaný, ale máš očividně IQ tykve. Proč ignorovat někoho, kdo krade jablka? Třeba proto, že víš, že když ti je ukradne rozhlásí pak o tvém krámku, jaké máš úžasné jablka a ty budeš mít reklamu zadarmo a tím i mnohem větší zisky. Jsi jen krátkozraký hlupák, co nevidí dal jak za ty své našprtané nesmysly.