Internet Optimal již od 400 Kč s DPH! Kvalitní připojení bez omezení. Další služby můžete získat za zvýhodněnou cenu.
Obecná diskuse
Diskuze na obecná témata týkající se počítačů a internetového připojení.
Přečtěte si, prosím, pravidla diskuze.
Richard Klíčník (redaktor)
16.03.2011, 00:00
Kam s ním aneb Když webhosting nestačí (článek na DSL.cz)
Základem každé internetové prezentace je klíčová doména a hosting. Zatímco doménu si můžete u registrátora snadno opatřit za pár set korun ročně, za hosting můžete mnohdy zaplatit tolik, co jinde za virtuální nebo dedikovaný server. Kdy je tedy vhodný okamžik přejít z klasického webhostingu na sdílený nebo dedikovaný server? Komu se vyplatí hosting, komu virtuální nebo dedikovaný či managed server? Na to vám na dsl.cz odpovíme v následujícím seriálu Když webhosting nestačí.
anonym (neregistrovany)
17.03.2011, 09:56
Re:
Mel bych dotaz na VPS. Jak je to s velikosti hdd, pameti. Je to velikost na "uzivatelska data" nebo "komplet"?
Napriklad kdyz si vezmu nejaky VPS s prostorem 25GB a 512MB pameti. Tak cela tato velikost poslouzi jen pro moje stranky a moje nahrane aplikace? nebo musim pocitat s tim ze se tam nainstaluje OS, DB, webserver, ... a razem z 25GB mam 20 volnych na data a ramka je taky plna a jeste to zacina swapovat?
S VPS nemam zkusenosti, proto se ptam.
Napriklad kdyz si vezmu nejaky VPS s prostorem 25GB a 512MB pameti. Tak cela tato velikost poslouzi jen pro moje stranky a moje nahrane aplikace? nebo musim pocitat s tim ze se tam nainstaluje OS, DB, webserver, ... a razem z 25GB mam 20 volnych na data a ramka je taky plna a jeste to zacina swapovat?
S VPS nemam zkusenosti, proto se ptam.
anonym (neregistrovany)
05.04.2011, 08:20
Re:
Dobrý den,
VPS je zkratka virtual private server. Tedy virtuální soukromý server a je tedy vyhrazen přesně pro vás v dané konfiguraci samostatný systém, který již zabírá na vyhrazeném prostoru své místo. Tedy vše je dohromady. Je to jako by jste měl fyzický stroj, akorat je omezen.
Pavel
VPS je zkratka virtual private server. Tedy virtuální soukromý server a je tedy vyhrazen přesně pro vás v dané konfiguraci samostatný systém, který již zabírá na vyhrazeném prostoru své místo. Tedy vše je dohromady. Je to jako by jste měl fyzický stroj, akorat je omezen.
Pavel