Úvod > Články > U:fon kromě 3G připojení nabídne i ADSL

U:fon kromě 3G připojení nabídne i ADSL

A další novinky uplynulých dní: Assange by kvůli Wikileaks mohl skončit v Guantanámu -- Google nabídl 350 tisíc korun za prolomení ochrany v Chrome -- a více...

Assange by kvůli Wikileaks mohl skončit v Guantanámu, bojí se jeho právníci

Dnes v Londýně začíná stání se zakladatelem serveru WikiLeaks Julianem Assangem. Jeho právníci tvrdí, že pokud bude vydán do Švédska, může skončit nakonec ve věznici Guantanámo, jež je určené pro teroristy. Uvedl to server ComputerWorld.com.

Assange čelí ve Švédsku obvinění ze sexuálních zločinů, kterých se měl dopustit na dvou ženách. Trest mu hrozí za znásilnění, sexuální obtěžování a sexuální nátlak. Assange obvinění popírá. Obě ženy s ním měly mít styk dobrovolně, což mají dokládat i texty na webu, kde se jedna z žen na Twitteru svým "úlovkem" pochlubila.

Když Švédsko vydalo na Assange zatykač, sám se v prosinci v Británii přihlásil na policii.

Někteří američtí politici po uveřejnění stovek tisíc diplomatických depeší, které se objevily na serverech WikiLeaks, začali volat po tvrdém trestu pro Assangeho i další lidi spojené s únikem depeší. Například Sarah Palinová uvedla, že Assange by měl být pronásledovaný se stejnou vervou jako lídři Al Káidy nebo Talibanu. Bývalý guvernér státu Arkansas dokonce řekl, že lidem zapleteným do úniku depeší by měl hrozit trest smrti. Assangeho právníci chtějí londýnský soud varovat právě před tím, že pokud jej Británie vydá do Švédska, je dost možné, že Švédové jej předají Spojeným státům a Assange může skončit ve věznici v Guantanámu.

Připravte se na dávku: Microsoft zalepí 22 děr

Společnost Microsoft v rámci pravidelné měsíční údržby systémů Windows a dalšího softwaru ve Windows zítra vydá celkem dvanáct bezpečnostních aktualizací. Ty zalepí dvaadvacet děr, jež sužují Windows, Internet Explorer, program Visio a internetový server ve Windows.

Mezi děrami, které se dočkají opravy, jsou i tři tzv. zero-day zranitelnosti. Nicméně některé ze známých zranitelností zítra ještě opraveny nebudou. Jde o zranitelnosti, jež byly objeveny nedávno a k nimž Microsoft ještě nestihl vytvořit potřebné bezpečnostní aktualizace.

V případě, že uživatelé mají zapnuté automatické aktualizace, balíčky se stáhnou automaticky. V opačném případě je doporučeno navštívit web Microsoft Update.

U:fon začne nabízet ADSL

Společnost MobilKom, jež provozuje mobilní síť U:fon (CDMA), začne od půlky února nabízet rovněž pevné připojení -- přes ADSL. MobilKom se samozřejmě nechystá do investic do vlastní infrastruktury -- bude přeprodávat připojení přes rozvody Telefónicy O2.

V tiskové zprávě firma uvedla, že připojení přes ADSL bude mít rychlost ve směru k uživateli 8 Mbit/s (rozumějme: až 8 Mbit/s). U:fon se chystá nabízet mobilní a pevné připojení v jednom balíčku -- tarif Komplet vyjde na 790 Kč měsíčně a kombinuje internetové připojení přes ADSL s mobilním CDMA. Po odečtení paušálu za mobilní připojení, jak uvádí U:fon, tak ADSL vyjde na 400 Kč měsíčně.

ADSL přípojku si lze pořídit i samostatně za cenu 590 Kč měsíčně. Klienti, jež v současnosti již využívají mobilního datového připojení od U:fona, si tarif Komplet mohou pořídit doobjednáním služby ADSL (ceny se tedy stávajícím klientům nesčítají).

„K rozhodnutí nabízet i pevné připojení nás přivedla měnící se struktura našich zákazníků. Zatímco dříve si náš mobilní internet lidé pořizovali až v 75 % případů jako své jediné připojení a chovali se víceméně staticky, dnes už ho více než 50 % nových zákazníků využívá na více místech, například střídavě doma a na chatě nebo při cestování. Zákazníci, kteří se chovají mobilně, jsou přitom mnohem spokojenější, protože si reálně uvědomují jak výhody, tak nevýhody mobilního připojení. Na druhou stranu jsme ale nechtěli přicházet o zákazníky s potřebou internetu na doma. Naprosto ideální kombinací je pak kompletní řešení na doma i na cesty za jednu cenu neboli balíček,“ uvedla Jana Studničková, marketingová a obchodní ředitelka MobilKomu.

Google opravil a vylepšil Chrome: vydal 9. verzi

Společnost Google vydala novou verzi webového prohlížeče Chrome.

V Chrome 9.0 došlo k opravě devíti chyb, ale za povšimnutí stojí zejména přidání nových rysů, jako je podpora WebGL pro hardwarovou akceleraci 3D grafiky uvnitř prohlížeče.

Mezi devítkou chyb, jež se objevily v předchozí osmé verzi, byla jedna s označením "kritická", dvě nesly označení jako "vysoké nebezpečí", zbylých šest děr představovalo jen malou hrozbu.

Dále na seznamu je podpora Chrome Web Store, webového obchodu s aplikacemi pro Chrome. Uživatelé si na adrese chrome.google.com/webstore mohou do prohlížeče nainstalovat různé aplikace včetně her.

Nová verze se uživatelům tohoto prohlížeče nainstaluje automaticky. Pokud však je služba automatické aktualizace zablokována nebo zakázaná, Chrome 9 je k bezplatnému stažení dostupný na adrese zde. Podporovány jsou platformy Windows, Linux a Mac OS X.

Google nabízí 20 tisíc dolarů tomu, kdo prolomí ochranu sandbox v Chrome

Společnost Google vypsala odměnu 20 tisíc dolarů (více než 350 tisíc korun) za prolomení sandboxové ochrany, která je obsažena v jeho webovém prohlížeči Chrome. Odměna je určena pro účastníky dalšího ročníku soutěže Pwn2Own.

Za pozornost stojí, že prohlížeč Chrome se na soutěži objevuje už od roku 2009 a doteď se žádnému z hackerů nepodařilo jeho zabezpečení prolomit.

Na letošním ročníku se odborníci budou pokoušet dostat přes díry do systému Windows 7 a mobilních operačních systémů iOS (iPhone), Android (Nexus S) a Blackberry 6 OS (Blackberry Torch 9800).  

7. 2. 2011

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...