Úvod > Články > Čtvrt milionu lidí u BLESKmobilu, 100 Kč kreditu zdarma a příchod ha-loo mobil

Čtvrt milionu lidí u BLESKmobilu, 100 Kč kreditu zdarma a příchod ha-loo mobil

První tuzemský virtuální mobilní operátor BLESKmobil dosáhl prvního milníku -- jeho služby využívá už přes 250 tisíc lidí a firma Ringier Axel Springer CZ, která značku vlastní, nabízí kredit s prémiovou stovkou navíc. Dnes se nadto očekává příchod nového VMO, který nabídne volání se sekundovou tarifikací a (zatím) nejlevnějším voláním z předplacené karty.

Že si BLESKmobil získá poměrně velkou klientskou základnu, bylo de facto jasné hned při spuštění služby a zveřejnění nabídky. Třebaže BLESKmobil není ryzím virtuálním mobilním operátorem, ale jen dealerem Telefónicy (tzv. značkový přeprodejce), jím nabízená cena za minutu volání (2,50 Kč) znamenala první velký krok k levnějšímu volání v mobilních sítích (nepočítáme-li šedé operátory). Pomyslný pytel s virtuálními operátory se začal trhat až v posledních době (druhá vlna přijde na podzim), což BLESKmobilu hraje do karet -- tato značka na trhu působí už od podzimu loňského roku a stihla si tak získat spoustu klientů.

„Když jsme v říjnu loňského roku spouštěli BLESKmobil, našim cílem bylo oslovit co nejvíce nespokojených zákazníků stávajících operátorů. Získání čtvrt milionu klientů po necelých devíti měsících je velký úspěch a jsme rádi za každého spokojeného zákazníka, který s námi volá. Je zřejmé, že se BLESKmobil nabídkou jednoduchých a přehledných služeb trefil 'do noty' klientům napříč celou populací,“ říká Michal Táborský, ředitel rozvoje obchodu vydavatelství Ringier Axel Springer CZ.

Ačkoli v posledních týdnech se objevili na trhu další virtuální operátoři, BLESKmobil společně s konkurenčním Mobil.cz zůstává pro mnohé nejpřehlednější -- noví virtuální operátoři totiž přicházejí s paušálním voláním, což vzhledem k některým podmínkám a „neanonymitě“ nejde pod nos konzervativnějším účastníkům.

BLESKmobil si připravil při této příležitosti i promo akci: všichni z klientů, jež si dobijí kredit ve výši nejméně 300 Kč, dostanou od operátora navíc 100 Kč (výše odměny nenarůstá úměrně hodnotě zaplaceného kreditu).

Dalším impulzem a změnou může být příchod služby ha-loo mobil od společnosti ha-vel -- ta totiž už s předstihem oznámila, že na trh uvede předplacené karty s tarifikací 1+1 (po sekundách) a s cenou 1 Kč/min pro volání v rámci sítě a 2 Kč/min. do ostatních sítí. Detaily budou známy až v průběhu dnešního dne – stejně tak se dozvíme, jak to bude s poplatkem za SIM kartu, poplatkem, jenž je patrně vyžadován zprostředkujícím operátorem, v tomto případě GTS. Prozatím se spekuluje o 19 Kč až 29 Kč měsíčně. Během dneška, tj. pondělí 17.6., se dozvíme víc.  

Aktualizováno:

Cena za volání je taková, jak byla proklamována dříve: 2 Kč/min do všech sítí (mobilních i pevných), 1 Kč/min do sítě ha-loo (pevná i mobil). Tarifikace je 1+1, tj. klient platí jen za provolané sekundy. SMS stojí 1 Kč do sítě ha-loo, 1,30 Kč do cizích sítí, do mezinárodních sítchí pak 3 Kč. Tuzemská MMS vyjde na 3 Kč, zahraniční  na 6 Kč. 

Za pozornost stojí odměna za příchozí volání: za každou minutu příchozího hovoru vám operátor přičte 0,05 Kč. 

Výše poplatku za SIM je vyšší, než se spekulovalo dříve, jmenovitě 45 Kč za měsíc (tato částka se strhne z kreditu). Měsíční poplatek bude nižší, jakmile operátor získá více klientů. Při 3 000 klientech bude měsíčně účtováno 35 Kč. S vyšším počtem zákazníků má poplatek klesat "na minimum". Mimochodem tohle je přesně ten důvod, proč první virtuální operátoři začali působit jen jako značkoví dealaři reálných operátorů a proč noví virtuálové sahají raději k paušálním tarifům... Jejich pozice při vyjednávání s velkými dodavateli je „poněkud“ asymetrická. 

17. 6. 2013

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...