Úvod > Články > Tomáš Budník se omlouvá zákazníkům O2

Tomáš Budník se omlouvá zákazníkům O2

Generální ředitel O2 přiznal, že se O2 pod vedením španělské Telefóniky nechovala ke svým zákazníkům vždy fér. Jak chce napravit reputaci firmy informovaly Hospodářské noviny.

Stávající generální ředitel O2, Tomáš Budník, v tehdejším Českém Telecomu začínal. Než se dostal na nejvyšší post, vystřídal mezi tím i jiné operátory.

Tomáš Budník | Foto: Filip Jandourek, HN

Je známý svou urputnou snahou zabránit krachu společnosti U:fon, ve které jako ředitel působil. Zkušenosti čerpal i ve společnosti GTS. Než se opět vrátil k O2, měl v plánu pro PPF vybudovat čtvrtého operátora. Místo toho se stal šéfem telekomunikační jedničky na českém trhu.

Nyní Budník veřejně přiznává, že v minulosti se společnost O2 ke svým zákazníkům nechovala vždy fér a navíc se o tom ve firmě vědělo. Místo toho, aby s tím někdo něco dělal, raději každý předstíral, že tomu tak není.

Nyní jako šéf O2, pod velením PPF, chce z největšího providera vybudovat štíhlou a zákaznicky orientovanou společnost. Variant jak toho dosáhnout má více a jedna z nich je oddělení pevných linek do jiné firmy. Vracet se ke kořenům Eurotel a Český Telecom ale nechce.

Jeho cílem bude mimo jiné i zvrátit dlouhodobě klesající tržby. Operátor chce nabídnout zákazníkovi přidanou hodnotu tak, aby za lepší službu zaplatil více. Jasným příkladem může být nová O2TV, o které jsme vás již informovali. Od 1. října došlo ke zdražení o 150 Kč, ale za cenu toho, že O2TV se stala úplně odlišným produktem, než byl zákazník O2 zvyklý. Za 150 Kč navíc zákazník získá mobilní aplikaci, prestižní fotbalovou ligu Premier League, HBO v ceně nebo třeba větší prostor pro záznam videa.

Podobné je to u zvýšení ceny základního tarifu FREE O2 o 100 Kč. Místo 249 Kč je nyní v nabídce tarif FREE O2 60 za 349 Kč s 60 minutami navíc do všech sítí.

Stejnou cestou jde ale i Vodafone, který také změnil ceny svých tarifů. Základní tarif RED v síti za 249 Kč nahradil tarifem Smart 100 za 349 Kč a místo původního neomezeného volání a SMS v síti nechává pouze neomezené SMS v síti a přidává 100 minut volání do všech sítí a 100 MB dat. Neomezený tarif RED za 699 Kč nahradil tarifem RED LTE za 749 Kč a přidaná hodnota je pouze další SIM karta. Tu můžete použít například do tabletu a využívat tak mobilní internet a společná data s FUP 1,5 GB. Nám ovšem FUP 1,5 GB pro mobil a tablet připadá málo a stejně většina zákazníků bude připlácet za větší objem dat.

Jak se Tomáši Budníkovi podaří zlepšit vnímání O2 u zákazníků ukáže čas. Jako velmi pozitivní vnímáme, že O2 pod vedením PPF chce společnost přiblížit zákazníkovi a začíná vnímat názory a zkušenosti zákazníků.

 

 

9. 10. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Vodafone garantuje volání přes hodinky i na značky Xiaomi a Samsung

Vodafone jako první český operátor rozšířil garanci volání přes hodinky bez telefonu na tři značky. Služba OneNumber...

 

Telefon s Androidem dokáže otevřít dveře od milionů hotelových pokojů, na opravě bezpečnostní chyby se už pracuje

Výzkumníci objevili bezpečnostní chybu u zámků Saflok. Kdokoliv mohl pomocí telefonu s Androidem otevřít dveře...

 

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...