Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Vodafone nabízí datový tarif s 20 GB za 499 Kč. Spojení se navíc zpomalí jen u datově náročných aplikací

Vodafone nabízí datový tarif s 20 GB za 499 Kč. Spojení se navíc zpomalí jen u datově náročných aplikací

Anonym (27.1.2014 00:00:00)

Společnost Vodafone začala od 24. ledna nabízet službu Mobilní připojení Turbo s datovým limitem 20 GB za cenu 499 Kč měsíčně. Následná aplikace FUP, kdy dochází ke zpomalení připojení, se přitom dotkne jen některých aplikací náročných na datový provoz, především pak sledování streamovaných videí (YouTube) a práce s objemnými daty například v cloudových službách. Prohlížení webu i třeba posílání e-mailů probíhá max. dostupnou rychlostí.

Petrik (11.2.2014 21:37:03)

Podle tiskové zprávy i objednávkového formuláře na webu Vodafon uvádí že "Na 64 kbit/s se zpomalí POUZE sdílení velkých souborů a streamovaný obsah". Tak to ani omylem, zpomalí se celý internet (řádově pod 1 MBit/sec), na YouTube se ani nedostanete a všechna stahování poběží jen zcela minimální rychlostí. Pro představu: zpomalí se i načítání obrázků na stránkách ze zdrojů mimo doménu, tedy vkládané na diskusních fórech apod. Jde tedy o zjevný podvod na zákazníky.

Steny (17.2.2014 10:18:07)

Bohužel musím potvrdit zkušenost, pomalé je téměř vše, i prohlížení webu. A navíc se navenek identifikuje jako mobilní internet, což způsobuje problém u některých služeb. Konkurence tímto jevem netrpí. Škoda.