Úvod > Články > O2 nabízí ADSL už od 300 Kč měsíčně

O2 nabízí ADSL už od 300 Kč měsíčně

A další novinky uplynulých dní: Prodeji Radiokomunikací nic nebrání -- Nový Chrome 8 opravuje spoustu chyb -- Vyšel Firefox 4 Beta 9 -- a více...

O2 nabízí ADSL už od 300 Kč měsíčně

Společnost Telefónica O2 oznámila novou časově omezenou zvýhodněnou nabídku. Od 17. ledna do 14. února si zájemci mohou objednat ADSL přípojku s cenou od 300 Kč měsíčně.

Přípojka s rychlostí až 16 Mbit/s pro stahování a až 512 kB/s pro odesílání vyjde nové klienty na 400 Kč měsíčně, cena platí po 12 měsíců od uzavření smlouvy. Pokud takový nový klient využívá navíc i některý z tarifů O2 Neon nebo O2 Podnikání, na ADSL se uplatní sleva 100 Kč a přípojka vyjde na 300 Kč měsíčně.

"Nabízíme jak kvalitní vysokorychlostní připojení k internetu na doma za výhodnou cenu, tak rychlý mobilní internet pro notebooky - a to s nejlepším pokrytím. Na Chytré síti tak budou počítače a notebooky fungovat naplno. Pro zákazníky, kteří si nejsou jisti, jaké připojení k internetu je pro ně nejvhodnější, máme na našich prodejnách speciálně vyškolené prodejce, kteří rádi poradí se správným výběrem ", uvedl Petr Matějovský, ředitel segmentu pro mobilní hlas a data společnosti Telefónica O2 Czech Republic.

Na internetu je k dostání údajná finální verze SP1 pro Windows 7

Několik zahraničních webů během víkendu informovalo o dostupnosti finální verze prvního servisního balíku pro systémy Windows 7. Microsoft však informaci nepotvrdil. Podle několika IT médií už ale firma měla hotový balík poslat i svým OEM partnerům.

Stejně jako v minulosti platí, že by uživatelé měli počkat, až Microsoft uvolní oficiální balík. Sestavení potloukající se po P2P sítích nemusí být vždy "čisté". Navíc jako většinou v minulosti balík nepřinese žádné změny, jichž by si uživatelé všimli. Žádné nové funkce nepřibudou -- jedinou výjimkou v tomto směru byl druhý servisní balík pro Windows XP.

Balík je de facto souhrnem dosud vydaných záplat a aktualizací, spekuluje se pouze o vylepšení podpory virtualizace.

Antimonopolní úřad dal zelenou prodeji Radiokomunikací

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil prodej Českých Radiokomunikací skupině Macquarie. Úřad došel k závěru, že prodej Radiokomunikací nebude mít za následek žádné narušení podmínek na českém trhu.

Falcon Group, které České Radiokomunikace vlastní, za prodej inkasují 574 milionů eur, v přepočtu necelých 14,5 miliardy korun. Falcon Group dnes patří pod skupinu Mid Europa – ta Radiokomunikace získala společně s nákupem tří čtvrtin Falcon Group v roce 2006, kdy společně s Lehman Brothers a Al Bateen za operátora zaplatila v přepočtu takřka 30 miliard korun. Když v roce 2008 firma Lehman Brothers zkrachovala, převzala i její podíl činící 38 %.

Intel zaznamenal zvýšení zisku o 48 %

Společnost Intel oznámila hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí. Čistý zisk za toto období oproti loňskému roku firmě stoupl o takřka polovinu (48 %) na 3,39 miliardy dolarů (v přepočtu 62 miliardy korun). Tržby stouply o 8 % na 11,46 miliardy dolarů.

Provozní zisk za čtvrté čtvrtletí činí 4,3 miliardy dolarů. Citelně se na zvýšení zisků promítla zvýšená poptávka po procesorech pro servery.

MySpace je prý na prodej

Kdysi průlomová sociální síť MySpace prochází nejen restrukturalizací, ale hledá i kupce. News Corporation údajně zvažuje, že společenskou síť s desítkami miliony uživatelů prodá. Uvedla to tisková mluvčí MySpace v rozhovoru pro Bloomberg. Prodej sítě není jedinou možností, kterou News Corporation zvažuje, ve hře je ještě její spojení s jinou službou.

Informace o možném prodeji přišly jen krátce poté, co firma oznámila propuštění skoro 50 % zaměstnanců v rámci nutné restrukturalizace.

Vyšel Firefox 4 Beta 9

Mozilla vydala devátou betaverzi nové čtvrté generace webového prohlížeče Firefox. Nové sestavení slibuje větší výkon JavaScriptu, rychlejší start i rychlejší práci se záložkami.

Na oficiálním blogu Mozilla oznámila, že se stále snaží Firefox 4 vyladit tak, aby 400 milionů uživatelů na celém světě mělo k dispozici co nejlepší prohlížeč webu. "Toho bychom nemohli dosáhnout, kdyby nám nepomohli betatesteři," stojí v příspěvku. "Zajímají nás jejich podněty, jak zdokonalit funkce Firefoxu 4 Beta a zvýšit výkon na určitých stránkách."

Poslední beta sestavení si zájemci mohou stáhnout z webové stránky http://www.mozilla.com/cs/firefox/beta/

Nový Google Chrome 8

Společnost Google aktualizovala svůj webový prohlížeč Chrome. Nová osmá verze opravuje šestnáct chyb, z nichž jedna byla hodnocena jako kritická a třináct záplat nese označení "velice důležité". Google za nalezené díry vyplatil uživatelům odměnu ve výši 14 470 dolarů, v přepočtu 264 tisíc korun.

Aktuální verze se nainstaluje sama -- pokud však máte službu automatické aktulizace softwaru od Googlu zakázanou/zablokovanou, aktuální verzi prohlížeče si můžete stáhnout z této adresy. Chrome je dostupný jak pro Windows, tak i operační systémy Linux a Mac OS X.

17. 1. 2011

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...