Jen za 400 Kč měsíčně. Pouze připojení k internetu ADSL bez hlasových služeb. . Bez smluvního úvazku! Od 13. měsíce je účtována cena dle standardního ceníku. Další služby můžete získat za zvýhodněnou cenu.

Technické otázky

Řešení problémů se síťovými prvky. Ochrana počítače.
Přečtěte si, prosím, pravidla diskuze.

Josef Novák (neregistrovany)
+0x

-0x

31.01.2010, 14:29
Sdílení připojení k internetu (kabel.televize) přes wifi router
Dobrý den, jsem doma připojen k internetu přes kabelovou televizi od společnosti NEJ TV. Kabelový modem je značky Motorola a má jeden USB port a jeden Ethernet port. Chtěl bych si připojení sdílet doma přes wifi (kvůli notebooku). Zakoupil jsem WIFI router Asus WL-520gC. Ethernet port modemu jsem spojil s WAN portem routeru a na routeru jsem si nastavil zabezpečení apod. Domácí síť mi normálně funguje (z WIFI vidím do počítačů na LAN portech routeru), ale router se nedostane do internetu. V routeru mám nastaveno, že je připojen ke kabelovému modemu a aby si získával automaticky ip adresu (nemám statickou ip). Dokázal byste mi někdo poradit, kde by mohla být chyba?

Děkuji mnohokrát za všechny rady.

Tom (neregistrovany)
+0x

-0x

03.02.2010, 10:30
RE: Sdílení připojení k internetu (kabel.televize) přes wifi router
Zdravim,

neomezuje to treba uz poskytovatel na zaklade MAC adresy ? je na tom Asusu zapnutej NAT ? co trace ?

+0x

-0x

03.02.2010, 23:10
Router podporuje klonování MAC adresy, tak jsem zkoušel klonovat MAC adresu síťovky PC, které bylo připojené na modemu. Zkoušel sem i klonovat MAC adresu kabelového modemu. Neúspěšně. NAT zapnut je.

U nastavení WAN je ještě položka Host name a Heart-Beat server...nevíte jestli do toho něco napsat?

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

04.02.2010, 18:32
Sice blbá otázka, ale raději se zeptám - modem jsi restartoval?

Tom (neregistrovany)
+0x

-0x

04.02.2010, 17:12
Ne, tyto položky nejsou pro funkčnost potřeba
co příkaz tracert, ping na veřejnou ip ? Je vidět v tom Asusu co dostane přiděleno od modemu na WAN rozhrani ? Dostal PC kromě ip adresy přiděleny DNS servery ?

+0x

-0x

05.02.2010, 12:18
Modem sem zkoušel restartovat ano...

Co je prosím příkaz tracert?

Jinak router si načte IP adresy i DNS servery. Zkoušel sem na něm i vypnout firewall, ale stejně to nejde...

Jirka (neregistrovany)
+0x

-0x

06.02.2010, 18:40
Možná je to blbost, ale já jsem se s routerem ASUS WL500Gp v.2 taky nemohl dostat na internet a pak se mi někde objevila tabulka, kde jsem zvolil, že router chci používat pro připojení k netu přes WAN a od té doby to jelo. Možná by někdo zkušenější mohl vědět, jaká funkce toto povoluje a jak jí třeba zkontrolovat přes Telnet nebo přímo v nabídce modemu podle manuálu... Ještě bych zkusil, co je v té 520 za možnosti připojení.