Úvod > Články > Jakou taxi aplikaci využít?

Jakou taxi aplikaci využít?

Už se vám stalo, že jste si objednali taxi přes telefon a čekali jste na jeho dojetí marně nebo jste zastavili jedoucí taxi a za odvoz zaplatili nehorázně vysokou cenu? Příště by se vám to již stát nemělo. Pomoci s odvozem vám totiž může aplikace některé taxi společnosti, kterou si zdarma stáhnete do svého mobilního telefonu. Budete hned vědět, jak dlouho pojedete a kolik za to zaplatíte.

Jakou taxi aplikaci využít?

AAA taxi

Aplikací, které nabízejí taxi služby nebo odvoz vozidla je celá řada. Jednou z nich je nabízí společnost AAA taxi. Aplikaci můžete využít i bez registrace a zadání údajů o své platební kartě. Objednat si taxi trvá v této aplikaci pár vteřin, a to ani nemusíte znát svoji polohu, aplikace ji určí sama v chytrém telefonu a předá ji dispečinku. Cenu si ověříte před objednáním, stačí zadat výchozí a cílovou adresu.

Výhodou je, že na mapě pak sledujete, kde se vaše taxi nachází, máte tak přehled o zbývajícím čase do přijetí vozu. Přes aplikaci lze komunikovat s řidičem, můžete mu odeslat zprávu, za jak dlouho dorazíte k objednanému vozu. Poskytuje také záruku, že vám objednaný vůz nikdo neobsadí, a to díky kódu, kterým se u řidiče identifikujete. Tak do vozu nemůže nastoupit nikdo jiný, než zákazník, který objednal vůz. Jistě také oceníte, že cenu jízdy na zvolené trase lze během cesty sledovat na virtuálním taxametru.

AAA taxi

Liftago Taxi

Další společností, která nabízí taxislužby přes mobilní aplikaci je velmi kladně klienty hodnocené Liftago Taxi. Lidé oceňují, že přes aplikaci mohou provést i platbu za služby a vybrat si řidiče, a to podle hodnocení předchozími zákazníky, ceny, fotky nebo auta. Stačí potvrdit nástupní adresu a vyžádat si nabídky od řidičů z okolí, které dorazí za pár vteřin. Jestliže si do aplikace zaregistrujete svoji platební kartu, částka, kterou předem odsouhlasíte, se z vaší karty na závěr cesty automaticky zaplatí.

Liftago Taxi

Modrý anděl

Populární službou je také Modrý anděl. Nabízí objednávání služby taxi registrovanými řidiči a odvoz svým vlastním autem. V přehledné a plynulé aplikaci snadno zvolíte trasu a cíl, vyberete si řidiče nebo vůz a hned uvidíte aktuální ceník. V aplikaci nechybí ani fotky řidičů a aut. Modrý anděl nabízí aplikaci i do chytrých hodinek, takže objednání taxi je ještě jednodušší!

Modrý anděl

Ostatní

Mezi další aplikace, které si můžete zdarma stáhnout pro využívání taxislužeb patří i Hopin Taxi, Uber nebo Profi Taxi. Na tomto principu staví svůj byznys v České republice několik domácích i zahraničních společností.

Závěr

Na závěr můžeme konstatovat, že tyto služby jsou čím dál více oblíbenější, a to jak u klientů, kterým šetří čas a peníze, tak u řidičů, kteří tak lépe využijí dobu strávenou za volantem, protože si mohou snadněji přibrat zákazníky i při zpátečních cestách.

5. 2. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

TikTok představil novou sociální síť, která má konkurovat Instagramu

TikTok představil novou sociální síť TikTok Notes. Aplikace je určena ke sdílení fotek a textového obsahu a má přímo...

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Nizozemská vláda možná přestane používat Facebook kvůli pochybnostem o ochraně soukromí

Nizozemská vláda uvedla, že možná přestane používat Facebook. Doporučil ji to místní regulátor kvůli možnému...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...