Internet Optimal již od 400 Kč s DPH! Kvalitní připojení bez omezení. Další služby můžete získat za zvýhodněnou cenu.

Obecná diskuse

Diskuze na obecná témata týkající se počítačů a internetového připojení.
Přečtěte si, prosím, pravidla diskuze.

(redaktor)
+0x

-0x

08.09.2009, 00:00
WiMAX Českých Radiokomunikací dobývá Českou republiku (komerční sdělení) (článek na DSL.cz)
České Radiokomunikace spouští služby na bázi technologie WiMAX ve 25 městech.

Hug (neregistrovany)
+0x

-0x

11.09.2009, 12:52
RE: WiMAX Českých Radiokomunikací dobývá Českou republiku (komerční sdělení)
Já sem si to objednal, hned jak sem zjistil, že tu mám pokrytí.
Pokud bych si objednal nahé Adsl, tak by mě stálo nějakých 600, měsíčně, s tím, že u mě je dostupné max 6144/384, čili upload úlně na nic. takže si ty tři stovky milerád připlatím a budu mít slušný upload,kvalitní VoIP a kvalitu připojení úplně někde jinde než u wifi:)

wikx (neregistrovany)
+0x

-0x

11.09.2009, 17:22
priste prosim vynechte slovosled "jine nez u wifi" radeji nechte "nez jinde...." nekdo jako treba ja hnidopich by se mohl pobourit... osobne jsem pripojen 10GHz rychlosti neco kolem 5000/5000 se stabilitou pripojeni ktera mi zatim NIKDY nekleska pod 70% at prsi ci neprsi snezi ci nesnezi, je den nebo noc..

Hug (neregistrovany)
+0x

-0x

11.09.2009, 17:27
Tak kdyby u nás bylo takové wifi, tak není co řešit.....jenže pokud je u nás jenom nějaký garážový poskytovel na 2,4 a 5, s maximální rychlostí 4000/512 za 600,-, tak pořád je pro mě wimax lepší volba:)

wikx (neregistrovany)
+0x

-0x

11.09.2009, 17:35
to ano.. sam jsem mel podobny problem nekolik let - vesnice par domu a v okoli pouze dva garazovi poskytovatele.. nakonec se to jeden z tech poskytovatelu rozhodnul (po me iniciative a po tom co sem musel obehnout ty domy a zeptat se jich zda chteji net) natahnout i do meho okoli a nastesti je dost sikovnej atak postupem casu vybudoval slusnou sit a stale v budovani pokracuje... ale jak rikate asi na vyber nemate..

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

10.09.2009, 19:24
Drahe to není mozna pro domacnosti, ale pro firmy vynikajici reseni.

wennda (neregistrovany)
+0x

-0x

08.09.2009, 14:24
doma nam dneska pripojili magnalink metrpolitni sit placenou z EU a tady sou tarify od 30/30 az 50/50 nebo pokud se domluvite do nixu i vic ...nebot optika tady ma kapacitu neomezenou a do nixu je to pro poskytovatele za pausal tzn wimax nevim nevim jetsli to za ty nekdestansky penize nekdo bude chtit pokud by byla cena tak do 450 a nabizeli by aspon 10/2.5 tak si myslim by to byl dobrej produkt takhle je to nesmysl kdyz od o2 je za 500 8mbit vcetne telefonu 300 minut volani zdarma

Honza (neregistrovany)
+0x

-0x

08.09.2009, 17:10
Moje rec, za ty prachy at si to nechaj, ale s optikou se moc nevytahuj a bud rad, ze ji mas, ne kazdej bydli v panelaku ve meste, nekdo radsi nez optickej kabel bazen a velkou zahradu :-)

U nas wifi neni a nebude, kvuli dvema barakum tu ap nikdo stavet nebude, adsl nejde vubec, ufon "jede" vecer 10kB/s (rano jede 160, ale prece nebudu kvuli netu vstavat), takze jedinou moznost mam jen CDMA od kyslika, ktery je s rychlosti cca 512kbit za 150 kacek docela odpovidajici, akorat sem musel ukecat znameho s adslkem z mesta, jinak by to stalo taky desnou vatu :-)

Za ten wimax bych dal presne tu petistovku, a rad, ale litr ani nahodou. Za petikilo by mi stacil i ten megabit, kdyby tam byl :-)

wennda (neregistrovany)
+0x

-0x

10.09.2009, 10:41
nechtel sem se vytahovat chtel jsem jenom naznacit ze nechapu za ty prachy jaka ze to je revoluce a komu to chtej nabizet ... podle myho je to naprosto neprodejny rikam za 450 s tema parametrama jak sem psal 10/2.5 to by slo ale takhle moc nechapu kdo tyhle kraviny v cra vymejsli

Patrik (neregistrovany)
+0x

-0x

08.09.2009, 21:42
Hm. Myslíš, že kvůli 2ma barákům by nikdo AP nepostavil? Vem to z jiné strany? Kolik baráků je v okolí 15km?

Honza (neregistrovany)
+0x

-0x

09.09.2009, 21:43
Tak to si sem stopro jistej. Tady jsou kolem jen hluboky lesy a kopce, 2 novy baraky, pak par baraku s duchodcema a chalupy, co net nechtej.

I kdyz do mesta vzduchem pres kopec tak max 2 kilaky. Musel by to postavit na vysokej stozar nekde uprostred lesa, musel by k tomu dat solarni panely a baterku, musel by to vyresit s majitelem pozemku (lesy cr) a pak by to jeste musel nejak zabezpecit proti cernym sberacum a lovcum :-) A protoze ten kopec neni zas tak vysokej, dalsi baraky by na to stejne nevideli, pokud by nepostavil stozar vysokej 50m.

Patrik (neregistrovany)
+0x

-0x

10.09.2009, 17:31
Tak hoď do emailu GPS lokality. Uvidíme co se s tím dá dělat. Ale pouze poradím. Už to nerealizuju.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

09.09.2009, 21:44
kus, baraky nevidely*