Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Evropa, broadband a veřejné dotace

Evropa, broadband a veřejné dotace

Anonym (30.3.2006 00:00:00)

Evropa potřebuje broadband. Rychlý přístup k Internetu se ale prosazuje v různých regionech různými prostředky. Někde to jde zcela samozřejmě tržní cestou, protože řada nejrůznějších poskytovatelů vidí podnikatelské možnosti a potenciální zisk. Kde ale takový výhled do budoucna komerčním poskytovatelům nekyne, není snadné zrealizovat ani jediný typ připojení.

Anonym (31.3.2006 17:13:13)

Vážená paní inženýrko, na to, že máte tripleíííí adresu je ten článek hodně špatný. a) o co opíráte tezi, že Evropa potřebuje broadband? možná více potřebuje nezávislost na ropě islámských zemí, nebo pitnou vodu, nebo lepší silnice - je to výkřik - a chybí analýza a zdůvodnění b) když už bychom přistoupili na Vaši tezi, bylo by dobré si říci co to je broadband - nemýlím-li se stále platí evropské broadband = 64k a více c) píšete o broadbandu a uvádíte optickou síť - osobně se domnívám, že DSL je dnes jiý slepé rameno - tam, kde to bude možné (hustota osídlení) se dostaví FFTx, jinde může DSL velice brzy být nahrazeno WiMax technologiemi d) obecně byste nejprve měla dokázat, že broadband je veřejným statkem, chcete-li dotace - podle mne to dokázat nelze e) připustíme-li Vaši tezi, že ano, a budou-li všude broadband CPE - domníváte se, že to něčemu pomůže? sotva - nejde totiž o broadband "per se", ale o content a aplikace, ty jsou zapotřebí mnohem více než pofiderní broadband, podívejte se do diskusí, co je žádáno a co se stahuje Takže lituji.

autorka (4.4.2006 18:31:01)

Pokud uz venujete takovy cas a energii prispevku do diskuse, pak je skoda, ze vystupujete jako anonym. Jednak se anonym razem stava ponekud bezpohlavnim, ale predevsim se s nim jaksi neda kloudne diskutovat (anonym s anonymem mozna, ale neanomymni autor-anonym uz ne). Trebas by bylo i o cem. Takze jen nezbytnych par veci uvedu na pravou miru: zatimco podle zneni diskusniho prispevku hadam, ze prispevatel-anonym je mozna nepritelem dotaci do broadbandu (BB), nevim, z ceho vycetl, ze ja jako autorka clanku je podporuji. Snazim se byt neutralni, byt nemohu byt objektivni (jako bezny uzivatel). Takze pouze mapuji situaci, prinasim informace a nepasuji se na vseveda, ktery musi prosazovat za kazdou cenu a jakymikoli prostredky vlastni nazor na vec. To uz z principu spise prislusi diskusnim krouzkum. BTW Evropa potrebuje BB podle prohlaseni EC, jak je patrno z hned nekolika odvolavek v uvodu. Takze lituji nepochopeni.

Anonym (6.4.2006 04:25:04)

Vážená paní autorko, napsat deset řádek do diskuse mi nesebere čas ani energii. Diskuse umožňuje anonymní příspěvky, tak co vám na tom vadí. Neanomnymně jsem vystupoval v dikusísch za časů kultivované diskuse na Neviditelném psu, když ho ještě celého psal pan Neff - to už je dest let. Mohu se podepsat Ferda Novák, nebo vymyslet libovolný nick, co to změní na kvalitě diskuse - redakce anonymy umožňuje, já nechci být spamován, a Vy můžete či nemusíte odpovídat, je to o.k. Ale zkusme fakta - napsal jsem pár=5 poznámek, na které stále nejsou odpovědi - to že chce BB nějaká EC zalobovaná velkými dodavateli (tedy pokud máte na mysli evr.komisi, argumentem není). EC je skladištěm doma propadlých politiků alá Špidla, které nikdo nezvolil. Na moje poznámky jste nereagovala. Shodou okolností tento týden byly dotace do BB konektivity alá internet v Praze zadarmo diskutovány na ISSS v Hradci Králové. Chápu, že řada dodavatelů a integrátorů tento způsob přerozdělování našich daní podporuje - jí ne. Např dotace obdržela firma pro on-line přenos Big Brother. Zkusme si představit, že všude bude 1M konektivita - a co se stane, kde je ten (kvalitní) content? S úctou Váš anonym