Úvod > Články > „Mobilní internet“ s rychlostí až 42 Mbit/s pro všechny tarify. T-Mobile mění koncepci mobilního připojení

„Mobilní internet“ s rychlostí až 42 Mbit/s pro všechny tarify. T-Mobile mění koncepci mobilního připojení

Mobilní operátor T-Mobile zveřejnil novou podobu datových služeb pod názvem „Mobilní připojení“. Rychlost připojení všech tarifů činí až 42 Mbit/s a datové limity mají hodnoty od 150 MB do 30 GB, přičemž do nabídky operátor zahrnul nové tarify s limitem 1 GB a 10 GB. Nejlevnější tarif s limitem 1 GB pro připojení tabletu stojí 199 Kč měsíčně (cena platí pro stávající klienty, kteří využívají hlasové služby).

T-Mobile spouští novou podobu tarifů a balíčků, kdy služby Internet v mobilu a Internet na cesty zastřešuje jedinou službou Mobilní internet. Rychlost 42 Mbit/s by měla být dostupná všem klientům bez ohledu na tarif – podmínkou je samozřejmě technické vybavení a pokrytí v dané lokalitě nejrychlejšími sítěmi. T-Mobile přidal do nabídky připojení také tarify s datovými limity 1 GB a 10 GB.

„Úspěšné tarify S námi a Podnikatel+ jsme doplnili o čistě datové tarify do tabletů a notebooků a také o nové balíčky internetu do mobilu. Z naší široké a přehledné nabídky si tak vybere opravu každý,“ říká Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů. „Mobilní internet se díky tabletům stává masovou záležitostí, i proto jsme rádi, že ho můžeme našim zákazníkům pro tato zařízení nabídnout již od 199 Kč měsíčně,“ dodává.

Výhodu mají již stávající klienti T-Mobilu, kteří používají jeho hlasové služby. Jmenovitě jde o měsíční slevu 150 Kč za využívání datových služeb na nové SIM kartě. Měsíční sleva 150 Kč je platná po celou dobu trávní smlouvy.

Operátor tak má pro mobilní připojení již šest tarifů, což může být pro někoho dost nepřehledné – řídí se ale pouze podle objemu dat, které lze plnou (dostupnou) rychlostí přenést: 150 MB, 400 MB, 1 GB, 3 GB, 10 GB a 30 GB. Ceny dle datových limitů činí 149 Kč, 249 Kč, 349 Kč, 449 Kč, 649 Kč a konečně 849 Kč. Na poslední čtyři tarify mají stávající klienti T-Mobilu (hlasové služby) slevu 150 Kč. Pro tyto čtyři tarify je nutná i nová SIM karta (internetové připojení se hodí pro tablety či notebooky). Maximální dostupná rychlost je 42 Mbit/s (downstream) / 5,76 Mbit/s (upstream). Reálná rychlost, které klient dosáhne, však závisí na různých faktorech.

Po překročení datového limitu se účastníkům sítě spojení zpomalí na 64 kbit/s (downstream) a 32 kbit/s (upstream).  

28. 1. 2013

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...