Internet Optimal již od 400 Kč s DPH! Kvalitní připojení bez omezení. Další služby můžete získat za zvýhodněnou cenu.
Obecná diskuse
Diskuze na obecná témata týkající se počítačů a internetového připojení.
Přečtěte si, prosím, pravidla diskuze.
Tomáš Pětivoký (redaktor)
07.11.2008, 00:00
Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v říjnu 2008 (článek na DSL.cz)
V říjnu byly dosaženy rekordní rychlosti kabelovek i ADSL. Nejčastějším typem internetového připojení v ČR se stalo ADSL s nominální rychlostí 8 Mbit/s. V pravidelném přehledu se dozvíte jeho skutečné rychlosti.
Rychlost 8mb neni pravda (neregistrovany)
11.12.2008, 00:59
RE: Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v říjnu 2008
Nechal jsem si zvednout rychlost ze 4mb na 8mb.Když jsem měl 4mb tak jsem naměřil normálně 3.8mb a odezvy ve hrách super,
myslel jsem když jim skočim na těch 8mb že to bude ještě lepší ale tady se můžete podívat jak je to lepší : http://rapidshare.com/files/172211811/22.45cas.JPG.html akorát že jsem provolal kredit 400kč a víc platim,jinak rychlost je samozřejmě horší a navíc se to každou chvíli odpojuje,služby VOLNÝ pod psa.Vřele nedoporučuji.
myslel jsem když jim skočim na těch 8mb že to bude ještě lepší ale tady se můžete podívat jak je to lepší : http://rapidshare.com/files/172211811/22.45cas.JPG.html akorát že jsem provolal kredit 400kč a víc platim,jinak rychlost je samozřejmě horší a navíc se to každou chvíli odpojuje,služby VOLNÝ pod psa.Vřele nedoporučuji.
petr (neregistrovany)
09.11.2008, 21:15
Je sice pekne ze O2 ma v nabidce jejich super 16 Mbit ale zacinam pochybovat o tom ze nekomu to tech 16 Mbit jede.
S takovou budou za chvili nabize 1 Gbit, sice to po telefonich dratech nikomu nidky nepojede ale v reklame to bude pusobit skvele :-) :)
S takovou budou za chvili nabize 1 Gbit, sice to po telefonich dratech nikomu nidky nepojede ale v reklame to bude pusobit skvele :-) :)
Mart (neregistrovany)
08.11.2008, 12:43
Dobry den , jen takovy detail ktery se tyka mereni na DSL.cz , neberte to prosim spatne jen jako navrh na zlepseni , sem jeden z mala vyvolenych ktery ma domu privedenych 35Mbit linku , kdyz merim na internetprovsechny.cz vse funguje bez problemu a vysledek kolem 25-35 Mbit namerim , u vas mam problem ze kdyz kliknu na mereni tak hodne rychle zacne ject trafik smerem k vam cca 3-4MB/s ale stane se to tak rychle ze pak porad jen dal probiha mereni rychlosti a nic to nedela , pres iftop nebo iptraf je opravdu videt ze komunikace smerem od vas pak nejak umre a merak se semnou prestane bavit , nechci kritizovat kdyz chci zjistit rychlost sosnu nejaky ISO z ftp.linux.cz a tam holt vidim ze sosam treba 33Mb/s , a jak rikam na internetprovsechny z merenim nemam problem .
Anonym (neregistrovany)
07.11.2008, 23:01
Takové statistiky , s kterými DSL operuje si může na své stránky navěsit každý . Metodika s jakou vyhodnocují těch několik desítek /stovek návštěv je zavádějící .
Rosi (neregistrovany)
07.11.2008, 16:48
To by mě zajímalo, kde to JARONET nabral, když rychlost, kterou garantujou, mám v měsíci tolikrát, že bych to spočítal na prstech obou rukou - s Jaronetem věčnej problém!!!!!
Honza (neregistrovany)
07.11.2008, 00:15
nemuzu si pomoct, ale ty namereny rychlosti jsou divny - jak vubec poznate, ze nekdo ma 2Mbit a nekdo 8Mbit? To se pak ptate zpetne na O2 ze ta a ta IP jela tolik a tolik nebo spolehate na to vyplneny od uzivatelu?
Btw tenhle mesic jsem byl na 4 ADSL linkach a nameril jsem tohle:
CRa premium 8Mb: realne asi 7,8Mbps / cca 500kbps
Volny LLU 8M: realne asi 7,9Mbps / cca 480Kbps
T/O2 16Mbps: realne asi 12Mbps / 640kbps
a T/O2 2Mbps (stary tarif): realne asi 1,7Mbps / 96Kbps
cili nevericne kroutim hlavou...
Btw tenhle mesic jsem byl na 4 ADSL linkach a nameril jsem tohle:
CRa premium 8Mb: realne asi 7,8Mbps / cca 500kbps
Volny LLU 8M: realne asi 7,9Mbps / cca 480Kbps
T/O2 16Mbps: realne asi 12Mbps / 640kbps
a T/O2 2Mbps (stary tarif): realne asi 1,7Mbps / 96Kbps
cili nevericne kroutim hlavou...
buchtak (neregistrovany)
07.11.2008, 10:48
Taky mi ty vysledky prijdou trochu zvlastni. Ale na druhou stranu - zkus si merit nekdy kolem spicky, tj. hlavne nedele-utery tak kolem pul osmy vecer. Myslim si, ze lidi casto merej prave v tuhle dobu a tim jsou ty vysledky tolik posunuty smerem dolu.
nobody (neregistrovany)
07.11.2008, 11:04
Vetsina lidi meri prave ve chvili, kdy se jim to "nejak nezda". Tzn. prave ve spicce, takze se vysledkum moc nedivim.
petr (neregistrovany)
07.11.2008, 19:34
tj , ja mam taky 8MB u O2 a sem neco pres 7MB a ne tak malo jak se pise tady, takze urcite to bude tema spickama
aha (neregistrovany)
10.12.2008, 13:02
A říká ti něco řežie paketů, protokolu tcp/ip ?? řežie může dělat až 20% přenosové rychlosti linky.
takže 7Mbit je reálná odpovídající rychlost.
příklad mám 4Mbity (wifi 5Ghz) a díky šifrování aj pomocné režii mám v reálu 3,6 - 3,7Mbit rychlost.
takže 7Mbit je reálná odpovídající rychlost.
příklad mám 4Mbity (wifi 5Ghz) a díky šifrování aj pomocné režii mám v reálu 3,6 - 3,7Mbit rychlost.