Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Adsl propojeni dvou pocitacu

Adsl propojeni dvou pocitacu

Lamac (8.12.2005 08:46:01)

Mam doma adsl a dva compy.chtel bych propojit dva pocitace s timto netem jak na to?hubem nebo switchem?dik za radu

MeTo (8.12.2005 09:51:36)

Bud koupis do obou PC sitovy karty a spojis ty pc takhle, ale ja to nedoporucuju, protoze sem s tim mel jenom problemy (hlavne s pristupem na net u druheho pc). Doporucuju koupit nakej ADSL router, v pripade ze mas USB modem (toho se pak budes moct zbavit), anebo pokud mas LAN modem tak proste router...

Zajda (8.12.2005 09:57:21)

Při spojení počítačů kříženým kabelem doporučuji vypnout autonegotiation a nastavit rychlosti a duplex na obou síťových kartách natvrdo. Jinak se může stát že někde je autonego implementováno trochu jinak a špatně se to domlouví a nebo se to domlouvá u každého framu a pakety jdou pak šíleně pomalu a nebo se ztrácí.

MeTo (8.12.2005 10:11:38)

Me slo hlavne o to, ze kdyz jsem mel prave takto resene spojeni mezi dvema pc, protoze jsem mel USB modem, tak i kdyz sit jako takova fungovala bez problemu, pripojeni druhyho pc na net bylo mizerny... jediny co slo porad byl web.... ale pop3,smtp... nic... obcas slo icq.... pripojovani nebylo pres proxy, proste bezne sdileni pripojeni.... a treba jednou za mesic slo vsecko v pohode, aniz bych neco nastavoval.... SW chyba asi ne, pac i po prakticky soucasnych formatech obou PC byl vysledek stale stejny... A co jsem zjistil tak sem rozhodne nebyl sam co mel podobne problemy.... Proto muzu doporucit jen router, to win sdileni stoji za houby.

Anonym (9.12.2005 12:48:09)

Asi nejspolehlivější je použít víceportový (většinou 4portový) ADSL modem/router a s jeho LAN porty propojit LAN karty obou PC.