Úvod > Články > Telefónica O2 konečně povolí tethering pro uživatele iPhonu

Telefónica O2 konečně povolí tethering pro uživatele iPhonu

A další novinky uplynulých dní: První aktualizace Windows Phone 7 – uživatelé hlásí velké problémy -- Assagne může být vydán do Švédska -- a více...

Telefónica O2 povolí tethering v iPhonu

Telefónica O2 podle serveru Lupa.cz ukončila jednání se společností Apple ohledně možnosti sdílení internetového připojení přes systém iOS.

Od léta budou uživatelé iPhonu s to používat funkci Internet Tethering, tedy budou moci svůj počítač/notebook připojit k internetu prostřednictvím mobilního telefonu.

Testování tetheringu proběhne v březnu. Operátor Telefónica O2 je posledním operátorem, který sdílení mobilního připojení přes iPhone neumožňuje.

 

Vyšel LibreOffice 3.3.1

Bezplatný kancelářský balík LibreOffice vyšel v nové verzi. Zvýšení čísla o setinku dává tušit, že jde čistě o opravné vydání.

LibreOffice vychází z kódů OpenOffice.org, ale vývojáři do něj přidávají i vlastní funkce a rysy, které hlavní větev neobsahuje. Balík vydávý organizace The Document Foundation, jež loni vznikla v reakci na nejasnou situaci ve firmě Oracle, která OpenOffice.org získala odkoupením firmy Sun Microsystems. V LibreOffice se angažují i další vývojáři, původně "nesunovští", především z firmy Novell. V souvislosti s tím byl do LibreOffice začleněn i projekt Go-OO, Go-OO už nevychází samostatně.

Balík LibreOffice sestává z textového procesoru Writer, tabulkového Calc, programu Impress pro prezentace, Base pro práci s databázemi, pro kreslení slouží Draw a nechybí ani Math pro matematickou sazbu.

LibreOffice je dostupný ke stažení zdarma na adrese http://www.libreoffice.org/download/

 

První aktualizace Windows Phone 7 – uživatelé hlásí velké problémy

Microsoft vydal první aktualizaci pro nový mobilní operační systém Windows Phone 7. Ta má přístroje připravit na budoucí aktualizace, nepřidává tedy tolik kýžené funkce, jako je například copy&paste. A co víc, uživatelé po celé zeměkouli hlásí závažné problémy, které tato aktualizace způsobuje.

Uživatelé hlásí, že po instalaci aktualizace se telefon ocitá v nekonečné smyčce restartů. Podle dostupných informací jsou vadnou aktualizací postiženi zejména (nebo pouze) majitelé chytrých telefonů značky Samsung. Microsoft proto přestal pro tyto přístroje aktualizaci distribuovat. Telefony s již nainstalovanou aktualizací, které se neustále restartují, mají uživatelé možnost prý vyměnit.

UPC narostl počet zákazníků o 4 procenta

Největší český kabelový operátor UPC ohlásil, že loni mu přibyla 4 procenta nových klientů. Jejich celkový počet se tak dostal na hodnotu 1,205 milionu. Největší podíl příchozích klientů byl u služeb internetového připojení, počet nových aktivních přípojek vzrostl o 50 tisíc na 412 tisíc.

Velký meziroční nárůst byl také zaznamenán u telefonních služeb, kdy se počet aktivních čísel zvýšil o 21 tisíc na celkem 187 tisíc.

K poklesu klientů došlo u televizních služeb (ostatně podobně jako u jiných poskytovatelů, například přes IPTV platformu), služby zrušilo 7,5 tisíce lidí. Počet TV přípojek se tak meziročně zakotvil na hodnotě 524 000 klientů.

Assagne může být vydán do Švédska

Britský soud rozhodl, že Julian Assange, spoluzakladatel serveru Wikileaks, má být vydán do Švédska. Tam čelí podezření ze sexuálních trestných činů, kterých se měl údajně dopustit na dvou ženách.

Assange odpočátku obvinění označuje za nesmyslná a vykonstruována a dává je do spojitosti se svou aktivitou v rámci serveru Wikileaks. Z jeho pohledu má jít o pouhou pomstu a způsob, jak jej "dostat".

S jeho tvrzeními však britský soud nesouhlasí. Podle soudce jsou znásilnění a sexuální obtěžování vážné trestné činy, za které by Assange měl být ve Švédsku souzen, pokud vyšetřování dokáží, že se těchto činů dopustil.

Assange se po verdiktu britského soudu odvolal. Pokud však odvolací soud potvrdí nynější rozhodnutí, poslední možností Assangeho bude britský nejvyšší soud.

Jeho právní zástupci varují, že pokud bude do Švédska vydán, je pravděpodobné, že Švédové ho poté vydají do Spojených států, kde Assange může být souzen za terorismus a skončit ve věznici v Guantanámu.

Firefox 4 Beta 12 je posledním testovacím sestavením

Mozilla potvrdila, že 12. beta verze Firefoxu 4 je už posledním testovacím vydáním. Uživatelé se nad tím podivují, protože chyb v tomto softwaru je stále dost -- nejvíce si stěžují na problémy s freemailovou službou Hotmail. Jenže s emailovou schránkou od Microsoftu mají problémy i uživatelé konkurenčních prohlížečů, takže je dost možné, že opravit svůj produkt bude muset spíše Microsoft.

Na řadě je teď vydání RC verze, tj. kandidáta na vydání. Více beta sestavení tedy nebude, jak Mozilla potvrdila na blogu.

Vývoj 4. generace prohlížeče Firefox nabírá dost znatelného zpoždění. Finální verze byla plánována na konec února, termín se ale pravděpodobně splnit nepodaří.

Firefox 4 nemá problém pouze s Hotmailem, ale i dalšími specifickými webovými aplikacemi, hlásí uživatelé. Někteří z dobrovolníků uveřejňují kusy kódů, které chování webových aplikací ve Firefoxu krotí, ale tento přístup řešení problémů nemusí nikam vést. Je totiž žádoucí, aby prohlížeč pracoval se všemi weby a neobsahoval pro každý z nich nějakou specifickou berličku. Problém však je, že vývojáři Firefoxu nemohou ovlivnit to, jak je daná webová aplikace napsána a jak (ne)dodržuje webové standardy.

Aktuální a zároveň poslední beta verzi Firefoxu 4 si uživatelé mohou stáhnout z adresy http://www.mozilla.com/cs/firefox/beta/

28. 2. 2011

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...