Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Vyčistěte si Windows, urychlíte si práci (10)

Vyčistěte si Windows, urychlíte si práci (10)

Anonym (24.5.2007 00:00:00)

Tak jsme se dostali již k poslednímu dílu našeho seriálu o čistění a ladění systému Windows. Dnes si ukážeme, jak vytvořit zcela nové instalační CD Windows, které si upravíme podle sebe.

tomanous (24.5.2007 09:15:49)

A nebyl by návod, jak vyčistit počítač od Windows??? :-D

Anonym (24.5.2007 12:12:21)

hehe:-)

Hugozhor (24.5.2007 23:02:51)

Pěkný návod na "vlastní" windows. Ale nemůžu si odpustit poznámku, že prostě image systémového disku je lepší. Neboť nejen windows a ovladače hardwaru, ale i ostatní nainstalované programy se nahrajou během pár minut. Právě si myslim, že nastavení a nainstalování nezbytných programů (firefox, acrobat reader a jiné) dá podstatně více práce než samotná instalace OS. Prostě si vytvořit image disku a v případě havárie nahrát a jede se vesele dále:) Výborný program je třeba Acronis True Image. A propó, mám takový dojem že různé distribuce Linuxu se takhle distribuují - všechno v jedné image:) Jinak je to pěkný návod

goha (24.5.2007 23:43:37)

Taky mám Acronis True Image a je fakt výborný. Má ale i jednu podstatnou vadu. Když se provede po nějaké době další záloha (ať přírůstková, nebo rozdílová), objem této částečné zálohy je i několik GB, přestože na disku přibude třeba jen pár MB (kB ) dat. Prý se kompletně zálohují všechny clustery z celého disku, což považuju za zbytečnost (mělo by dojít k záloze jen skutečně pozměněých dat). Toto mi sdělili na help lince. Jaké s tím máte zkušenosti Vy? g.

Hugozhor (25.5.2007 19:24:27)

Jo tohle přesně znám! :) Dokonce v návodu se píše, že pokud se bude dělat doplňková záloha disku každý den, bude zabírat stejně velké místo na disku jako když se udělá záloha jednou za měsíc! S těmi doplňkovými zálohami je to to samý. Mám zkušenost, že když si nainstaluji nový systém se všemi ovladači a nějakými programy a udělám zálohu, tak má určitou kapacitu. Doinstaluji nějaký program, který sem zapomněl a doplňková záloha má třeba jen 200 MB. Ale když bych tu doplňkovou zálohu udělal až po 14 dnech, bude mít určitě mnohem více. Údajně je to proto, že čím větší je doba mezi 2 zálohami, tím víc se změní původní obsazení clusterů a tím pádem je velké množství změn a proto záloha zabírá mnohem více místa. Aspoň tak sem to pochopil :) Jinak si myslím, že Acronis je fakt good :)

guzzi (11.9.2007 11:14:26)

Máš pravdu brachu, ale tohle je na něco jiného. Je to pro někoho, kdo chodí (jezdí) po různých zákaznících a instaluje jim (na různý HW) nový OS (Win XP, Win Server xx, atd.) Jinak na to co píšeš používám Ghost i Acronis, na to jsou fajn.

EL (24.5.2007 23:29:24)

format C: (enter) :):):)

jiri (23.1.2009 18:02:50)

Vim, ze je to hodne dlouho po napsani tohoto clanku, ale snazil jsem se dle navodu vytvorit CD a program nLite me nepousti pres druhy krok. Neustale mi to pise, abych se ujistil, 'ze jsem vybral slozku obsahujici adresar 'i386' a spravne instalacni soubory systemu windows.' Zkousel jsem to ruznymi cestami, vzdy slozka na kterou jsem odkazoval obsahovala adresar i386 a stale dokola... Neporadite prosim nekdo, co s tim? Nebo nevite o necem jinem, jak vytvorit instalacni CD z nainstalovaneho systemu? Pdle clanku: https://www.dsl.cz/clanky-dsl/clanek-778/jak-si-vytvorit-instalacni-cd-z-predinstalovanych-windows , jsem take postupola bezuspesne. Dekuji