Jen za 400 Kč měsíčně. Pouze připojení k internetu ADSL bez hlasových služeb. . Bez smluvního úvazku! Od 13. měsíce je účtována cena dle standardního ceníku. Další služby můžete získat za zvýhodněnou cenu.

Obecná diskuse

Diskuze na obecná témata týkající se počítačů a internetového připojení.
Přečtěte si, prosím, pravidla diskuze.

Jan Lipšanský (redaktor)
+0x

-0x

13.02.2010, 00:00
Avatar na zimní olympiádě (článek na DSL.cz)
Fenomén 3D postupně pohlcuje svět. Objevily se první pokusy vysílat ve 3D i sportovní přenosy. Šílenství kolem Avataru je zřejmé při pohledech na žebříčky výdělků. Byla představena 3D televize s úhlopříčkou skoro 4 metry...

albert (neregistrovany)
+0x

-0x

14.02.2010, 17:21
RE: Avatar na zimní olympiádě
Autor článku je tak trochu trdlo. Brojit proti 3D technogii je jako brojit proti barevné televizi . Nové technologie jsou lepší a vytlačej ty staré , tak to bylo a bude a je to dobře ! Mám doma FULL HD televizor s velkou úhlopříčkou a nelituji - náš operátor kabelové televize zhruba 50% pořadů dodává v širokoúhlém formátu ve FULL HD kvalitě. Doporučuji proto autorovi článku vylézt ze své zemljanky někde v Horní Dolní , podívat se kolem sebe a obtěžovat se zjistit , co se děje. A nejenom to - chce to taky zapojit představivost a zamyslet se , co bude za pár let , bo bez představivosti a inovace by jsme byli všichni žili v jeskyních jako autor tohoto článku.

PS: Jinak AVATAR v 3D kině je nádherný zážitek a považuji jej za jakousi rozbušku technické revoluce v oboru a posla věcí budoucích za hranicí náší představivosti. A co se týče děje - beru ho jako modernizovanou verzi "indiánky" a ty já mám tůze rád :-))

Antiavatar (neregistrovany)
+0x

-0x

14.02.2010, 15:56
Ono je to tak uspokojující, plivnout po něčem, co se takové spoustě lidem líbí. A pokud dobře nerozumím tomu, o co vlastně u filmu jde, tak bych se držel svého kopyta, je-li vůbec nějaké.

Phate32 (neregistrovany)
+0x

-0x

13.02.2010, 19:20
Už aby byly ty televize, co mají větší rozlišení než skutečný svět :-D

Salim (neregistrovany)
+0x

-0x

13.02.2010, 19:10
V přírodě nejsou takové potvory a takové technologie jako ve filmech... Kolik lidí by šlo do kina na 3D dokument o přírodě oproti takovému Avatarovi?

Z. (neregistrovany)
+0x

-0x

13.03.2010, 17:43
Asi tak nějak … Byl jsem v Imaxu na nějakým podmořským dokumentu ve 3D. Ta 3D želva byla moc hezká. Co říkal ten chlap, to už ani nevim.

Michal (neregistrovany)
+0x

-0x

13.02.2010, 16:37
Na sledování 3D nejsou vždy potřeba brýle. Už je také televize na principu hologramu (měnících se pohyblivých obrázků) a datový přenos je jen o 20% větší.

Z (neregistrovany)
+0x

-0x

13.02.2010, 12:04
Docela hloupý a velmi subjektivní článek.

Anonym (neregistrovany)
+0x

-0x

17.02.2010, 00:55
Ale ani moc ne. Mnoha ostatním autor připomína, že aby se z toho 3D Avatara náhodou nepo...li.
Kromě vynikajícího ztvárnění přírody a dobře udělaného 3D je to neuvěřitelně hrozný film.

Čilek (neregistrovany)
+0x

-0x

13.02.2010, 18:15
Možná subjektivní, ale já v něm téměř se vším souhlasím. U filmů mě zajímá hlavně obsah a nynější (běžné) technologie pro zprostředkování toho obsahu mi bohatě stačí. Ale i má úvaha je samozřejmě subjektivní. Ať si lidi kupujou třeba 4D televize, když z toho budou mít radost.

alex (neregistrovany)
+0x

-0x

14.02.2010, 10:56
tak především autor míchá páté přes deváté a nerozlišuje, 3D Avatar jsme viděl v IMAXu a je to supr zážitek, být proti pokroku v technice je úplná blbost, podstatné je , že mám rád i procházky přírodou, ovšem přes den nebo za dobrého počasí, když je tma nebo nevlídno tak jsem zase doma u TV nebo PC, což mi příjde celkem normální....