Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > WiFiber - nová technologie bezdrátového spojení

WiFiber - nová technologie bezdrátového spojení

Anonym (28.4.2006 00:00:00)

Pokud někdo pochybuje o tom, že bezdrátové připojení neznamená pouhou technologii Wi-Fi, stačí se podívat na některé ze začínajících společností, které se předhánějí v testování a nabízení nových technologií.

thrueman (30.4.2006 11:01:34)

... Nejvíc přeplněné jsou frekvence 2,4 a 5 Ghz, kterých dnes využívá kde co, od Wi-Fi až po dětské monitory, takže systémy musí využívat komplexní algoritmy. Frekvence využívané firmou GigaBeam jsou prakticky prázdné, což vede k vyšší rychlosti, navíc díky úzkému paprsku jsou zde minimální interference ... Kde berete jistotu, že se stejný problém jako na 2.4 a 5G neuplatní i na vyšších kmitočtech ? Jmenované kmitočtové segmenty byly kdysi také prázdné, bez rušení. Celý problém je totiž jinde a to ve způsobu koordinace a správy kmitočtového spektra.

Stepy (1.5.2006 05:47:25)

No dokud to bude stat 1,2 melounu tak at to sem nevozi, aspon uvidiem jak dopadnou. Me tam spise neprekvapuje ta spolehlivita , kdyz bych si to koupit na 4,5 km a ono se mi lehce udelala inverze nad mestech, tak bych to musel stejne mit zalohovane :-)