Úvod > Články > Největší nabídku mobilního internetu z virtuálních operátorů má Tesco Mobile

Největší nabídku mobilního internetu z virtuálních operátorů má Tesco Mobile

Nový mobilní virtuální operátor Tesco Mobile začne své služby nabízet již za pár dní, 29. května. V nabídce má dva tarify mobilního volání (i „paušálně přes kredit“), ale také datové služby, které jsou ze všech virtuálních nabídek nejbohatší. Gigabajt dat vyjde na 350 Kč a za 100 Kč ho lze opět obnovit.

Tesco Mobile, což je společný podnik společností Tesco Stores a Telefónica Czech Republic, představil novou nabídku virtuálních hlasových a datových služeb v síti Telefónicy. K dostání budou dva hlasové tarify a tři datové: například majitelé zákaznické karty Clubcard budou moci za 300 Kč měsíčně čerpat z balíčku „neomezeného volání“ v síti (jen Tesco Mobile, nikoli O2) a 120 minut určených do všech ostatních sítí. Jedinou kartou Clubcard lze aktivovat služby až pro deset mobilních čísel.

Neomezené jsou i SMS v síti, do cizích se pak platí 1,50 Kč (do základu jich zákazník dostane celkem 60). Platba, byť je paušální, je realizována stržením z kreditu (měsíčně). Pokud účastník nebude mít na kartě dostatečně vysoký kredit, hovory a SMS budou účtovány podle „základního“ tarifu.

Ten v podání Tesco Mobile obsahuje dražší volání do ostatních sítí (dražší vzhledem ke konkurenčním virtuálům), kdy minuta hovoru vyjde na 2,90 Kč (tutéž částku účastník zaplatí za minutu volání po vyčerpání 120 volných minut). Do vlastní sítě (Tesco Mobile) se za minutu hovoru platí 1,50 Kč (což je jakási kompenzace za vyšší cenu za volání do ostatních sítí a také způsob, jak k využívání služeb Tesco Mobile přilákat rodinné příslušníky). Poslání SMS vyjde na 1,50 Kč a MMS pak 5 Kč. Platnost kreditu je vyšší než u ostatních operátorů, 12 měsíců. Tarifikace je „standardní“: 60+1.

Zajímavá je však z pohledu nabídek konkurenčních mobilních virtuálních operátorů nabídka mobilních dat: k dostání jsou tři datové balíčky, o objemech 150 MB, 400 MB a 1 GB na měsíc. Jejich cena činí 150 Kč, 250 Kč, resp. 350 Kč. Co je příjemné, uživatel si může objem dat obnovit (resetovat) posláním SMS a nová data jej vyjdou jen na 100 Kč (objem resetovaných dat je stejný jako původní). Navíc vzhledem k tomu, že síť patří Telefónice, rychlost připojení neklesne pro překročení datového limitu na nepoužitelnou hodnotou, ale na slušných 200 kbit/s.

27. 5. 2013

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

připojení k internetupřipojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v dubnu 2024

Rychlosti internetu v dubnu některých technologií rostly, u jiných naopak klesaly. Zjistěte, jak si vedl váš...

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

Nejčtenější články

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.