Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > SpeedTouch 510i

SpeedTouch 510i

Rick (8.8.2005 23:29:11)

Ahoj vespolek, tak jsem si tu přečetl příspěvky a protože si po této činnosti připadám jako naprostý de...,poníženě prosím o radu někoho kdo mi odpoví lidskou řečí.Mám výše uvedený modem-výstup 1x ethernet, hub 5x ehernet,nulové znalosti vrstev a struktury sítí a následující problém:V souč.době jde modem do PC na síťovku č.1 a PC jde pomocí síťovky č.2 do hubu do kterého jdou další 4 compy s pevnou IP.Na PC běží WinRoute a pomocí toho se sdílí Internet.Potřeboval bych ale abych mohl modem napíchnout přímo do hubu aby ostatní PC nebyli pro připojení netu závislé na tom prvním, popř aby modem přiděloval dynamicky IP.Umí to tento model, popř.jak?Vím že existuje návod na úpravu předchozího modelu aby se to naučil, ale jednak si nejsem úplně jistý že bych to pak rozchodil(podle příspěvků zde popsaných to zas tak jednoduché není) a navíc tu někteří tvrdí že tento model tu úpravu už nepotřebuje. Omlouvám se že tu zacláním ale za případnou radu třeba i na mail pokud je to delší budu vděčný!

TomM (8.8.2005 23:59:13)

LOL, no já¨mám včeobecně za to, že když máš SP v default nastavení, tak se tam automaticky spustí DHCP :D a žádné winroute v jiném pc nepotřebuješ (tohle je řeší hodné IT profesionála, když má kvalitní router už v modemu :)))) Takže pokud jsi tam něco upravoval tak ho resetni a úplně nejjednodušší cestou přes easy setup nastav připojení a do ničeho jiného už nemusíš drbat a ono to pojede. Modem už v sobě má DHCP (to slouží k tomu přidělování adres), potom NAT a firewall, takže hotový router. LOL tak to mě fakt pobavilo, jak příběh z hotline, že IOLáku? :D ne tak z toho se fakt nesmamatuju, on má modem s routerem a routí to na PC :))))))))))) začíná mi to připadat, že sem si to špatně přečetl :)

HAVTOM (15.8.2005 18:29:51)

Lama se nezapre .... (vid TomM) Predpokladam ze mas verzi 4.0 (po odpojeni a zapojeni napajeni se sam nezapne) a ten je v defaultu nastavenej na PPTP s vypnutym DHCP. Stahni si konfiguracni soubory pro spravnej modem http://www.iol.cz/zakaznicka_podpora/navody_a_ovladace_pro_adsl_sluzby/konfiguracni_soubory.php ,vyber si svuj model, rozbal to na disk, spust SetupST.exe a vyber Reconfigure the SpeedTouch. Pak vyber spravnej profil (nejlip PPPoA_user_DHCP.ini), vypln jmeno a heslo (jen to prvni, to druhy nevyplnuj) a pak uz se snad jen odklikava. Kdyz se nic nepodela, staci jen zmenit nastaveni sitovek na automaticky prideleni IP DHCP serverem a je to.

TomM (16.8.2005 01:43:16)

sice sem nepochopil kým myslíš tu lamu, ale to je jedno... ad1 kdes přišel na to, že verze 4.0 se sama nezapne (taky je otázka, jestli myslíš verzi HW nebo SW) ad2 normálně verze 4.2 a 4.3 je v defaultu nastavená na DHCP ad2 nevim proč píšeš "PPPoA_user_DHCP.ini" když spusta lidí už je na PPPoE.

HAVTOM (16.8.2005 02:31:24)

Treba oba, muzete si vybrat :)) Ne, to bylo aby rec nestala ... ad1 Nakej rok uz je instaluju a tohle je jedinej HW rozdil. SW jde oprasknout libovolnej kamkoliv, deska je stejna. ad2 4.2 a 4.3 jo, 4.0 nikoliv, i kdyz to je jen zalezitost SW, ale defaultni nastaveni tak snadno zmenit nejde. PPPoA proto, ze jestli to je verze 4.0, jedinej duvod (kterej si umim predstavit) k tomu, aby to nekdo honil pres Winroute je to, ze to vytaci pres VPN jako starej ST Home. A pak predpokladam, ze tu ADSLku uz nakej cas ma a tak nemuze mit PPPoE .... a nebo se pletu :) ale PPPoE je az letosni produkt a jen u IOL.

HAVTOM (15.8.2005 18:32:46)

Kdyby to neslo, jeste tady http://www.iol.cz/zakaznicka_podpora/navody_a_ovladace_pro_adsl_sluzby/ethernet_routery_a_modemy.php Verzi 4.0 poznas jeste podle toho, ze nema Easy Setup :)

HAVTOM (15.8.2005 18:36:55)

Tady jsou ty linky naky v riti. Tak se proklikej pres iol.cz - zakaznicka podpora - navody a ovladace - ethernet routery .... no to uz najdes