Úvod > Články > Na trhu je další "virtuál": Mobil.cz nabízí volání za 2,50 Kč, ale s neoblíbenou tarifikací

Na trhu je další "virtuál": Mobil.cz nabízí volání za 2,50 Kč, ale s neoblíbenou tarifikací

Vydavatelství MAFRA a.s. oznámilo, že počínaje dneškem, tj. od 13. května, začne nabízet mobilní hlasové a datové služby na předplacené kartě. Minuta volání do všech sítí stojí 2,50 Kč, ovšem tarifikace je 60+1, tedy spojení se počítá jako minuta hovoru. Součástí kreditu je i datový balíček s objemem 200 MB. Po vyčerpání FUP se rychlost sníží na 16 kbit/s (2 kB/s).

Mobil.cz však není ryzím virtuálním mobilním operátorem (nemá přidělena čísla MNC ani IMSI), nýbrž je dealerem společnosti T-Mobile, působí jako tzv. branded reseller. Tím je vlastně také Ringier se svým BleskMobilem, který hostuje zase v síti Telefónicy. Už z toho někteří vytuší, že nabídka nebude příliš odlišná: rozdíl je de facto jen u datových služeb (mobilního připojení).

Minuta volání stojí stejně jako u BleskMobilu, tj. 2,50 Kč do všech sítí, jedna SMS vyjde na 1,50 Kč a cena je stejná i u MMS, která uživatele přijde na 5 Kč. Vcelku podstatný rozdíl je ve zmíněném internetovém připojení, které je součástí kreditu: uživatel má ve 2G/3G sítích k dispozici 200 MB dat na měsíc, po překročení se rychlost sníží na nepatrných 16 kbit/s (2 kB/s). Další stažená data nejsou zpoplatněna a Mobil.cz upozorní klienta SMS zprávou, že stav dat je nízký (tedy těch dat, jež lze ještě čerpat). U BleskMobilu jsou aktivní “denní data” s FUP 50 MB (do konce dne) za 20 Kč, resp. měsíční připojení s 100 MB dat za 100 Kč navíc. V tom je Mobil.cz výhodnější.

Předplacené karty se značkou Mobil.cz jsou dostupné ve stáncích s tiskem, popř. je lze objednat přes web Mobil.cz. Dobíjet lze přes terminály Sazky, bankomaty nebo v rámci internetového bankovnictví a přes portál mobil.cz. Platnost kreditu je šest měsíců. Papírové dobíjecí kupóny jsou k dispozici za 250 Kč a 400 Kč.

Stejně jako Ringier ani MAFRA nezapočítává do datových přenosů provoz na svých webech (iDnes.cz, Lidovky.cz, Metro.cz, JizdniRady.cz aj.).

Zatím jediným virtuálním operátorem, který nabízí – resp. bude nabízet – mobilní volání s tarifikací 1+1 (po sekundách) z předplacené karty, je společnost ha-vel v rámci služby haloo. Start je plánován na červen letošního roku. (Více k tématu zde.)

13. 5. 2013

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

EU obvinila platformu X z klamání uživatelů

Společnost X porušila pravidla Evropské unie týkající se online obsahu. Modrý odznak prý klame uživatele sociální sítě.

 

Sportovní speciál 2024: Kde sledovat Olympijské hry v Paříži

Olympijské hry v Paříži se blíží a fanoušci se mohou těšit na tisíce hodin živého vysílání. Kde přenosy sledovat?

 

Google mění plány, cookies v Chromu automaticky blokovat nebude

Společnost Google oznámila, že v prohlížeči Chrome soubory cookies třetích stran nakonec blokovat nebude.

Nejčtenější články

Nej.cz přechází pod O2. Co se pro vás mění?

 

Nej.cz je od 1. června součástí O2. Akvizice se týká služeb Nej.cz, Kuki a netbox. Podívejte se, co se změní pro vás...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v červnu 2024

 

Rychlosti internetu v červnu kolísaly. Podívejte se, u kterého poskytovatele jsme naměřili nejvyšší hodnoty a která...

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

 

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...