Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Microsoft se (ne)poučil. Windows 7 v podobě různých edic, ale i zdarma

Microsoft se (ne)poučil. Windows 7 v podobě různých edic, ale i zdarma

Anonym (5.2.2009 00:00:00)

Společnost Microsoft odtajnila své další plány s vydáním Windows 7. Jaké edice si budete moci pořídit? Jak získat Windows 7 zdarma? Budete moci přejít na Sedmičky z Windows XP, aniž byste museli platit novou licenci v plné výši?

Haf (5.2.2009 08:41:02)

Já myslím, že to budou jen upravené Vísty !! A proto už ne. Já osobně s Windows končím a pro moji potřebu mi bohatě stačí Suse, které je i na vyšší úrovni.

Hanka (6.2.2009 04:51:54)

Tak si ho užij. Papa :D

Mangart (6.2.2009 09:08:02)

. . . úplně mi stačí Win XP Pro!

Snoopy (13.2.2009 00:40:28)

Nez zacnes myslet tak si prvni over, jak to vlastne je. Ja osobne jsem vyzkousel betu a funguju na ni uz nejaky ten patek a s klidem muzu rict ze to jen tak upravena vista neni. Je pravda ze vizualne je hodne podobna ale ma spoustu veci prepracovanych. Souhlasim ze Visty byly vazne spatne (aspon v mych ocich) ale nove 7 jsou lepsi a mnozi kritici a dokonce i konkurence chvali microsoft za tenhle win protoze je vazne dobry... Doporucuju vyzkouset. Oficialni cestou ho uz nestahnes tak zkus zapatrat po forech. Legalni klic si muzes nechat vygenerovat u microsoftu a nainstaluj treba pres vyrtualizaci a treba pak smaz ale prvni si to vyzkousej sam jaky je to vlastne os! S predsudky bys daleko nedosel...

Praha (5.3.2009 09:58:24)

Windows 7 Beta mám několik dní an separátním HDD..přepínám před startem PC..boot menu..Musím říct, že rychlsot se plně vyrovná XP..možná je v něčem i lepší..bootuje to svižně. V práci se necítím tolik bržděn a omezován jako ve Vistách na stejném HW. Naprostá většina driverů byla nalezena automaticky po startu a to je BETA! Scaner a podobný věci jedou na Vista driverech. Trošku trápení byla zvukovka Realtek AC 97 na mojí desce..ale nakonec se chytla..ovladače..no..Hrál sem na tom i náročná gamesy..a i přes to že drivery Nvidia jsou taky beta..tak to makalo velmi slušně. A je to verze 64BIT a asi každej ví, že to je zase pár problémů navíc. Kamarád má 32BIT a neměl ani ty drobné problémy co já..ten je úplně nadšenej. Až vyjdou..jdu si je koupit. Nemám s tím problém. Podle mě..jestli to má nahradit XP..tak král není ještě mrtev..ale ať žije jeho nástupce..a doufám, že Windows Vista bude tiše zapomenut stejně jako Milenium..vývojovej krok šikmo stranou vzad..Takž než budete hodnotit..prosím vyzkoušejte..a to říkám jako velký kritik MS a člověk kterýmu se z Vista home premium dělalo fyzicky špatně..(-:

Hudson (2.3.2009 07:36:37)

Naprosto stebou souhlasím, doma mám 4 počítače navšech mám linux i XP.Oboje používám..řekněme střídavě..jsem programátor.jednou potřebuju testovat ve widlích pak v zas v linuxu.A když to všechno vezmu kolem a kolem linux je mnohem flexibilnější systém než widle...Měl sem možnost si vyzkoušet i Visty..(ano tu visuální kopiji KDE4 prostředí z linuxu:))..a upřímně ho*no to umí..no možná ani to ho*no:)..něž sem nastavil sít tak sem myslel že zešedivím..a když si po 4 dnech zničeho nic ani to sítové nastavení nepamatovali tak přišel na scénu format..a s Windows 7 to bude na stejné bázi..možná že jsou rychlejší atd atd..rozhodně už to zkoušet nehodlám..odtoho jsou jiní pokusní králíci...zejména ti chudáci co mají zaplaceno za (nic)visty, ono jim vlastně ani nic jiného nezbývá, než doufat že Windows 7 bude o chloupek "lepší" než visty:)..ale rozhodně vím jedno, na mých počítačích se neohřejou ani visty ani windows 7.Prostě windows nikdy nebudou lepší než linux.ani za kokot:D Tak už si to konečně uvědomte:)

Pavel (5.3.2009 09:50:41)

Hele nic proti linuxu..ale napsal si že seš programátor..a toje trošku spešl..to je jako když ti řeknu, že sem automechanik a mám super dílnu a pak budu srovnávat svoje užívání nějakýho votuzidla s tvojí károu..to nejsi prostě typickej user. Ale 98procent lidí jsou USERs. Prostě tak to je. A jen bych se ohradil..Vista jsou "drek"..uznávám..pořádně fungovat sme to snad nikdy neviděl..ale KDE 4? To si děláš srandu? To je to samé v bleděmodrým..vždyť to je hrozná "betaverze"...mrdka strašná polofunkční..jee to tak na 20procentech konfigurací HW..No prostě fakt shit. Tak to bych sem netahal. Jinak proti Linuxu žádná..jakmile to jednou na PC jede a člověk je smířen s tím jaké aplikace jsou nebo nejsou k dispozici..tak je to paráda. Při použití standardních formátů...proto se to taky dělá..že..je jedno co na PC máš za OS. Brácha dělá v práci na Jabku, doma má PC s XPčkama a notebook s linuxem..a je mu to buřt. Ono Photoshop je pořád Photoshop. A na linuxu se kouká na filmy, na net a tak..a to je taky jedno. Jenže zase - lidi jsou lamy..a prostě se svého DOC a PPT a jiných sraček nikdy nevzdají..no..pro většinu lidí se kterými se setkám v praxi je PDF cizí slovo a RTF je urážka..

MLx (5.2.2009 09:30:22)

Windows 7 ma 6 edicii? Hmm. 7 x 6 = 42. Vsetko to teraz dava zmysel. :)

David (5.2.2009 11:47:30)

V článku je zmíněno, že majitelé licencí Win Vista z doby před 1. 7. 2009 budou muset za upgrade platit... Netuší někdo přibližně cenu toho upgrade z Vist? Nebo je to prostě myšleno tak, že se bude platit "plná palba" za novej OS?

r23 (5.2.2009 13:27:06)

Doufám, že Bitlocker bude i v profi veryi, nerchce se mi kuli tomu kupovat znova ultimate.

Anonym (5.2.2009 15:00:57)

mikrosoft ma miliardu uzivatelu windous ..LOL .. ale s toho 900 mil. piratskych kopii

petr (6.2.2009 17:56:25)

No vidíte. Ti piráti si raději do počítače dali kredené Windows, než by sáhli po imitaci OS jménem linux. A linuxu ani skoro 20 let linuxáckých masáží čtenářů na kdejakém webu nestačilo k tomu aby ho na počítači mělo aspoň 1% uživatelů. Tak je ten "OS" skvělý.

Pepa (6.2.2009 23:19:24)

To víš, některé věci se stále opakují, před dvaceti lety v NDR taky 80% němců jezdilo v trabantech a necelé procento v mercedesu :-)

BB (13.2.2009 19:24:31)

Tak na tendle comment jde rict jedine ---->>>LLLooooLLL

BB (13.2.2009 19:25:51)

1.LoL: Mrkvosoft a jejich Shitdows urcite neni na trhu majoritni protoze to je PLNOhodnotny OS. 2.LoL: Pokud nazyvas linux "imitace OS jmenem....." tak by ses mel zamyslet nad hodnotou sveho IQ, pc exp, a mnoheho dalsiho.... 3.LoL: Linux neni jediny ktery presahuje (VELMI PRESAHUJE) moznosti WIN, je hromada (PLNO) systemu v kterych uz v zakladu muzete nevidane veci pritom ve WIN byste museli hledat potrebny software kdovijak dlouho!! pzn.:Samozrejme tyto systemy nejsou pro uzivatele(WIN) typu kliknu tamle, kliknu semhle, kdyz mi to nejde tak se robrecim a volam bud maminku (nebo hotline winu).

Sordo (16.3.2009 11:12:15)

Win používam od verzie 3.1 a Linux od roku 2003 a viem porovnať. Linux má slabý "ťah na bránu", vývoj je roztrieštený a s množstvom používateľov ide aj vývoj alebo nevývoj driverov pre HW. Nefunguje veľa HW a veľa profi Win software nemá v Lin žiadnu alternatívu. Takže odkazujem kolegovi BB aby písal rozvážnejšie alebo sa aspoň zamyslel nad sebou...

someone (5.2.2009 16:36:30)

Škoda, že se ty slevy nedají sčítat. Mám XP Profi a V Home Premium :(

bgr (5.2.2009 19:41:25)

xp ...jestli budou sedmičky jako xp tak potom nevidim důvod upgradovat...xp bych nechal na trhu ještě dlouho ;)

Karel Bašta (5.2.2009 20:58:40)

Myslím, že jsem to lehce shlédl a nemůžu říci, že si pamatuji čím která edice disponuje. Stejně tak 88% uživatelů nemá žádné potuchy, co ty názvy alespoň přibližně znamenají. Jsem rád, že díky UBUNTU Linuxu již na firmě nemusím móresy a nápady Microsoftu řešit a že se již nemusím učit, co mi přikazují dělat.

Petr (6.2.2009 15:16:00)

Nechápu co je na rozčlenění edic nepřehledného a matoucího a proč by měl Microsoft něco měnit. Každý přece může navštívit web Microsoftu a zjistit tam, která edice mu bude nejvíce vyhovovat a podle toho koupit. Srovnejme to např. s výrobou aut. Každý je ochoten investovat do auta jinou částku, liší se také požadavky na prostornost a motory, někomu stačí na občasné dojíždění ve dvou osobách na nákupy nízkoobjemový úsporný motor, jiný jezdí s autem plně naloženým rodinou a bagáží dlouhé trasy. Je tedy jasné že bude na trhu úspěšnější automobilka, která produkuje více modelů než firma kt. je schopná vyprodukovat jediný. Co se týče nižších verzí pro rozvojové země, nevidím v tom taky nic divného. Většina netbooků stejně nedisponuje takovým výkonem aby zvládla spuštění více náročných programů, nebo se to znatelně projeví na plynulosti práce a to občas i na hranici použitelnosti. Netbooky s Linuxem se sice prodávají hodně, ale podle celosvětových statistik řada zákazníků postupem času není spokojena nebo nejsou naplněna jejich očekávání a chtějí znovu Windows. Spíš než na straně Microsoftu bych viděl chybu v zákaznících nebo prodejcích. Sám se s tím setkávám hlavně v ČR často a samozřejmě se to týká období předvánočních nákupů a následujících měsíců. Obyčejný zákazník je zpohodlnělý a při koupi nového pc je často málo informovaný a nedokáže vyjádřit jakou edici potřebuje. Hodně levných notebooků v hypermarketech a elektroshopech je nabízeno se základní verzí Window Vista (u nás Home Basic). Prodejce mu model většinou vynachválí do nebes místo aby jej aspoň stručně poinformoval o dané problematice (což ovšem až na vyjímky není jeho povinností) a zákazník s dobrým pocitem kupuje. Časem mu dojde, že systém je pomalý, kvůli tomu že ntb není dostatečně výkonný nebo systém obsahuje jen základní funkce a nástroje, nikoliv ty, které očekával. Takže bych to směřoval na staré dobré "Dvakrát měř, jednou řež" :)

Petr S. (11.3.2009 00:30:53)

Asi 90 % uživatelů má na háku, jestli má Windows XP Home nebo Windows XP Professional. Chtěl bych vidět zákazníka, který si kupuje počítač a má říct prodavači něco o systému, když ten prodavač (většinou brigoš), sám nemá potuchu o co jde a dostane 10 min. školení o IT. A když si půjde onen zákazník koupit počítač do spec. ochodu s výp. technikou, tak to stejně nechá na jejich prodejcích (prodavačích.) Jakožto majitel obchodu s IT doporučuji WIN XP a na otáku "a co VISTA?" odpovídám "chvíli počkejte, za pár měsíců příjde na trh Windows 7". A Netbooky? Ježíši, tohle se sem nemělo vůbec dostat! Vždy říkám, připlaťte si 2.000,- a kupte si normální notebook ! Tímto tahem (Netbooky) si na sebe prodejci upletli bič! Mějte se fajn a přeji hezký den!