Úvod > Články > Český bezdrát - EriVoIP CallBack - Rozhovor s Petrem Benýškem

Český bezdrát - EriVoIP CallBack - Rozhovor s Petrem Benýškem

Se službou EriVoIP-CallBack voláte z mobilu za 1,90 Kč. Ceny mobilního volání v současnosti patří mezi nejčastěji diskutované a také kritizované položky na telekomunikačním trhu v ČR. Byť Český telekomunikační úřad donedávna všechny argumenty horlivě vyvracel a zpochybňoval.

Petr BenysekNení proto divu, že když společnost Český bezdrát začala nabízet službu  EriVoIP-CallBack, která umožňuje volání z  mobilního telefonu  za koncovou cenu 1,90 Kč/minutu při volání jak v rámci České republiky, tak i do 54 států světa ( vč. většiny mobilních sítí ), vyvolala nemalý zájem zákazníků i odborníků. Službu přitom může využít kdokoliv - bez ohledu na mobilního operátora, jehož služby využívá, nebo zda je či není připojen k internetu. Cenu hovorů navíc nenavyšuje ani častá finta operátorů - minutová tarifikace. Všechna volání v rámci služby EriVoIP-CallBack jsou účtována v tarifikaci 1+1 sekunda.

Jak služba funguje a co všechno zákazníkům nabízí?  Na tyto i další otázky odpovídal ředitel firmy, Ing. Petr Benýšek.

Čtenáře bude asi nejvíc zajímat, jak služba EriVoIP-CallBack funguje a co nabízí. Mohl byste tedy prosím nejprve tyto možnosti stručně představit?

Služba EriVoIP - CallBack kombinuje  výhody volání prostřednictvím VoIP operátora – společnosti Český bezdrát  a  všech tří mobilních operátorů v ČR.  Především však služba EriVoIP - CallBack nevyžaduje připojení k internetu ani pořízení žádné nové SIM karty nebo  změnu mobilního telefonu či telefonního čísla. A to z pohledu uživatele znamená velké zjednodušení a především zlevnění provozu mobilního telefonu.

Jak tedy prakticky služba EriVoIP CallBack funguje?

Zákazník má možnost výběru ze dvou způsobů volání ze svého mobilního telefonu:

  1. volání uskuteční prostřednictvím SMS zaslané na číslo služby EriVoIP–CallBack: 725 810 910 s tím, že v SMS uvede telefonní číslo účastníka, se kterým se chce spojit (při volání ze zahraničí v mezinárodním tvaru),

  2. formou automatického spojení z přednastaveného on-line telefonního seznamu zákazníka. Ten si může každý uživatel vytvořit a následně aktualizovat přes webové rozhraní, jehož prostřednictvím lze přistupovat ke konkrétnímu uživatelskému účtu nebo prostřednictvím SMS zpráv. V telefonním seznamu je možné uložit až 1000 kontaktů. Prakticky tedy zákazník ke svým stávajícím kontaktům v mobilním telefonu přidělí vždy jedno virtuální telefonní číslo.

Přístup do telefonního seznamu je chráněn heslem a obsah databáze je šifrován, to znamená, že k obsahu může přistupovat pouze právoplatný majitel.

Pokud uživatel služby EriVoIP-CallBack využije k volání virtuální číslo, jak jej identifikuje volaný? Nebude muset všem oznamovat nějaké nové telefonní číslo?

Řešení tohoto problému si dovolím označit za jednu ze špičkových vlastností služby EriVoIP–CallBack. Celý systém se nám totiž podařilo nastavit tak, že volaný vždy uvidí standardní mobilní číslo volajícího, na které je zvyklý. Uživatelé služby se proto nemusí obávat, že by jejich známí či obchodní partneři na volání nereagovali kvůli neznámé identifikaci.

Zbývá tedy jen otázka, jakým způsobem lze službu EriVoIP–CallBack objednat a za jak dlouho bude aktivována?

Službu lze objednat a aktivovat vyplněním a odesláním jednoduché objednávky zde, kdy zájemci v rámci probíhající akce mohou službu vyzkoušet zdarma, a to až po dobu 1 měsíce. Za tímto účelem získají od společnosti Český bezdrát zdarma kredit ve výši 60 korun, který stačí na více než 30 minut volání.

Pro přechod z testovacího do ostrého režimu služby EriVoIP–CallBack pak stačí během tohoto měsíčního testovacího provozu uhradit kredit na volání ve výši minimálně 300 korun. Další nemalou výhodou je, že možnost vyčerpání uhrazeného kreditu  není  časově omezena.

Děkuji za rozhovor

David Kozák

 

 

2. 1. 2013

Autor:

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Evropská komise vyšetřuje Apple, Google a Metu, hrozí jim vysoké pokuty

Apple, Google a Meta jsou v EU vyšetřovány kvůli možnému porušení nového aktu o digitálních trzích. Společnostem...

 

USA prý využívají satelity SpaceX pro špionáž, Rusko pohrozilo útokem na ně

Rusko uvedlo, že ví o snahách amerických zpravodajských služeb využívat komerční provozovatele satelitů. Varovalo...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...