Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > ADSL u O2 na jak dlouho je uzavřená smlouva?

ADSL u O2 na jak dlouho je uzavřená smlouva?

anonym (18.12.2010 10:18:36)

Na jak dlouho je s O2 uzavřená smlouva ADSL akce 400 Kč/rok. Je smlouva vázána déle jak rok nebo jde vypovědět i dříve? Má cenu zřizovat 16 Mb/s službu, když po ověření přes internet bych měl mít na bytě max přípojku 12288/512 kbps. Děkuji za odpovědi, díval jsem se do podmínek O2, ale nějak tam nechápu ty podmínky tak se raději ptám. Zatím jsem jen v podnájmu a možná se budu za rok stěhovat tak bych to potřeboval vědět navíc mám internet připojený přes mobilní internet a to jsem rád, že se mi vůbec načtou stránky. :(

anonym (20.12.2010 15:13:38)

smlouva je na dobu neurcitou, kdyz tak napis a probereme co to obnasi

anonym (20.12.2010 20:29:41)

Zřizovat 16 Mb/s službu má určitě smysl, protože pokud si zřídíš 8 Mb/s poběží ti jenom MAXIMÁLNĚ tou osmičkou, kdežto pokud si dáš 16 Mb/s poběží ti to MAXIMÁLNĚ 12 Mb/s. Nepočítej ale s tím, že ti to někdy tou dvanáctkou pojede :D Šestkou by ti to ale jet mohlo :) Jinak smlouvu neuzavíráš. Nic nepodepisuješ a cenu máš garantovanou na rok. Můžeš to zrušit kdykoli, ale výpovědní lhůta ti běží od 1. dne následujícího měsíce. Pokud máš tarif O2 NEON získáš ještě 100 Kč slevu, takže to budeš mít za 300/měsíc. Kdybys měl ještě nějaké dotazy, klidně se ptej. Akce platí do 30. prosince!!!!! Takže si pohni, jestli to chceš. :) Nejjednodušší pro tebe asi bude, když si zavoláš na 800 123 456, tam ti řeknou co a jak. ;)

Petr (21.12.2010 09:49:29)

Z O2 mi nabídli ten tarif 300Kč/rok (mám neon) a že mi tato cena zůstane i po roce - prý aby jim neotíkali zákazníci. Dá se jim věřit? Je to konečná cena nebo si ještě něco započítají o čem se v nabídce nezmiňují (nájem za modem)? Smlouva se neuzavírá - to znamená, že žádná neexistuje nebo je tím myšleno, že se neuzavírá písemně? A co se tedy po roce vypovídá, když ne smlouva (existuje-li)? Čí je modem, je nutné ho po vypovězení neexistující smlouvy vrátit? Děkuji Všem za nějakou odpověd. Petr

Kuba (21.12.2010 11:51:15)

Po roce ti to zůstane, pokud budeš vyhrožovat tím, že odejdeš. Nájem za modem neexistuje, protože si ho kupuješ do osobního vlastnictví za 990,- Smlouva je, ale neuzavírá se písemně. Je to smlouva na základě hlasového souhlasu. (Neptej se mně jak je to v zákoně :D) A po roce jak ti budou volat tak to prostě zrušíš, pokud ti tu cenu nedají stejnou, nebo pro tebe pořád výhodnou. Modem je tvůj a nic nevracíš ;)

anonym (5.2.2011 09:53:57)

A jak je to s tou vypovedni lhutou? Kdyz si, řekněme 20.11., zazadam ze chci ukoncit vyuzivani sluzby k 31.12., tak je to ok? A kdybych na to zapomnel a zazadal o to az v pulce prosince, tak mi jeste muzou nauctovat leden? Diky za objasneni.

(26.12.2010 11:24:01)

Takže, Já jsem před více než před rokem přešel od UPC k O2. Tehdy měli O2 akci 500,- Kč měsíčně za tarif 8 Mb/s na rok ! tak jsem to vzal, co se týče kvality připojení, tak stabilní mezi 6,5 - 7 Mb/s - bydlím nedaleko ústředny a službu mi zřizoval můj známý (jejich technik), takže v tomhle ohledu spokojenost. Nějak jsem zapoměl jak dlouho už u nich jsem a předpokládal jsem, že před ukončením toho roku provozu "v akci za 500" mě sami zkontaktují, jestli budu chtít i po roce prodloužit "smlouvu" (skutečně nic písemně) a nebo skončit. Teď v posledním vyúčtování mi přišel poslední měsíc roz-účtován na 2 poloviny. První polovina za starý "akční" tarif a zbytek měsíc již za nový nějaký dražší. Tak jsem zavolal 800123456 a bylo mi sděleno, že protože jsem Sám smluvní vztah neukončil, tak ho O2 sami automaticky prodloužily, a to za standartní tarif, který je 750,- Kč. Když jsem se zeptal, že proč mě sami nekontaktovali a nezeptali se, zda mám zájem i po skončení "akčního" roku u Nich setrvat, tak mi operátorka sdělila, že toto jsem měl učinit Já ! Tak jsem jí řekl O.K. jsem ochoten u Vás zůstat i nadále, ale za starý tarif (500,- Kč) jinak končím. Asi jsem mohl jít ještě níž s požadavkem na snížení tarifu, ale vykašlal jsem se na to - nejsem nějakej Vietnamec z tržiště, abych se "handrkoval" o každou korunu a za pětistovku takové kvalitní připojení není vůbec špatné. Pak jsem byl přepojen na nějakou jinou pracovnici, kde jsem se dohodl jak jsem napsal výše, ovšem s tím, že to co již bylo naúčtováno nelze vzít zpět. Takže jsem již musel zaplatit i tu dražší polovinu měsíce a v příštím vyúčtování budu muset zaplatit také část měsíce, která mi jela ze standartním tarifem - návrat ke starému 500,- Kč tarifu nastal až dnem, kdy jsme uzavřeli novou telefonickou smlouvu.