Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Výběr ADSL Premium od ČRA nebo UPC Chello light 2056?

Výběr ADSL Premium od ČRA nebo UPC Chello light 2056?

ViktorD (13.6.2006 19:27:06)

Zvažuji přechod od jiného providera, chtěl byl zrušit stávající pevnou telef. linku a současně zřídit balíček "telefon+internet", resp. u UPC vč. dosavadní kabel. televize. Kromě ceny zvažuji i technické a technologické parametry. ADSL Prémium nabízí (zruším dosav. ISDN od Telecomu) i 4 telef. linky (nové) a pro internet agregaci 1:20, to UPC nemá... Jaký je vlastně rozdíl v kvalitě či parametrech mezi ADSL a kabelovým rozvodem UPC. Když to bude ADSL, vystačím s jejich gratis modemem USB nebo si mám připlatit modem 4x ethernet ? A jde skutečně k modemu připojit 4 samostat. analogové telefony fungující neomezeně samostatně? Děkuji

Štencl (16.6.2006 09:49:54)

modem urcite Ethernet!!! Jinak nechapu jak myslis pripojit ty telefony k modemu.. jinak telefony musi byt za rozbocovacem.. at uz jednotlive kdy 1 tel.=1 rozb. nebo pres rozbocovac zapojene paralelne telefony.. zkus se kouknout sem do fora, bylo tu o tom toho napsano nekolik bitu ;)

-arne- (17.6.2006 12:24:04)

co je špatného na USB modemu???

Anonym (17.6.2006 06:34:07)

Rozhodně spíš ethernet adsl modem než USB, ať už s jedním nebo čtyřma portama. Podstatný rozdíl mezi UPC a ČRa je například, že ČRa v tom nabízí klasický analogový linky, na který můžeš použít obyč telefony beze změny. Zatímco UPC nabízí VoIP linky s určitou garancí kvality (nicméně dočteš se okolo že přesto ani to nemusí na 100% znamenat kvalitní hovor u tebe konkrétně). To potom analogový telefony k tomu modemu připojit můžeš (nevím teda kam sis představoval že bys je do toho modemu zapojil), ale jen přes VoIP adaptéry, na každej analogovej aparát jeden, anebo se lépe ohlídneš rovnou po nějakým dražším adsl modemu kterej má zabudovanou VoIP bránu (neboli má integrovaný ty VoIP adaptéry přímo v sobě, jeden nebo víc) a vzadu pak má kromě ethernetových RJ45 vývodů rovnou i vývody RJ11 právě pro ty klasický analogový telefony. Vzhledem k tomu že chceš telefonních aparátů používat víc, buď se budeš muset s obyčejným modemem a k nim s několika externími VoIP adaptéry, což ti nemusí bez správnýho nastavení za určitých znalostí problematiky šlapat nakonec vůbec, anebo si připlatíš za ten modem s bránou (je dražší ale stejně asi levnější než modem+4adaptéry). Anebo oželíš starý analogový aparáty a místo nich si pořídíš k obyčejnýmu adsl modemu rovnou několik IP telefonů (to ale taky něco stojí a možná víc než ta brána). Já bych v tvým případě asi šel do toho modemu s bránou a s použitím původních telefonů (to se nakonec až nejvíc blíží tý druhý alternativě, analogový u ČRa), případně když ne to, tak do nákupu těch IP telefonů.

Anonym (17.6.2006 09:48:49)

ČRa nabízí i převod ISDN za stejnou cenu, jako analog, pokud si objednáš Bluetone Premium ADSL 2006. Myslím si, že přechod k ČRa by pro Tebe byl z hlediska ceny vůbec nejvýhodnější - pokud netrváš na převedení současných telefonních čísel od ČTc a souhlasíš s novými čísly přidělenými ČRa, je převod bez zpoplatnění, ADSL modem můžeš použít ten, který už máš (musí ale umět PPPoE) a nemusíš nic dalšího dokupovat pro funkčnost telefonů. V žádném případě však nesmíš sám zrušit pevnou linku u ČTc - to za Tebe vyřídí ČRa na základě objednání služby.