Internet Optimal již od 400 Kč s DPH! Kvalitní připojení bez omezení. Další služby můžete získat za zvýhodněnou cenu.
Obecná diskuse
Diskuze na obecná témata týkající se počítačů a internetového připojení.
Přečtěte si, prosím, pravidla diskuze.
Tomáš Pětivoký (redaktor)
07.06.2005, 00:00
Rychlosti ADSL od Telenoru dohnaly kabelovky (článek na DSL.cz)
Zatímco koncem minulého roku byly přípojky kabelového internetu v průměru čtyřikrát rychlejší než ADSL, v květnu dosahovaly rychlosti kabelového internetu už „jen“ dvojnásobku rychlostí ADSL. Zákazníci, kteří mají ADSL na principu pronájmu místní smyčky (LLU) od Telenor Networks, dosahují rychlosti srovnatelné s kabelovým internetem již nyní.
Anonym (neregistrovany)
16.06.2005, 19:40
RE: Rychlosti ADSL od Telenoru dohnaly kabelovky
>Není bez zajímavosti, že ve Spojených Státech nabízí
>společnost SBC za podobnou cenu (14,95 USD měsíčně)
>službu DSL Express s rychlostí až 1,5 Mb/s.
Není bez zajímavosti, že ve Francii se nabízí za podobnou cenu (15 Euro měsíčně) služba s rychlostí 8 Mb/s.
>společnost SBC za podobnou cenu (14,95 USD měsíčně)
>službu DSL Express s rychlostí až 1,5 Mb/s.
Není bez zajímavosti, že ve Francii se nabízí za podobnou cenu (15 Euro měsíčně) služba s rychlostí 8 Mb/s.
phylie (neregistrovany)
08.06.2005, 13:33
Ja bych se taky pripojil s chvalou na ADSL.. sice se skepsi, ale prece jen jsem si poridil "revolucni" ADSLko Volny a vzhlem k tomu, ze jsem az doted mel doma jen dial-up, tak nakonec nezbyva nez priznat, ze to jejich ADSL je fakt revolucni.. slape super a jeste jsem nenasel nic, na co bych si stezoval...
Sergejik (neregistrovany)
07.06.2005, 14:39
Jen se vsichni modleme, at CTU, ktery si pacickuje s Telecomem nezatrhne prodavani mistnich smycek. Pokud ne a firme Telenor se podari nakoupit vetsi mnozstvi smycek od Telecomu a navic treba i bez nutnosti placeni hlasoveho tarifu (resp. pevne linky). Tak pujde TELECOM prdet. To, ze nesel uz davno, je jen diky kamaradickovani s CTU a momentalni neochoty kabelovych operatoru o vetsi pocet pokryti. DOUFAM, ze se jiz brzy dockame odpocitavani poslednich DNI zivota nejvetsi katastrofy CR... zavolam nashledanou... pane Berdare a spol.
Anonym (neregistrovany)
08.06.2005, 08:00
Problem je taky v tom ze se mistni smycky nenakupuji ale pronajimaji.
Anonym (neregistrovany)
07.06.2005, 08:40
No však do jednoho společnýho segmentu nemůžou rvát pořád vyšší a vyšší rychlosti. Můžou sice upgradovat technologii ale pořád to neni ono. Sdílenej segment-kabelovka versus vyhrazenej drát jen můj-xDSL
Anonym (neregistrovany)
07.06.2005, 00:23
Ja neznam nikoho kdo by mel ADSL od Telenoru :) je ho mnohem min nez kabelovek :) takze takove informace ze zrychluje nebo zlevnuje jsou naprosto nanic :D
Anonym (neregistrovany)
07.06.2005, 15:15
To máš pravdu já znám akorát sám sebe ,ale lidí co maj kabelovku znám spoustu. Doufejme že se Telenoru bude dařit rozšiřovat své pokrytí a jak kabelovka tak Telecom budou muset nějak zarágovat a konečně se pohnou ledy tím správným směrem
Anonym (neregistrovany)
07.06.2005, 15:59
jj to je pravda
trewis (neregistrovany)
08.06.2005, 07:05
Mno ja zas tak neprejuze aby se telenor tak rychle rozsiroval uz ted obcas na 4 Mbit lajne to jede treba jen 1Mbit a coz teprw az bude pripojen 5ti nasobek lidi, kam to az muze west s kvalitou sluzby treba i ty kabelovky vi ze pripojit 10 krat vic lidi tak uz jim to nemusi slapat vsem jak ma.
y2k (neregistrovany)
08.06.2005, 08:06
Já mám od Nextry > Telenoru 4M a mohu objektivně říct, že rychlost v Downu je stabilně a trvale na 3420Kbps.
A jinak, čím víc lidí, tím méně jsou pociťovat účinky agregace.
A jinak, čím víc lidí, tím méně jsou pociťovat účinky agregace.