Internet Optimal již od 400 Kč s DPH! Kvalitní připojení bez omezení. Další služby můžete získat za zvýhodněnou cenu.
Obecná diskuse
Diskuze na obecná témata týkající se počítačů a internetového připojení.
Přečtěte si, prosím, pravidla diskuze.
David Procházka (redaktor)
31.03.2010, 00:00
Mobilní operátoři si dělají, co chtějí (článek na DSL.cz)
Žijeme opravdu v prazvláštní době. O tom, že dlouhodobé hodnoty již nejsou tak stálé, nemá cenu polemizovat. Ale o tom, že krátkodobé plány a vize mají v podání obchodníků s mobily a u operátorů život takříkajíc jepičí, o tom již polemizovat lze celkem snadno.
Tomáš (neregistrovany)
31.03.2010, 09:49
Re:
Plně souhlasím s autorem, který to popsal výstižně. Tarifní programy operátorů s různými kombinacemi zvýhodnění (balíčky, VIP smlouvy atd.) jsou už tak krkolomné, že se v nich mnohdy nevyznají ani jejich obchodníci! Praxe je pak taková (zejména firemní zákazníci na dobu určitou), že zákazníci zbytečně přeplácejí svého operátora až o desítky procent. Podle loňského průzkumu Sdružení obrany spotřebitelů je to cca 80 % zákazníků. Těch důvodů proč? je více a není účelem mého příspěvku to dál rozvádět. Lidi se v tom prostě nevyznají a nemají čas rozpitvávat měsíční vyúčtování - zkrátka přijde faktura a zaplatí ji, protože volat potřebují. Operátor je má víceméně "na háku", protože je zákazník držen Smlouvou a pokud by chtěl odejít, musel by zaplatit vysokou smluvní pokutu. Jedním z hlavních důvodů přeplácení operátora je špatné nastavení tarifních programů, které je potřeba občas zoptimalizovat. Získat optimalizaci od svého operátora je problém, protože se začíná starat až v okamžiku, když chcete přjít ke konkurenci nebo rozšířit u něj služby. Proto jsem se rozhodl takový internetový optimalizátor vytvořit. Je postavený na tarifních programech T-Mobile pro firemní zákazníky a umí na základě zadaného počtu SMS, MMS a provolaných minut navrnout optimální tarifní program, spočítá celkovou útratu včetně detailní kalkulace za jednotlivé položky a zjištění, jak je kredit z tarifu využit (přečerpání a o kolik nebo propad minut nebo korun). Je to šikovná, přesná a rychlá pomůcka a k dispozici je volně na itpoint.cz - http://www.itpoint.cz/kalkulator-volani/.
kolemjdoucí (neregistrovany)
31.03.2010, 21:38
Re:
tak jsem zkoušel kalkulačku a něka to nedopadlo při výpočtu 60 minut mi to tam hodilo nesmyslnej tarif T 30 HIT. Při tomto vychází nejlíp Kredit 300 ve veriantě HIT. Podle mýho je tato kalkulačka zastaralá, nebo zavádějící.
kolemjdoucí (neregistrovany)
31.03.2010, 21:42
Re:
omlouvám se, špatně jsem se podíval na výpočet.