Úvod > Články > Relax Mobil láká na volání za 1,50 Kč a „neomezené stahování“ za 150 Kč

Relax Mobil láká na volání za 1,50 Kč a „neomezené stahování“ za 150 Kč

Mezi virtuálními mobilními operátory se objevil další přírůstek: Relax Mobil provozovaný společností BEI Multimedia Interactive. Nabízí volání do všech sítí za 1,50 Kč s tarifikací 60+1, ale co je ještě zajímavější, klade důraz na to, že za mobilní připojení účtuje maximálně 150 Kč a „do konce měsíce stahujete zdarma“.

Relax Mobil je snad jediným současným virtuálním operátorem, který svůj vstup na trh nehlásil s předstihem. Nicméně je již aktivní a jeho nabídka se od ostatních virtuálů docela liší. Nabízí totiž jediný tarif s měsíčním paušálem 49,90 Kč: volání do všech sítí (i vlastní) stojí 1,50 Kč za minutu, tarifikace je 60+1 (spojení se účtuje jako celá minuta, po uplynutí minuty se hovor účtuje po sekundách) a SMS stojí také 1,50 Kč.

V nabídce nejsou datové balíčky – data se účtují na základě přenesených megabytů a to tak, že za každý započatý MB se platí 0,50 Kč (tuto možnost nabízí i ha-loo mobil, kde je však férovější zpoplatnění dat, po kilobytech). Relax Mobil k tomu uvádí, že měsíčně klient zaplatí maximálně 150 Kč a do konce měsíce stahuje zdarma.

Vzhledem k tomu, že dodavatelem je opět GTS (v síti T-Mobilu), je však velmi nepravděpodobné, že za 150 Kč by zákazník dostal neomezený přístup k internetovému připojení s maximální dostupnou rychlostí. Daleko pravděpodobnější je, že za 150 korun má k dispozici 300 MB dat a následné „stahování zdarma“ bude probíhat s připojením s velmi omezenou rychlostí (standardně max. 16 kbit/s).

Nestandardní výše paušálu (bez volných minut) v hodnotě 50 Kč (či přesněji 49,90 Kč) je patrně pouze poplatkem za SIM kartu, jak si to žádá dodavatel – tento poplatek (původně 45 Kč) například vybírá také konkurenční ha-loo mobil (v téže síti).

Potenciální zájemci by si měli přečíst všeobecné obchodní podmínky (ostatně podmínky by měli pečlivě číst lidé u všech telekomunikačních služeb). Někoho totiž může odradit pasáž o osobních údajích, jmenovitě: „Zákazník dále uděluje souhlas s dalším marketingovým zpracováním osobních údajů, zejména pro reklamní účely a zasílání reklamních sdělení. Souhlas se zpracováním osobních údajů je udělován na dobu 10 let, pokud neodvolá zákazník svůj souhlas dříve.“

1. 7. 2013

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

ČTÚ nebude nabízet další kmitočty pro DAB+

Český telekomunikační úřad už nebude nabízet další kmitočty pro digitální rozhlasové sítě. Existovat budou jen tři...

 

Vodafone garantuje volání přes hodinky i na značky Xiaomi a Samsung

Vodafone jako první český operátor rozšířil garanci volání přes hodinky bez telefonu na tři značky. Služba OneNumber...

 

Telefon s Androidem dokáže otevřít dveře od milionů hotelových pokojů, na opravě bezpečnostní chyby se už pracuje

Výzkumníci objevili bezpečnostní chybu u zámků Saflok. Kdokoliv mohl pomocí telefonu s Androidem otevřít dveře...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...