Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > ADSL doba připojení,bezpečnost

ADSL doba připojení,bezpečnost

Pavel (20.7.2005 14:53:13)

Mám tento laický dotaz: sleduju statistiku připojení přes adsl a ukazujeme mi to,že jsem připojený 24 hodin denně,ikdyž jsem na internetu třeba jen 3 hodiny.To se počítá ikdyž je počítač vypnutý,ale modem je stále připojený.Dá se to nějak odpojit,jako u vytáčeného připojení.Jak je to s bezpečností,když je vypnutý PC,může mi někdo čmuchat v počítači?

David (20.7.2005 14:56:44)

1) V cem tu statistiku sledujes? 2) To mas pichly primo do PC, ze kteryho jedes, nebo je to treba mala domaci sit a jde to pres routrik, kterej bezi stale? 3) Odpojit se to samozrejme da, v krajnim pripade treba vytazenim kabliku, na to je i hacker kratkej :)

Tlamik (20.7.2005 15:18:46)

Pokud to zjistujes na modem/routeru a ten nevypinas, tak je to prece logicke, protoze do internetu se nepripojuje primarne PC, ale ten modem (normalne ho muzes vypnout spolu s PC, pokud ho nepouziva treba nekdo jiny). Nad tou posledni otazkou by ses mel hooooooodne zamyslet ....

Nargon (20.7.2005 16:10:38)

No sleduje se, jak je dlouho tvoje linka pripojena. A kdyz se pripoji modem a nevypinas ho, tak to ukaze 24hod dene. Jinak by se asi v modemu dalo nastavit, jestlize se internet nevyuziva tak ho odpojit, a pripojit jen kdyz je potreba, ikdyz to pripojeni nejakou dobu trva, takze by to nebylo zrovna dobre. Odpojit ano, staci zajit k modemu a vypnout ho, nebo v jeho nastaveni mozna bude volba na odpojeni. No teoreticky pokud mas sitovku podporujici wake on lan, a v biosu to mas taky zaply a v NATu modemu mas tohle take forwardovany, tak teoreticky je mozne aby ti nekdo ten PC nadalku zapnul a cuchal ti tam. Ale standartne to NAT nepusti a v Biosu je to vyply.