Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Český Telecom dělá z lidí blbce

Český Telecom dělá z lidí blbce

Tomáš Vích (8.12.2003 14:02:48)

Už více než rok řeším s pobočkou ČT přístup k ADSL v oblasti Opavska. Vždy když se příjdu zeptat, jak to vypadá, dozvím se pokaždé to samé. ADSL není v této lokalitě k dispozici. Jak jsem zjistil ADSL je přístupné pouze ve větších městech, samozřejmě tam, kde mají lidé možnost připojení přes kabelovou televizi, optickou síť, satelitní okruh, pevnou linku atd. Lidé na vesnicích, kteří se doposud připojují pomocí modemu, jelikož jinou možnost nemají, nebo je finančně nedostupná, mají smůlu. Jak jsem pochopil, místo toho, aby se Telecom snažil zvýšit dostupnost, dělá různé nárazové akce, ale dostupnost je už rok shruba stejná. Rozšíření bylo opravdu minimální. Myslím si, že uživatelé, kteří bydlí na vesnicích by měli větší zájem o ADSL, ale to ČT nedokáže pochopit, tvrdí, že se rozšiřuje a z lidí dělá blbce. Je nám jasné, že v průběhu několika dalších let se ADSL vůbec nedočkáme a tak na tom bude většina lidí z vesnic a malých měst. Jak je vidno, ČT dělá věci opět tak, jak by je dělat neměl. Tam kde je třeba připojení, tam není - tam kde ho je nadbytek, tam se snaží prosadit. Jen by mě zajímalo, proč to nikomu nevadí a nikdo pro to nic nedělá.

hamiro (8.12.2003 16:53:27)

Marne stesky, spusteni ADSL u Vas je plne vazano na to, zda mate ve vasi blizkosti skolu, na niz je v provozu pocitacova sit v ramci akce INDOS. Pokud tato sit neni, neni take na vasi ustredne zrizen DSLAM nutny pro spusteni ADSL. To vse vim, nebot jsem ucitel na ZS na malem mestecku na jizni Morave a pri spusteni INDOSE u nas mi toto bylo sdeleno techniky z CT. Sam jsem teto situace vyuzil a ADSL mam od brezna.

Jirka (8.12.2003 23:31:49)

No to je více než jasný, že na adsl používá dslamy sponzorované státem v rámci projektu indos. Snad si nemyslíte, že by telekom něco realizoval na vlastní náklady...