Úvod > Články > T-Mobile nabízí od dubna ADSL za 399 Kč

T-Mobile nabízí od dubna ADSL za 399 Kč

A další novinky uplynulých dní: Android si drží velkou popularitu, je na každém třetím smartphonu -- Evropská komise jedná s Microsoftem o nových licencích pro úřednické počítače -- a více...

Česká obchodní inspekce: nedostatky u 70 % eshopů

Česká obchodní inspekce loni našla u sedmdesáti procent tuzemských internetových obchodů nějaké nedostatky. Vyplývá to z výroční zprávy za rok 2010.

Určité problémy byly zaznamenány v celkem 69,8 % kontrolovaných internetových obchodů, nejvíce pak v Královéhradeckém a Pardubickém kraji (88,1 %), v Praze a Středočeském kraji (76,3 %). Nejméně zjištění pak bylo v Jihočeském kraji a na Vysočině (54 %).

Obchodní inspekce v roce 2010 provedla celkem 590 kontrol, problémy byly nalezeny ve 412 případech.

Android si drží velkou popularitu, je na každém třetím smartphonu

Podle posledních čísel společnosti comScore operační systém od Googlu má pořád skvěle našlápnuto: jeho podíl na chytrých mobilech dosahuje třetiny -- Android roste na úkor RIM (Blackberry), Palmu a Microsoftu.

Vyplývá to z hlášení společnosti comScore.

Čísla pro americký mobilní trh jsou v souladu s těmi pro globální trh (Canalys aj.). Podle průzkumu v USA používá mobil 234 milionů Američanů starších 13 let. Nejvíce zastoupeným výrobcem mobilů je Samsung (24,8 %), druhé je LG (20,9 %) a na třetí příčce se umístila Motorola (16,1 %). Za ní je RIM (Blackberry) s 8,6 %, pak Apple (iPhone) s 7,5 %.

Chytrý mobil vlastní 69,5 milionu Američanů -- nejpoužívanější platformou je Google Android s 33% podílem, což znamená čtvrtletní zvýšení podílu o 7 procentních bodů. O 4,6 procentního bodu ztratil RIM (nyní na 28,9 %). Třetím nejpoužívanějším operačním systém je iOS (iPhone) s 25,2 %, čtvrtým jsou mobilní Windows (Microsoft) se 7,7 %, což je pokles o 1,3 procentního bodu. Palm se umístil na páté příčce s 2,8% podílem (pokles o 1,1 procentního bodu).

T-Mobile nabízí od dubna ADSL za 399 Kč

Operátor T-Mobile opět spouští speciální nabídku pro nové klienty: za 399 Kč, v rámci balíčku 2v1, jim nabízí ADSL Standard bez pevné za 399 Kč včetně daně. Cena 399 Kč měsíčně je platná po celou dobu plnění smlouvy, tj. dva roky, a nárok na ni mají všichni klienti využívající hlasové paušály operátora.

Rychlost přípojky je nastavena na "až 8 Mbit/s", uploadu na "až 512 kbit/s".

T-Mobile a 3G: pokryli jsme desítky dalších měst a zvýšili jsme FUP

Společnost T-Mobile v poslední březnový den vydala tiskovou zprávu o stavu 3G v její síti. Uvedla, že pokrytí 3G signálem houstne. "V tuto chvíli je na 42,5 % populace." Operátor zároveň oznámil, že od dubna navyšuje datový limit u Internetu na cesty Standard ze 2 GB na 3 GB.

"Mezi posledními pokrytými místy na 3G mapě figurují města jako Příbram, Písek, Kopřivnice, Chrudim, Svitavy, Uherský Brod nebo Rakovník. Rychlý mobilní internet je nyní dostupný pro obyvatele 97 měst a větších obcí. Pokryto však bylo i dalších 232 menších obcí a vesnic," uvedl T-Mobile.

Rychlý mobilní internet od T-Mobilu mají zájemci možnost si na týden vyzkoušet zdarma.

Microsoft si stěžuje Evropské komisi na Google a jeho postavení na trhu

Patrně jednou z nejpřekvapivějších zpráv minulého týdne je stížnost společnosti Microsoft na konkurenční Google. Stížnost na dominantní postavení Googlu na trhu Microsoft totiž zaslal přímo Evropské kosmisi, která dlouhá léta naopak řešila stížnosti na něj -- a v mnoha případech Microsoft za zneužívání jeho dominantního postavení v různých segmentech trhu potrestala.

O tom jsme vás informovali v poslední březnový den. Microsoft je přesvědčen, že Google svou dominancí Microsoftu neumožňuje řádně Googlu konkurovat na webovém trhu. Ve své stížnosti uvádí několika příkladů, např. že telefony s mobilními Windows mají problémy s video obsahem na YouTube. Ve stížnosti stojí i to, Google neposkytuje obsah zdigitalizovaných knih z Google Books; že zadavatelům reklamy neumožňuje používat vlastní data o zákaznících získaná ze stránek Googlu; a že pro Microsoftje soutěž s Googlem v oblasti online reklamy nákladná.

Komentátoři a analytici tuto překvapivou stížnosti označují za pěknou ironií osudu.

Evropská komise jedná s Microsoftem o nových licencích pro úřednické počítače

Ohledně Microsoftu a Evropské komise ještě jedna zpráva. Někteří čtenáři si možná vzpomenou na eurokomisařku Neelie Kroesová, která dlouhé roky šla Microsoftu po krku kvůli jeho postavení na trhu. V souvislosti s rekordními pokutami, které Evropská komise Microsoftu udělila, Neele Kroesová ohledně podílu Windows na trhu uvedla něco zvláštního: "Nejde prostě říct, že třeba padesát procent je ta správná hranice. Ale chtěli bychom vidět, jak podíl (Microsoftu) na trhu výrazně klesá." To se psal rok 2007. Řada lidí nerozuměla tomu, jak Kroesová chce uměle docílit toho, aby podíl Windows klesal. Nicméně nasazováním otevřených platforem konkurenčních firem na úřednické počítače to asi není: Evropská komise totiž začala s Microsoftem jednat o nových licencích Windows. Současné licence pro úřady vyprší už 31. května letošního roku.

To odstartovalo v IT magazínech debaty o tom, proč evropský regulátor sám jde na ruku jediné firmě a nesnaží se ušetřit nasazováním open-sourceových technologií. Prozatímní neoficiální hlasy hovoří však o tom, že za určitých podmínek softwarové řešení od jediného výrobce mohou ušetřit finance víc.

Zastánci konkurenčních řešení však vytýkají úředníkům to, že pokud Komise opět podepíše smlouvy s Microsoftem, půjde tím proti vlastním ustanovením o interoperabilitě. Red Hat připomněl slova zmíněné komisařky Kroesové, jež vendor lock-in (tj. odkázanost na jednu firmu) označila za vyhazování peněz okem.  

4. 4. 2011

Autor: Oldřich Klimánek

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...