Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > zvláštní věc s ticasli

zvláštní věc s ticasli

Martin (20.1.2004 10:51:33)

jak s tim teď něco tiscali dělali, tak mi to adsl dělá opravdu zvláštní věci. První co se mi nelíbí, je IP adresa zapůjčená na jednu hodinu. Ale to hlavní. Jde mi zhruba každej odkaz, rychlost poměrně vysoká. Např. dsl.cz mi nejde (píšu z práce), seznam.cz mi jde, atd atd...zkoušel sem to zhruba u sto odkazů, jdou furt ty samé (asi půlka) a ten zbytek ne, předtim se to měnilo (pár dní zpátky), dsl.cz šlo, seznam nešel atd...volal sem na skvělou hotline tiscali a ti mi řekli ať restartuju router, to sem udělal jak externě, tak interně v 10.0.0.138 včetně všemožných nastavení, zkoušel sem fakt dost věcí, a furt to samé...setkal se s tím někdo někdy?, nevíte v čem může být problém?, chyba nebude na mé straně, jedu přes router s bratrem, a na obou compech to dělá přesně to, co sem napsal...

Anonym (20.1.2004 11:36:43)

Nevim nevim, ale taky se mi zdá, že zase někdo experimentuje a když já jsem u nextry a taky se mi to tváří poslední dva dny hodně divně, tak kdo zbejvá?

Miroslav Šilhavý (20.1.2004 11:45:08)

Měnit IP adresy může jen ISP, pokud je předává jako FramedIPAdress, nebo je vybírá dynamicky Telecom z prefixu, který mu předá opět ISP. Délka spojení a platnosti IP adresy je opět v rukou ISP. IMHO se snaží změnami IP adresy shazovat P2P sítě (než se vykecají na nové IP tak ISP na nějaký čas získá drahocené pásmo), jiný důvod mě nenapadá.