Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nastavení aktivního dc++ strong s zyxel prestige 660

Nastavení aktivního dc++ strong s zyxel prestige 660

nonys (4.6.2007 20:35:56)

Je tady toho dost napsáno a proto se chci ptát konkrétně na věci,které nechápu.Mám konkrétní situaci,kdy chci připojit počítač,který je v síti-tedy přes křížený kabel. nejprve nastavení dc-zde napíšu ip adresu pevnou,nebo mé sítě? poté co z výběru - přímé připojení -firewall s upnp -firewall s manuálním nasměrováním portů? A nastavená zyxelu:v nat starting a end port stejný a mojí veřejnou ip nebo ip vnitřní? a musím ještě někde vypnout firewall??díky za rady

Nargon (4.6.2007 22:22:52)

1) V DC zapsat verejnou IP. To aby DC poslalo ven adresu, na kterou se k vam maji lide pripojovat. Pripojovani na neverejnou nema smysl. A nepise se to do "rozhrani site" ale do te kolonky WAN/Externi ip 2) Firewall s manualnim nasmerovanim portu, ten zbytek si port nejak generuje a nejde tedy jeden konkretni port forwardnout. 3) v zyxelu IP vnitrni, protoze musis zyxelu rict, aby prichozi spojeni na tyhle porty poslal na tvuj pc v siti a ne na nejakej jinej pc v siti (ikdyz tam treba zadnej dalsi neni).

nonys (5.6.2007 14:56:27)

Považuju se za největší lamu v oblasti počítačů a stydím se za to,ale co se sebou. Provedl jsem následující: Firewall s manuálním nastavením portů.Extermní/wap ip jsem nastavil podle www.whaismyip.com.Porty tcp,udp,tls nastavil na hodnotu 6868 v zyxelu nastavil v nat startning a end port na 6868 a ip adress 10.0.0.2 Mělo by vše takto fungovat,nebo kde přesně je chyba? Díky

Nargon (5.6.2007 18:03:17)

Ano melo, Ted jeste jestli ten port 6868 neblokuje firewall na pocitaci.

Anonym (5.6.2007 18:11:55)

nejspíše ano,protože takto to funkční není

Nargon (5.6.2007 18:21:03)

pripadne zkusit jeste port z rozsahu 63000-63999 Nevim cim to bylo, ale u par lidi co jsem to nastavoval, "nizke" cislo nefungovalo, stacilo nastavit port na nejake 63xxx a jinak nic nemenit a to bez problemu slo. Nevim cim to bylo, takze to je tak to posledni co muzu poradit.