Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > EMEA Zrychlení jen po předchozím zpomalení?!

EMEA Zrychlení jen po předchozím zpomalení?!

JJJ (12.3.2009 14:18:19)

Dnes jsem kontaktoval zákaznický servis EMEA s žádostí o změnu služby - přechod z ADSL 4Mbit na 8Mbit. K mému rozčarování (a údivu) jsem se dozvěděl, že pro změnu rychlosti datového přenosu ze 4 na 8 Mbitů je nutné nejdříve snížit rychlost na 2Mbity, což je podle ceníku zpoplatněno částkou 950,-Kč bez DPH. Ovšem pro zvýšení ze 4 Mbitů na 16 Mbitů předchozí snížení rychlosti potřeba není. Já ale nechci zpomalovat, nýbrž zrychlovat, tak proč bych měl platit za nějaké "smyšlené" zpomalení. Co si o tom mám myslet?

Arny (13.3.2009 08:14:41)

Normální stav. Pro ně to není navýšení služby, které je zdarma, ale změna služby, což je za poplatek 950 Kč bez DPH. Jediná možnost, jak se toho poplatku zbavit, je službu zrušit a znovu si ji nechat zřídit. Osobně dávám výpověď a jdu jinam. Protože defacto jde o navýšení rychlosti. Linka mi jede max 3 Mbity a ty s prominutím hovada si ještě dovolují účtovat přes litr poplatek za možnost platit jen a pouze nižší paušál. Na rychlosti to nepoznám.

JJJ (13.3.2009 11:19:31)

Taky uvažuji o odchodu, jen jsem se ještě definitivně nerozhodl ke komu. Každopádně, současné politika EMEA se mi rozhodně nelíbí. Od září se neobtěžovali nabídnout mi rychlejší připojení za nižší cenu ve stylu: "Jen ať platí dál 700 Kč za 4Mbity, blbec!". Přitom fakturu mi posílají každý měsíc poštou, na mobil a ještě e-mail.