Úvod > Články > Recenze mobilní O2 TV

Recenze mobilní O2 TV

V redakci jsme měli možnost měsíc testovat mobilní aplikaci O2 TV. Užívali jsme si volnosti a nebyli vázáni časem. Svůj oblíbený pořad jsme sledovali odkudkoli jsme chtěli a to třeba i s časovým zpožděním. Jak se nám mobilní aplikace líbí?

Recenze mobilní O2 TV

Výhody mobilní televize

Ke sledování vašeho oblíbeného pořadu již nemusíte spěchat domů, abyste včas zasedli před vaši obrazovku. Nyní si můžete prostřednictvím mobilní aplikace užívat sledování vašeho oblíbeného pořadu i na tabletu, počítači nebo mobilním telefonu. Jedním z poskytovatelů této služby je společnost O2, která nabízí službu O2 TV. Její mobilní aplikaci O2 TV je možné zdarma stáhnout do zařízení s operačním systémem Android a iOS.

O2 TV nabízí takové služby, které u běžných televizí nemáte k dispozici. Naleznete zde funkce, jakými je například Videotéka, která nabízí za poplatek od 30 Kč nepřeberné množství filmů různých žánrů, pokud zmeškáte některý ze svých pořadů, pak je zde funkce zpětného zhlédnutí oblíbeného pořadu až 30 hodin zpětně nebo nahrávání daného pořadu.

O2 TV Videotéka

Na čem jsme testovali

My jsme mobilní aplikaci vyzkoušeli na tabletu s operačním systém Android (konkrétně tablet Asus Eee), tak i na tabletu s operačním systému iOS (iPad Air). A jak jsme byli spokojeni? Jsou všechny nabízené funkce lehce dostupné i na jiných zařízeních nebo je možné většinu využít jen na televizním přijímači?

Poskytovatel internetového připojení může být i jiný operátor než O2. K přihlášení je nutné získat O2 ID, které pak zadáte přes nabídku MOJE O2 TV. Tím se přihlásíte k této službě. K dispozici je zde přehled televizního vysílání všech nabízených televizních kanálů. K přehrávání programů jděte do nabídky Živé vysílání, kde si již stačí vybrat z mnoha programů.

Moje O2 TV

U tabletu iPad s operačním systém iOS je zobrazený přehled živého vysílání o něco přehlednější. Obsahuje jak právě vysílané programy a v jaké fázi se nacházejí, tak také historii již odvysílaných programů, které je možné znovu přehrát pouhým kliknutím na daný pořad. To u tabletu s operačním systémem Android je zobrazení jednodušší, ukáží se pouze právě vysílané pořady. K přehrání již odvysílaných programů je nutné kliknout na zpětné zhlédnutí, kdy se rozbalí seznam již odvysílaných programů a kliknout na daný pořad. Zde nás pouze lehce obtěžovalo, že i ze záznamu, než je samotný program spuštěn, jsme nuceni zhlédnout reklamy a upoutávky, které před tímto programem také šly. Naštěstí je zde možnost si manuálně posunout nebo po úsecích klikat přes šipky. Velice praktická je funkce pozastavení sledovaného pořadu, a to jak u archivního, tak i u právě probíhajícího pořadu.

Přehled kanálů O2 TV

Jako další na řadu přišlo testování nabídky Videotéky. Abyste si mohli pouštět vybrané filmy, je nutné je nejdříve zapůjčit přes webové stránky O2 TV nebo přes set-top-box O2 TV. Přímo z aplikace je možné film koupit pouze ve verzi pro Android. Poté se pak stačí znovu do aplikace přihlásit a v sekci Moje filmy se pak půjčené filmy zobrazí a lze je bez problému přehrát.

Multidimenze

Fanoušci kanálu O2 Sport mají možnost využívat funkci multidimenze i v mobilní verzi O2 TV. Možnost přepínání mezi kamerami nebo souběžně hranými zápasy funguje i v mobilní verzi, jen s ohledem na možnosti aplikace v porovnání s klasickou O2 TV v televizi vypadá rozhrání jinak. V mobilní aplikaci O2 TV jdou jednotlivé přenosy v rámci MD přepínat přes živé vysílání nebo přímo ve sledovaném streamu (přes ikonku MD). Na webové verzi O2 TV se pak jednotlivé přenosy zobrazují samostatně.

Jak rychlý internet a zařízení potřebuji?

Důležité pro plynulé přehrávání pořadů je rychlost vašeho internetového připojení a také zařízení, které používáte. Čím kvalitnější používáte, tím se vám podaří vyhnout mrzutosti ve smyslu pomalého načítání programů, vypadávání signálu či sekání. To se nám potvrdilo, samotné ovládání a rychlost načítání programu bylo lepší u více kvalitnějšího tabletu iPad. I tak ale bylo sledování programů na obou tabletech příjemné, plynulé a velice pohodlné.

Mobilní aplikaci spustíte jak na mobilním internetu 3G či LTE, tak pomocí Wi-Fi. Pro plynulý přísun dat je potřeba minimální rychlost internetu 0,5 Mb/s

Mobilní aplikace O2 TV jistě stojí za vyzkoušení. Pokud již máte doma televizi od O2, v ceně máte i 4 licence pro mobilní O2 TV.

Cena

Mobilní O2 TV Air je možné pořídit i v případě, že nejste zákazníky O2. Za cenu 399 Kč měsíčně tak získáte 59 kanálů, 100 hodin nahrávek uložených na 30 dní nebo také 30 hodin zpětného zhlédnutí na všech kanálech.

29. 12. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

digitální televizemobilní aplikaceO2O2 TV

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 399 Kč
Cena za měsíc: 598 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

TikTok představil novou sociální síť, která má konkurovat Instagramu

TikTok představil novou sociální síť TikTok Notes. Aplikace je určena ke sdílení fotek a textového obsahu a má přímo...

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Nizozemská vláda možná přestane používat Facebook kvůli pochybnostem o ochraně soukromí

Nizozemská vláda uvedla, že možná přestane používat Facebook. Doporučil ji to místní regulátor kvůli možnému...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...