Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Zacatecnik se pta

Zacatecnik se pta

Alfons (13.2.2004 19:23:52)

Asi to sem nepatri, prominte ze to sem pisu, ale mam pocit ze Wi-Fi u me zatim fungovat nebude a zacal jsem uvazovat o tom, ze se zkusim domluvit s nejakejma lidma z baraku, jestli by nechteli ADSL spolecne se mnou. Proto bych rad vedel, jestli to pripojeni pres ROUTER umozni pripojit se vice uzivatelum nezavisle na sobe a nebude nutne mit porad spusteny hlavni pocitac. Pak by me zajimalo, pokud bych poridil ten samoinstal. balicek, jestli to dokaze nakonfig. clovek (pro vice poc. pres router), ktery se az tak moc o site nezajima, zkratka vetsinou podle navodu. Konecne bych rad vedel, s jakymi poskytovateli mate kdo nejlepsi zkusenosti - uvazoval jsem o pausalu BEZ LIMITU DAT (bude nas vic) nebo jsem nekde cetl, ze snad nekterym ISP nevadi, kdyz limit prekrocime? Nasel jsem zatim asi (podle mne) nejlepsi nabidku od TISCALI, taky od GTS ale ta je jenom v centru Prahy. Navic bych rad vedel, jaky mate zkusenosti s protahovanim kabelu po panelacich (na balkonove strane), jestli je treba nejake povoleni, atd. ... A dalsi moznosti by byla kabelovka, ale slysel jsem ze to je nak omezeny, nebo to nelze s routerem nebo co? Predem diky za odpovedi

Saper (13.2.2004 19:37:40)

Ahoj neporadim ti po technicke strance,ale Tiscali se rovna sebevrazde viz clanky zde a Volny je nepouzitelny k on line hram.

Pavel X (13.2.2004 20:14:27)

V případě zařízení, co je zároveň router a switch je to úplně v pohodě - (jen se spojí kabelový modem s routerem a odsud se rozvedou kabely k jednotlivým PC, do routeru se zadá pár údajů - IP adresa, maska podsítě, adresa brány a DNS serverů a spojení je funkční). Co se týče ADSL, podle příspěvků v diskusích platí spíše opak - někteří ISP inzerují nelimitované připojení a přitom po překročení určitého objemu dat zákazníka téměř odstřihnou -a třeba ne do konce aktuálního měsíce, ale na příštích 30 dnů! Pokud máš možnost jdi do kabelovky, myslím že ani na chello, ani na karneval nejsou nic moc stížnosti - připojení se chová jako by bylo garantované. Chello je pomalejší a většinou dražší (256/96 za 1255 Kč a 512/128 za 1720 Kč) než Karneval (600/150 za 1090 Kč, resp. bez TV za 1290 Kč), zato je nelimitované (karneval má měsíční limit 20 GB - což si myslím je dostatečné, pak se sice nepřiplácí, ale rychlost se výrazně sníží) a poslední rozdíl je myslím ve veřejné IP adrese u chello (u Karnevalu se připlácí 100 Kč měsíčně). Na výběr mezi oběma kabelovkami je ale jen v Brně, pokud jsi z Prahy, tak tam je jen chello.

Tips (13.2.2004 22:41:36)

Pokud chces mit pripojeni pro vic lidi najednou, redeji sa ADSL vyhni obloukem a radeji se presvec,zda pro tebe neni dostupna jina technologie.

Anonym (13.2.2004 23:10:01)

No já nevím, nechci to zakřiknout, ale jsem připojený u Nextry na P9, a rychlost mi neklesla pod 400Kbps. Takže je to zatím to, co jsem od toho čekal. Nevím zda si to chceš pořizovat na brouzdání, nebo na stahování. Ale když budeš pernamentně stahovat, tak se to asi nebude líbit žádnému poskytovateli.

DanC (14.2.2004 00:24:07)

Zdravim. Taky jsem tak pred vice jak mesicem projizdel fora o ADSL se stejnym problemem. Vyledek je nasledujici: ADSL od Pemac.net 1024/264 (neklesnu pod 870kbps) mame sdilene na ctyri pocitace s tim, ze dva jsou v jedne budove a dalsi dva v druhe (zasel jsem do advokatni kancelare naproti a do mensi cestovky). Kazdy z nas da mesice 400kc a mame vskutku vysokorychlostni internet za mrknuti okem. Nam routruje Alcatel Speed Touch510i a opravdu se jeste ani jednou nekousl. Sdilene to mame ASUSy WL500b (router, 4xLAN, 1xWAN, WLAN, Firewall, DHCP atd atd. - jeden stal 3232Kc) Rad bych ale rekl, ze v praci mame ADSL od Contactelu a ackoli konektivita je taky pomerne srovnatelna (512/128 ma realnou ne mene nez 410kbps) ADSLrouter, ktery mame od nich se cas od casu kousne. Kdyz jel jen na jeden comp, ktery sdilel internet s jinymi tak to bylo v pohode, ale jakmile jsem za to dal hub, tak se to obcas bez duvodu kousne a je nutne jej restartovat. Budiz. Doporucuji ti sehnat si na to nejakeho blizkeho sitare, ale pokud chces pouze nainstalovat ADSL router, tak to zvladnes!!! AT se dari