Úvod > Články > T-Mobile nabízí satelitní televizi

T-Mobile nabízí satelitní televizi

A další novinky uplynulých dní: Brzy budou online 2 mld lidí -- Windows 7: rodinné balení s 3 licencemi i v Česku -- a více...

T-Mobile nabízí satelitní televizi

Počínaje 1. listopadem mají lidé možnost si v prodejnách T-Mobilu zakoupit satelitní TV. Dostupné jsou dvě programové nabídky a tři doplňkové balíčky. K dispozici bude satelitní anténa, přijímač s podporou HD a nahrávání pořadů přes USB za cenu od 1 Kč. Operátor T-Mobile to uvedl v tiskové zprávě.

T-Mobile využívá platformy Skylink na družicích Astra 23,5 a 19,2 (JV).

„Velké množství domácností nyní řeší situaci, jak mít i po vypnutí analogového vysílání televizní signál. Proto jsme se rozhodli přijít se satelitní T-Mobile Televizí. Na rozdíl od klasického DVB-T nabídneme řadu kanálů v HD kvalitě,“ uvedl Petr Dvořák, marketingový ředitel společnosti T-Mobile. „Navíc jako jediní na trhu dáme zákazníkům možnost pořídit si satelitní přijímač, který podporuje HD a nahrávání pořadů, jen za 1 Kč.“

První programovou nabídkou je služba Start, za kterou klienti nemusejí platit měsíční paušál. Obsahuje šestnáct českých a slovenských programů a také v HD rozlišení kanály ČT a Novy. Kvůli absenci paušálu si klienti musejí satelitní sadu zaplatit -- přijímač, anténa a tv karta vyjde na šest tisíc korun.

Druhá programová nabídka standard obsahuje na čtyři desítky stanic, kromě těch z nabídky Start dalších 25 v českém a slovenském jazyce. Při podpisu smlouvy na 24 měsíců zákazník získá přijímač i anténu za 1 Kč. Měsíční paušál činí 449 Kč s daní, instalace doma vyjde na 499 Kč. Při tomto závazku se měsíční paušál dočasně, na prvního půl roku, sníží na polovinu.

Pro obě varianty (Standard a Start) jsou dostupné doplňkové balíčky Film, HD a Zábava CS. Film obsahuje kanály HBO, HBO HD, Cinemax (299 Kč k paušálu). Balíček HD zahrnuje Eurosport, Nova Sport, Filmbox, History, Discovery, Brava, Travel Channel (349 Kč, resp. 299 Kč k paušálu Start, resp. Standard). Poslední balíček Zábava CS přináší Kino CS, Doku CS, Muzika CS (99 Kč k paušálu).

Sex.com má kupce, za 13 milionů dolarů ji odkoupí Clover Holdings

Jedna z nejlukrativnějších a nejdražších internetových domén asi definitivně změní majitele. Podle posledních zpráv si ji za 13 milionů dolarů (takřka 230 milionů korun) koupí společnost Clover Holdings. Doménu zatím drží společnost Escom, která je v bankrotu.

Firma Escom v dokumentech určených kalifornskému bankrotovému soudu uvedla, že Clover Holdings je zájemcem o doménu, který splnil všechny podmínky. Soud bude muset tento obchod ještě schválit.

Escom si doménu Sex.com koupil v roce 2006 za 14 milionů dolarů.

Počet internetových uživatelů letos překročí 2 miliardy

Podle odhadů Mezinárodní telekomunikační unie letos počet uživatelů internetu překročí hranici dvou miliard. K internetu tak má mít přístup skoro třetina světové populace.

Už v minulém týdnu společnost Cisco představila několik scénářů pro vývoj internetové penetrace na světě. Nejrychleji rostoucími trhy jsou a budou nadále ty v rozvojových zemích. To potvrzují čísla i Mezinárodní telekomunikační unie.

Letos se má počet uživatelů internetu zvýšit o 226 milionů, z čehož 162 milionů bude ze vznikajících trhů.

Na konci roku 2010 by podle odhadů mělo v rozvinutých ekonomikách mít přístup k internetu celkem 71 % obyvatel, v rozvojových 21 %. Na jednotlivých kontinentech vypadá míra přístupu k internetu následovně: Evropa 65 %, Amerika 55 %, Asie a Tichomoří 21,9 %, Afrika 9,6 %.

Windows 7: za rok prodaných 240 milionů kopií, na český trh míří rodinné balení

Nový operační systém od Microsoftu je nejrychleji se prodávajícím systémem v historii firmy. Microsoft uvedl, že za rok prodal 240 milionů licencí Windows 7. Toto číslo zahrnuje všechny kopie Windows, které byly distribuovány výrobcům počítačů a obchodům (jinými slovy nemusí odrážet skutečný počet prodaných licencí koncovým klientům). Největším tahounem prodejnosti licencí je tradičně OEM kanál, tedy předinstalované kopie Windows 7 na nových počítačích.

Česká pobočka Microsoftu oznámila, že na náš trh míří rodinná balení Windows, která obsahují tři domácí licence. Doporučená cena Windows Home Premium Family Pack činí 3 990 Kč včetně daně. Za necelé 4 tisíce tedy uživatelé dostanou možnost tří instalací Windows 7 -- důležité je poznamenat, že jde o "upgrade licenci", tedy povýšení systému na vyšší verzi. Sedmičky mohou uživatelé nainstalovat na počítače, kde teď mají systémy Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7 Starter.

„Systém Windows 7 patří k historicky nejúspěšnějším produktům společnosti Microsoft. Uživatelé pozitivně hodnotí jeho nové funkce, jako například vylepšený hlavní panel a celkovou kvalitu. Zvýhodněné rodinné balení umožní přejít na systém Windows 7 i domácnostem, které mají více počítačů a celkový upgrade pro ně dosud nebyl kvůli omezeným rodinným rozpočtům zajímavý,“ řekl Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft.

Nokia: Přístroje s MeeGo uvedeme na trh příští rok

Šéf společnosti Nokia Stephen Elop potvrdil, že firma na trh uvede první mobilní přístroje s linuxovým systémem MeeGo už příští rok.

Operační systém MeeGo vznikl spojením projektů Moblin (mobilní Linux) od firmy Intel a systému Maemo od Nokie. Jde jej používat nejen na netboocích a chytrých telefonech, ale jak Intel a Nokia věří, své místo si najde na počítačových tabletech a Connected-TV.

Další vývoj systému a jeho přednosti se budou řešit na konferenci MeeGo Conference 2010 meži 12. a 15. listopadu v Dublinu.

25. 10. 2010

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Evropská komise vyšetřuje Apple, Google a Metu, hrozí jim vysoké pokuty

Apple, Google a Meta jsou v EU vyšetřovány kvůli možnému porušení nového aktu o digitálních trzích. Společnostem...

 

USA prý využívají satelity SpaceX pro špionáž, Rusko pohrozilo útokem na ně

Rusko uvedlo, že ví o snahách amerických zpravodajských služeb využívat komerční provozovatele satelitů. Varovalo...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...