Úvod > Články > T-Mobile aktualizoval nabídku pevného připojení pro firmy – Profi ADSL a Profi SHDSL

T-Mobile aktualizoval nabídku pevného připojení pro firmy – Profi ADSL a Profi SHDSL

Společnost T-Mobile od října firemním klientům nabízí nové služby pevného připojení k internetu. Služby Profi ADSL a Profi SHDSL nahrazují původní produkty nabízené Českými Radiokomunikacemi. T-Mobile za vyšší cenu (než známe tradičně u domácího ADSL) garantuje kvalitu služby a v druhém případě také symetrickou rychlost “až” 4 Mbit/s.

„Novinky jsou určeny firemním zákazníkům, pro jejichž podnikání je komunikace klíčová, a proto zahrnuje i garantovanou kvalitu služby,“ uvedl Jiří Hašek, ředitel řízení kategorie a produktů „Podnikatelé se jednoduše nemusí o nic starat, společnost T-Mobile poskytne vše potřebné k provozu služby, samozřejmostí je vysoký standard zákaznické a technické úrovně podpory.“

Profi ADSL, jak je z názvu patrné, je "profesionální ADSL", tedy připojení řešení klasickým ADSL. Na rozdíl od rezidenčních přípojek je však v tomto případě operátorem garantovaná kvalita. Služba má dvě rychlostní pásma (až 8 Mbit/s a až 16 Mbit/s s upstreamem 512 kbit/s, resp. 768 kbit/s) a také dva typy agregace, a to 1:20, resp. 1:10. Datový limit neexistuje. V ceně je jedna statická IP adresa. Ceny se pohybují s daní od cca 1 200 Kč do cca 2 000 Kč (viz tabulka níže). Ceny jsou však orientační a závisí na dalších faktorech, jako je například doba trvání smlouvy.

Služba je dle T-Mobilu vhodná pro menší a střední firmy -- samozřejmě může vyvstat otázka, na kolik se menším firmám vyplatí drahé připojení přes dnes (hlavně ve firmách) překonané ADSL, byť s marketingovým označením "profi". Za tutéž cenu lze totiž na mnoha lokalitách zařídit několik různých "normálních" přípojek řešených různě – a pojistit si tak případné technické problémy (například kombinace optiky a bezdrátu na vyšších frekvencích -- což ale zase závisí právě na lokalitě).

Totéž platí i pro druhou službu zvanou Profi SHDSL. Ta nabízí symetrické DSL připojení s rychlostí 4 Mbit/s (opět ale "až 4 Mbit/s"). Jelikož jde o symetrické připojení, hodnota pro upstream je stejná. Cena služby, v níž jsou 4 statické IP adresy, je asi 3 600 Kč až 6 000 Kč. Agregace je 1:1. Orientační ceny a parametry shrnuje tabulka níže.

Používáte ve svých firmách raději garantované služby, které bývají pomalejší, nebo volíte klasické levné “rezidenční” přípojky (s často vyšší rychlostí v obou směrech) za cenu horší technické podpory připojení?

10. 10. 2011

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...