Úvod > Články > T-Mobile nabízí nahé ADSL za 499 Kč měsíčně a přebírá klienty Radiokomunikací

T-Mobile nabízí nahé ADSL za 499 Kč měsíčně a přebírá klienty Radiokomunikací

A další novinky uplynulých dní: Microsoft odmítá zalepit bezpečnostní díry ve Windows XP - Twitter a hlasové hovory - a více...

T-Mobile nabízí nahé ADSL za 500 Kč měsíčně

Operátor T-Mobile začal nabízet internetové připojení přes ADSL bez nutnosti platit za pevnou linku. Tzv. nahé ADSL vyjde klienty v prvním roce na 499 Kč za měsíc včetně daně. Akce platí do konce letošního roku. Podmínkou zvýhodněné ceny je závazek na 24 měsíců, standardní cena nahého ADSL u T-Mobilu činí 699 Kč s daní.

Nabídka nahého ADSL obsahuje připojení s maximální rychlostí stahování 8 Mbit/s, služba neobsahuje FUP a je možné si ji zřídit i na neaktivní pevné lince.

T-Mobile přebírá domácí zákazníky Radiokomunikací

Telekomunikační operátoři spolu uzavřeli smlouvu, na jejímž základě T-Mobile odkupuje část podniku Českých Radiokomunikací. T-Mobile získává část nabízející maloobchodní služby, tj. pod svá křídla přebírá všechny domácí klienty Radiokomunikací. Obě firmy k tomu uvádějí, že:

  • T-Mobile díky převzetí maloobchodní části ČRa bude moci nabídnout fixní služby a zároveň se stane jedničkou mezi alternativními operátory nabízejícími DSL připojení,

  • České Radiokomunikace se plně zaměří na své klíčové oblasti podnikání – vysílací služby a telekomunikační služby pro firemní zákazníky, čímž naplňují svou vizi předního infrastrukturního operátora .

T-Mobile chce tedy posílit svou pozici v oblasti pevných telekomunikačních služeb, v poskytování pevného internetového připojení přes ADSL a nově i WiMAX. Obchodem získává více než 170 000 zákazníků Radiokomunikací.

"České Radiokomunikace provedly důkladnou analýzu svého postavení na trhu a příležitostí k dalšímu růstu v příslušných maloobchodních segmentech. Porovnali jsme nabídku našich služeb s nabídkami konkurentů a zvážili naši schopnost efektivně se odlišit na trhu," uvádí Jane Hannah, generální ředitelka Českých Radiokomunikací. "Rozhodli jsme se prodat část podniku, která poskytuje maloobchodní telekomunikační služby společnosti T-Mobile, abychom se mohli plně soustředit na klíčové oblasti našeho podnikání – televizní a rozhlasové vysílání a vysílací infrastrukturu včetně velkoobchodu a poskytování telekomunikačních služeb korporátním zákazníkům. Naší vizí je být nadále předním expertním partnerem a dodavatelem špičkových služeb v oblasti analogového a digitálního vysílání a poskytovat efektivní síťovou infrastrukturu velkoobchodním zákazníkům a konvergentní síťová řešení firemním zákazníkům," doplňuje Jane Hannah.

"Tato transakce nám umožní rozšířit naše pole působnosti i do oblasti fixních služeb a T-Mobile se stane jedničkou mezi alternativními poskytovateli DSL připojení. Tento krok nám zajistí dlouhodobý růst a ziskovost," říká Roland Mahler, generální ředitel společnosti T-Mobile Czech Republic, a dodává: "T-Mobile i České Radiokomunikace se snaží svým zákazníkům poskytovat ty nejlepší služby. Tato transakce ještě více posílí naši schopnost poskytovat vynikající integrovaná řešení pro všechny segmenty na trhu."

Microsoft nechce vytvořit záplatu na díru v TCP/IP ve Windows XP

Windows XP i Windows 2000 sužuje pár zranitelností v implementaci TCP/IP, stěžejní rodině protokolů pro práci v síti. Stejné díry byly i v dalších verzích Windows (Server 2003, Vista, 2008), ty Microsoft opravil v nedávné dávce aktualizací. Ovšem odmítá záplaty vytvořit pro starší operační systémy. Windows XP jsou přitom stále nejpoužívanějším operačním systém na světě.

Microsoft absenci záplaty zdůvodňuje technickými problémy. „Mluvíme tady o kódu, který je starý 12 až 15 let — backportování takového kódu je v podstatě neproveditelné,“ řekl Adrian Stone ze společnost Microsoft během pravidelného Sucurity Bulletin Webcast. „Ani aktualizace pro Windows XP nebude.“

Zranitelnosti jsou označeny jako "střední" pro Windows 2000 a "málo nebezpečné" pro Windows XP. Microsoft uvádí, že je sice možné díru zneužít, ale napadení stanic je nepravděpodobné, pravděpodobnějšími cíli útoků by mohly být servery. Důvodem je i to, že před útoky uživatele XP chrání vestavěný firewall.

Uživatelé se Microsoftu ptali, proč nechce vydat bezpečnostní aktualizaci, když jak Windows 2000, tak i XP jsou stále Microsoftem podporovány a mají mít aktualizace bezpečnostního charakteru zaručeny do června 2010, resp. dubna 2014 (Win XP). Microsoft na to odvětil, že bude i dále vydávat záplaty, ale jen pokud je to technicky proveditelné.

Twitter a hlasové hovory

Uživatelé mikroblogovací služby Twitter mohou od minulého týdne využít podpory hlasových hovorů. Volání je bezplatné a omezeno limitem dvou minut, tedy ekvivalentem délky textových zpráv (140 znaků vs. 120 sekund). Služba je zatím v beta verzi a dostupná vybraným uživatelům.

Podporu hlasu neintegroval přímo Twitter, ale kalifornská společnost Jajah, která na trhu působí jako VoIP operátor. Pro většinu uživatelů Twitteru, kterých jen ve Spojených státech je více jak 20 milionů, problémem je, že volaný i volající musí zároveň mít uživatelské účty u tohoto hlasové operátora.

Telefonování v rámci služby jajah@call probíhá následovně: jeden z uživatelů Twitteru na svůj profil pošle status ve tvaru „@call @jmeno", kde @jmeno je uživatelské jméno volaného na síti Twitter. „Poté vám začne zvonit telefon a dojde ke spojení hovoru. Všechny detaily kontaktu budou privátní, takže jajah@call můžete použít, aniž byste někomu sdělili své číslo,“ píše Jajah v prohlášení. „K volání nejsou potřeba sluchátka s mikrofonem, nic nemusíte stahovat, nic instalovat a nic vám neúčtujeme. Použijete jen ten telefon, který už máte.“

Hlasová služba se má objevit také v síti Facebook. Několik dní před spuštěním jajah@call společnost Vivox oznámila, že vyvíjí aplikaci, která umožní nejen hlasovou komunikaci mezi jednotlivými přáteli na Facebooku, ale také konference v rámci skupin.

Vyšel rychlejší Google Chrome 3.0

Společnost Google vydala stabilní verzi třetí generace webového prohlížeče Chrome. Kromě oprav známých chyb má Google Chrome 3 být rychlejší při práci s webovými aplikacemi. Google si za cíl klade zvýšit tržní podíl svého prohlížeče na dvojnásobek během 12 měsíců a čtyřnásobek za 24 měsíců.

Podle toho, co vývojáři o Chrome píší, by měla být třetí verze o 25 procent rychlejší při práci s JavaScriptem než Chrome 2.0 a dokonce o 150 % rychlejší než první verze. Za poslední rok vývojáři opravili celkem 3 505 chyb.

Uživatelé si změn povšimnou hlavně v grafickém rozhraní programu. Oproti 2. verzi přestavby doznala stránka Nová karta, na které si uživatelé mohou náhledy nejnavštěvovanějších webů uspořádat, jak chtějí, navíc je mohou na stránku "připíchnout" natrvalo. Obrazovka Nová karta se tak začíná ještě více podobat funkci Rychlý přístup, funkci známé z prohlížeče Opera.

Vylepšen byl i Omnibox, společné pole pro hledání klíčových slov na internetu a zadávání webových adres. Uživatelé nyní mají možnost měnit vzhled Google Chrome díky galerii témat.

Google Chrome je zdarma a stáhnout si ho můžete z domovských stránek projektu.

21. 9. 2009

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...