Úvod > Články > Podzimní akce ADSL. Levnější připojení a stovky minut volání zdarma

Podzimní akce ADSL. Levnější připojení a stovky minut volání zdarma

Po letní vlně zrychlování přípojek ADSL přicházejí telekomunikační operátoři s akčními podzimními nabídkami. 500 Kč měsíčně za internet a volání nebo internet se set top boxem za korunu.

Telefónica: Internet a volání bez paušálu za pevnou

Jak jste možná v posledních dnech sami zaznamenali v televizních reklamách nebo na internetu ― viz níže snímek reklamy na webu v podobě poletujících čísel ―, Telefónica O2 nabízí v rámci balíčku O2 Duo internetové připojení přes ADSL s rychlostí downloadu 8 Mbit/s za konečných 500 Kč měsíčně.

O2 ADSL 8M za 500 Kč/měsíc

 

Stávající zákazníci za tuto rychlost (8 Mbit/s down a 512 kbit/s up) standardně měsíčně platí 475 Kč a k celkové částce musí rovněž připočítat paušální poplatek za pevnou linku a případné provolané minuty. V rámci své podzimní akce Telefónica O2 však novým zákazníkům za celkem 500 Kč/měsíčně (včetně DPH) k této rychlostní variantě připojení nabízí i 300 volných minut volání z pevné a také jim za samotnou pevnou linku nebude účtovat už žádné další poplatky. Za zřízení této služby vybírá pouze symbolickou jednu korunu a jako bonus ještě novým zákazníkům nabízí za 599 Kč WiFi router pro bezdrátové zasíťování domácnosti. Celkově tak nabídka z akce nesoucí jméno Dny pohádkových cen vypadá následovně:

•             internetové připojení 8Mbit/s v balíčku O2 Duo na rok jen za 500 Kč/měsíc

•             měsíčně 300 volných minut volání z domova

•             pevná linka již v ceně služby

•             aktivace za 1 Kč

•             WiFi modem za 599 Kč s DPH pro bezdrátové pokrytí domácnosti

"Po nedávném zrychlení Internetu ADSL na 8Mb v již základní variantě, které se setkalo s ohromným zájmem, pokračujeme další nabídkou, kterou české domácnosti jistě uvítají. Tou je vysokorychlostní internet za atraktivní cenu a bez dalších poplatků," říká Jan Karas, ředitel pro marketing spotřebitelského segmentu a dodává: "věříme, že tato nabídka bude zajímavá i pro zákazníky, kteří uvažují o změně poskytovatele internetu."

Tato speciální nabídka je časově omezena a noví zákazníci, kteří se chystají si připojení přes ADSL od Telefónicy O2 zřídit, si je mohou takto zvýhodněně objednávat až do 26. října. Podmínkou je podepsání smlouvy na dobu 12 měsíců. Částka 500 Kč měsíčně platí po celý rok plnění smlouvy. Poté, od 13. měsíce, bude zpoplatněna jako standardní balíček O2 Duo ADSL 8M a vyjde na 899 Kč s daní. 

Objednávku O2 Duo lze uskutečnit prostřednictvím serveru DSL.cz zde.

České Radiokomunikace: k internetu set-top-box za 1 korunu

Druhou podzimní akcí, oznámenou stejně jako v případě Telefónicy O2 toto pondělí, je zvláštní nabídka Českých Radiokomunikací. Ty se rozhodly novým zákazníkům k objednanému internetovému připojení přibalit za jednu korunu i set-top-box ― tedy onu „magickou krabičku“ potřebnou pro přijímání terestrického digitálního signálu. Set-top-box za chvíli budou potřebovat všichni, kdo stále ještě sledují analogové vysílání a neuvažují o dalších variantách v podobě kabelové televize, satelitu či IPTV (televize přes internetový protokol). Důležitou informací je, že speciální nabídka se týká pouze služeb Premium ADSL.

Připomeňme, že České Radiokomunikace podobně jako ostatní poskytovatelé ADSL na konci srpna zrychlily připojení a nabídky stejně jako konkurence zredukovaly rovněž na dvě rychlostní pásma. Zatímco ale konkurenční poskytovatelé ADSL nabízejí maximální rychlosti 8 Mbit/s a 16 Mbit/s, Radiokomunikace ve vlastní síti nabízejí až 20 Mbit/s s rychlostí uploadu 1 Mbit/s. 

„České Radiokomunikace tímto krokem potvrzují svůj stanovený cíl – naslouchat potřebám zákazníků a nabídnout jim vysoce kvalitní služby vždy za výhodnějších podmínek než má konkurence,“ říká David Mašát, výkonný ředitel pro obchod a marketing Českých Radiokomunikací. „Kvalitní připojení k internetu a digitalizace jsou dvě velká témata, o kterých zákazníci přemýšlejí. Proto jsme naši nabídku ještě ‘vyšperkovali’, takže když si náš internet zákazníci objednají do konce listopadu, obdrží od nás set-top-box za pouhou 1 korunu,“ dodává Mašát.

Zmíněné připojení s rychlostí stahování 20 Mbit/s přitom vyjde včetně poplatku za telefon na 899 Kč s daní (za první rychlostní pásmo „až 8 Mbit“ zákazník se vším všudy zaplatí 699 Kč).  

Skutečné hodnoty dle našeho měřáku

S marketingovým mácháním vyššími nominálními rychlostmi připojení k internetu přes ADSL se v posledních týdnech roztrhl pytel. Reálné hodnoty jsou však často jiné. Zákazníci a potenciální zájemci předejdou případnému zklamání z nižších naměřených rychlostí tehdy, když se seznámí s některými skutečnostmi. 

Na počátku měsíce jsme na našem serveru uveřejnili pravidelné statistiky výsledků měření rychlostí internetového připojení ― letmý pohled do tabulek nám říká, že s rychlostmi 8 Mbit/s a ani 16 Mbit/s to není tak žhavé a potvrzuje se, že na tyto maximální hodnoty dosáhne jen omezené procento uživatelů. Majitelé 8Mbitových přípojek na našem měřáku naměřili v průměru 49 % nominální rychlosti a u varianty 16 Mbit/s to bylo jen 36 % . Na druhou stranu ale oproti předchozímu měsíci průměrné rychlosti v sítích poskytovatelů zásadně vzrostly. V síti Telefónicy O2 změna činila +35 % a nejvíce vzrostla rychlost přípojek Českých Radiokomunikací (150 %). Průměrné hodnoty downloadu dalších poskytovatelů ADSL leží v tomto rozpětí. (Více v přehledu Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v září 2008)

Nakolik se ve skutečnosti zákazníci přiblíží zakoupeným rychlostem, závisí na mnoha faktorech, a je proto lepší se poradit s techniky daného poskytovatele. Zájemci o připojení přes ADSL v síti Telefónicy O2 včetně těch stávajících, kteří čekají na zrychlení přípojek, mohou využít informací na webových stránkách www.zrychlujeme.cz.

15. 10. 2008

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...